Bez učinku serva

• Elkar
    Nemusí se vyndávat motor, to vůbec ne.

Vlezeš pod auto a povolíš jednu z těch trubek a pak točíš chvíli volantem a vymačkáš to z toho. sice ne asi všechno, ale takhle jsem to měnil já.

Jináč ten servo olej od Tutely je takovej tmavě červenej a mě z toho šlo černý takže byl už asi jetej za těch 15 let. :)
  • Alejandro
    carlosi, to mě nenapdalo:)))je teda fakt že to začalo dělat ted přes zimu, budu to pozorovat:)Ale je to fakt brutus...vyjedu od domu a když je zatáčka vlevo tak ten volant rvu i očima doleva:)) Otázka je, co přimrzá?bych to třeba promazal
  • Coupe20VT PLUS :-D
    servo je úplně tupý... nemá žádnou elektroniku, dokonce ani snímač tlaku... je to pravěký princip rotačního čerpadla...
  • Carlos 20vt
    Asi ti někde něco přimrzne..
  • Alejandro
    miho: mám podobný problém možná.....jak ti to přestalo fungovat? já ted když jedu az studena od domu tak se přetahuju dost při zatáčení doleva, musím to rvát uplně silou....ale na pravo to funguje a ja kse to zahřeje tak je vše OK doleva i doprava...vubec nevím co ot muže být
  • krisz
    ahoj,aj ja som mal problem,ze prestalo mi fungovat servo,ale teklo mi voda z vodnej pumpy priamo na servomotor.Potom som vymenil vodnu ,tesnenie,a teraz funguje mi normalne...mne kvoly vodu mi nefungoval servo...ale kamaratovy som robyl servo na fiat croma,jemu teklo olej zo serva ale mu fungoval normalne ked este mal tam servoolej...v coupecku mozno je aj nejaka elektronika na servo,co riady servomotor,neviem pozri sa na to...
  • Phoboss 1,8 16V
    Dá se nějak z toho serva vypustit ten servoolej kvůli výměně? Někdo psal že se snad mění jen když je celý motor venku :(
  • Scoupe
    takze hladinu mas dobrou? nikde netece? jestli ano tak bych to videl na spatneč cerpadlo.. pripadne tu jedno mam plne funkcni...
  • Coupe20VT PLUS :-D
    z čerpadla sice vytéká olej, ale otázkou je zda dokáže vyvynout potřebný tlak. a podle toho co popisuješ, tak nedokáže...
  • Miho
    Ahoj, mám problem, přestalo mi postupně účinkovat servo, nevim VČOM může být problém. Čerpadlo nasáva, z vracáku od řízení se olej vrací, horní ložiska na tlumičích se měnily loni cca 20000km. čerpadlo běží tiše. Když jsem odpojil hadice a zatočil tak též z hadice od hřebenu řízení vytéka plynule olej. skoro jsem se už omotal kolem volantu :-( Začalo to postupně, nejdřív vynechalo jen občas na kruháku a různých místech natočení volantu. ted cca po 14dnech už vůbec neposiluje. Coupe 2.0 16V 102kW
    S díky Jaryn emisnik@email.cz