Nehází jiskru

• Feki
    Netvrdim ze to tim bude,jen pisu svoji zkusenost..Dulezita informace je,ze nez to zaclo blbnout,rozsvecovali se mi vstriky..Pak co to zaclo tak vstriky uplne svitili a nezhasli,tudis to nechytlo..
    Nedavno jsem si hral blbec s vahou vzduchu,zapojil jsem ji a ejhle,auto asi dostavalo spatny hodnoty a jako by bylo uchlastany,po vterine chciplo..Pak uz nenaskocilo vubec a vstriky svitili zase..Nenapadlo me nic jednodussiho nez resetovat jednotku a ejhle,vse se vratilo do normalu..;)
  • BukineQ
    diky feki skusim to nak poresit.)
  • Feki
    Taky jsem mel v háji snímač fáze a ani neskyt..Startér točil,pumpa ok všechny základní předpoklady startu ok ale nenaskocil..Stoji cca 2000,- udělal jsem výměnu a tak 2mesice to jezdilo a pak zas to samy,a nakonec se zjistilo ze chybná byla jeste v elektrice..nekde na kabelech,uz si to nepematuju,nedělali jsme to my a je to delsi dobu.Kazdopadne po výměně senzoru fáze bylo chvili vse ok..
  • nocarret
    snímač fáze je na výfukový vačce v tý plechový kulatý škatuli, ale to by ti to jelo sice blbě ale jelo, chyba bude jinde. Tim chci říct že ten hallův snímač bude asi taky v háji
  • BukineQ
    na diagnostice sem uz byl a napsalo mi to neco jako snimac faze motoru nebo nak tak...a prave nevim jestly ten snimac faze motoru je to cidlo ktery uz jsem vymenil nebo jestly muze bejt problem nekde v ridici jednotce...diky
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    připojit se na diagnostiku s motorem kterej je běžně podporovanej je nejlepší nápad co jsi mohl dostat. ta buď poví nebo nepoví a pak můžeš postupovat v užším spektru,ale každopádně jsi pro to udělal něco co tady spousta lidí nedělá a pak se diví že jim nikdo nechce poradit - udělal jsi přípravu!
  • nocarret
    máš to v mailu
  • BukineQ
    no trochu anglicky umim takze ses tim nak poperu...a dik aspon za tohle
  • Coupe73
    Dělal jsem nedávno s Scoupem komplet nový termostat. Nechtělo se to ohřívat. Po výměně ok, ale to čidlo ještě vyzkouším. Děkuji za tip.
  • nocarret
    BukineQ jestli vládneš angličtinou, pošlu ti do mailu komplet pokec o zapalovací soustavě 16V ať se máš v čem hrabat
  • nocarret
    Zkontroluj čidlo teploty motoru jestli nehází nějaký hausnumera. Takhle by mělo chodit:
  • Coupe73
    Některé dotazy stojí za starou belu, to souhlas, ale někdy aby se člověk bál, že ho někdo zesměšní. Pokud napíše že to zjistil, tak předpokládám, že tomu tak je. Jinak pohoda. Taky jsem se chtěl zeptat co vše ovlivňuje spotřebu, která je dost velká, jenže když to vidím, tak skoumám sám jako laik přes motory. Žere mi to cca 16-17/100 a u 20V je to víc než dost. No nic, nechám se asi někde připojit. :-/
  • nocarret
    No to bude tím, že tady je čím dál tím víc nataženejch rukou, který by nejradši z HB. Když se někdo zeptá tímhle způsobem na takhle širokou věc, tak jako sorry, když to bude mít trošku hlavu a patu tak tomu rád věnuju svůj čas a myslím že nejsem sám. Zase z toho nedělej kovbojku, forum je takový jaký jsou jeho uživatelé.
  • BukineQ
    no skamosem sme vyndaly jednu svicku a kdyz sem to tocil tak koukal jestly hodi nebo ne,a pak sme skousely kabel z civky do rozdelovace a nic,a nevim jeste jestly na cidlo ktery snima otacky na ty remenici nebo co toje ma bejt pod napetim kdyz capnu klicek nebo az pri startu...
  • Coupe73
    Sorry, ale někdo je king, protože tomu rozumí a většina jsou drzí když se zeptají. Připadá mi to tady opravdu čím dál horší.
  • nocarret
    a dobře tak mu pomůžeme

BukineQ jak jsi došel k tomu že to nehází jiskru?
  • nocarret
    Myslím že JP tentokrát zavtipkoval a čekal která jitrnice proti němu nastartuje :-)
  • BukineQ
    asi kdybych tomu rozumel tak bych se neptal ne ? nejsem automechanik
    a-ha,protože mě připadalo divný proč nám dává kartáč za to že si děláme prdel a sám si dělá prdel na Ntou :-)

a proč si z toho já dělám prdel? závad vedoucích k neházení jiskry je tolik moc,že pokud někdo položí otázku tímto způsobem tak nám dává na jevo že tomu vůůůůůůůůůbec nerozumí a nebo si z nás už on dělá psinu a na to nelze reagovat jinak než jsem se pokusil jako první já :-)
  • Innocento
    Ta druhá věta vyvolává opět dříve položenou otázku PROČ? A odkazuje tak na druhý příspěvek, který přidal Marcel :-)
    JP to co jsi napsal to myslíš vážně? mohl by ses přezto pokusit popsat to hezky česky abych se ujistil že ti rozumím? Jde mi o tu druhou větu
  • BukineQ
    no ale cim to je ze to nehodi jiskru?uz sem hledal jestly mi neupadla nekde kostra to je vse v cajku,vymenil sem cidlo na remenici a furt nic..tak uz nevim cim to muze bejt
  • JP
    Tady si zas všichni dělaj prdel a nikdo pořádně neporadí... typický.

Podle mě ve válci nemá co zapálit směs, když to nehází jiskru - tim to celý bude.
  • Coupe20VT PLUS :-D
    a mě zas nejdou zavázat :-D
  • nocarret
    mě zas nejdou rozvázat boty...
    určitě je to pokažený
  • BukineQ
    nedávno mi při jízě chcíplo coupe a nešlo nastartovat tak po odtahnutí sem zjistil že nehazí ubec jiskru neví někdo čím to je ?