Nástřik černého plastu světel.

• Elkar
    To by mělo jít zjistit i podle týhle stránky, jen to něco stojí.

viz tady na konci http://auto.idnes.cz/az-90-procent-ojetin-v-inzera tech-ma-problem-tvrdi-odbornici-p4g-/auto_ojetiny. asp?c=A090602_124410_auto_ojetiny_fdv
  • Motyl
    Fiaty jsou prostě kusovka. :-) To už se řešilo i na mareáckých stránkách, že auta, která by měla být shodná, jsou poskládaná z různých dílů. Jinak v klubu byl jeden člen, který ti zjistil podle vin kódu rok výroby a kdo byl prvním majitelem. Dělal ve Fiatu a pokud je ještě v klubu, asi by pro něj nebyl problém zjistit původ kupasa.
  • Turok
    světla mám rozebrané, brýle nastřikané, paraboly očištěné, ještě očistit ten bílý plast a složit vše zpět a ted otázka do pranice..

čím to zase slepit zpátky, dá se použít černý silikon? půjde to pak zase rozlepit časem kdyby bylo třeba?
  • sebo 1.8 16V
    mno asi dali do FC taliani co našli ale más vlastne len klasickú palivovou pumpu a osve filter . Ja mam filter v palivovej a mam 99
  • Milda
    já mám rv 99 a váhu vzduchu spolu s klapkou, motorkem pro volnoběžné otáčky v jednom. Dle informací 99 by měla mít palivový filtr uvnitř palivový pumpy, ale zatím co jsem se díval, tak ho mám u zadního kola. To taky nechápu a nebo se pletu:-)
  • sebo 1.8 16V
    mam ho len pol roka ale na tomto chate som už vyše roka ako normálny smrteľník keď som nemal FC A som tu často lebo teraz mesiac na maródke takže mam čas . A ak más naozaj rok 2000 más tu istú verziu ako ja Kontakt icq 467702455 a mail uhlar.s@gmail.com
  • jardast
    sebo : diky,zitra na to mrknu :-)jak dlouho mas FC?Ptam se protoze jsem tady zacatecnik :-D a ty mas stejny kousek a jsi celkem aktivni v prispevcich tak me napadlo,ze bych se v dotazich obracel rovnou na tebe jestli mas nejakej kontakt na sebe.Samozrejme kdyby ti to nevadilo :-D
  • sebo 1.8 16V
    toto je rok 2000 auto su tam kvalitne fotky motoru podla toho zistis http://www.autobazar.sk/inzerat/113371/fiat-coupe- 18-16v/
  • sebo 1.8 16V
    otvor kapotu a odfot mobilom a daj sem ja mam 99 poslednu verziu ak mas naozaj ten isty rocnik budu stejne
  • sebo 1.8 16V
    Tie cisla na nosnej casti su a myslim ze podla nich by to slo ale tak isto musis otvarat kapotu a nova vaha vzduchu "je v jednom aj s klapkou" sa davala od polky 99 takze mas celkom presne robilo sa myslim coupe len do polky roka 2000
  • jardast
    Fajn :-) ale jiný dejme tomu levnější způsob by na skladě nebyl? :-D
  • Coupe73
    Dá se to zjistit na cebia.cz
    Zaplatíš sice necelé pětikilo, ale řeknou ti o autě vše co ví
  • jardast
    A třeba podle VIN nebo jiných údajů z TP se to nedá zjistit?
  • sebo 1.8 16V
    ak otvoríš kapotu pozrieš váhu vzduchu ak bude spolu z klapkou más posledne ročníky 99 až 2000
  • jardast
    Světla jsem včera rozdělal horkovzdušnou pistolí bez problému.Což mě přivádí k myšlence : je ten můj zázrak vůbec r.v.99 nebo 00 anebo starší? :-D :-D jak to ujistím jaký mám r.v?Ve velkym TP o tom není zmínka.
  • Milda
    jardast: jo na ty světla rv99 ti moc trouba nepomůže a horkovzdušná pistole jen minimálně. Před rv99 jdou světla krásně rozdělat, ale tuším:-)že už od rv. 98 je to v p....i:-) já jsem to dělal tak, že jsem oddělal nějakým dlátkem + šroubovákem co nejvíc toho lepidla co drží plast. Samosřejmě jsem to i nahříval. Ale to lepidlo nepovolí, dřív ti začnou hořet světla. Za pomoci horkovzdušky jsem nahřál kraje světel, abych se dostal k lepidlu a zase oddělával. Pak ty kraje zase nahřál a vrátil zpátky. Je to fakt piplačka. Už jsem s tim chtěl prdnout kolikrát o zem:-) ale nakonec se povedlo.
  • Mertix
    taky sem stříkal sám, mám to rok, a ok, a nejsem žádnej profík ani:)
  • JardaITC
    Po roce až se to oloupe:D? Mám tam xenon, který moc netopí, tak počítám, že neoloupe. Pokud chceš foto jak to vypadá, tak pořád stejně jako na odkazu.

Jinak ten čirý plast je polepený UV folii. Zatím to vypadá pořád stejně jak na tý fotce v odkazu.
  • Sonny
    JardaITC: Tak potom hoď photo :)
  • JardaITC
    Já to jen odmastil, nastříkal 2x plničem a přes to dal matnou černou motip. (tak, aby to vypadalo jako original). Světla tam mám celé léto a zatím se nic nevypálilo a neoloupalo.
    Sonny: myslím, že stříkání menších dílů jde v pohodě i bez lakýrníka. Ne každý lakýrník to udělá z poloviny tak dobře jak si to člověk udělá sám.

http://italiancars.org/fiat/diskuze/pictures/pict_ 20100806_132656.jpg

• Sonny
    Zbožňuju lidi co nikdy nestříkali a myslí si že je to pohoda :D To nemáš 300,- aby si zašel za nějakým lakýrníkem???
  • Feki
    Jak se k tomu dostat je tady...Lakovani snad uz nebude takovej problem..Jako ocistit,striknou zakladem na plasty,pak vrchni barvou a pak lakem-ne vrstvy aby to nestejkalo..Pak nechat odvetrat tak 2-3 dny rekl bych a nakonec slepit..
    http://fiatcoupe.cz/rady-navody/jak-na-zasla-svetl a-/
  • jardast
    Milda : To jsi mě potěšil :-D máš na to nějakej postup?
  • Milda
    a jestli máš 1.8 r. v. 99 tak ty světla jdou celkem féééééést blbě rozdělat
  • Milda
    jjj šplichnout základovkou nejlépe na plasty, pak barvou, pak bezbarvým lakem. Bacha ať ti to nesteče jako mně:-)pak budeš brousit
  • Coupe20VT PLUS :-D
    a hlavně nechat před kompletací pořádně odvětrat
  • Ice-Man
    a chtělo by to základ na plast aby se to neloupalo
  • Lutro aka Likvidátor16VT + Mafl!k1.8
    spray v barvě kterou chceš, a potom lakem.
    jestli mat nebo lesk to je na tobe, vyber ale kvalitni, protože to bude vypalovany od svetel a od slunicka..

ja mam autolak bílé a pohoda
  • jardast
    Čím a jak to stříknout konkrétně do stříbrna?