BO

• von Raven
    hehe nepiste moc rychle, ctu pomalu :D
  • bobi
    Sama voda chlapi - záhorie - Skalica, Senica, Malacky - ja som z Kútov okres Senica,kusok od hranic Lanžhot, Břeclav.
  • bobi
    Já též , ked vyprávjám friško , tak mi ani Slováci nerozumjá a východ%ňari tým tuplem né a pýtajú sa mja čí sem Moravák. Dicky ich presvíčám že né. U nás sa hádže buato uopatú ces puot. :-)) A vyprávjá sa , že záhoráci suopú jak sviňa. :-)))
  • von Raven
    MacGyver SK ja ti rozumim :) mozna sme slovani od slovaku :)
    hlavne nehutor madarsky :D
  • Horajs
    Ferri:co je česky?
  • Horajs
    Víte jaký je rozdíl mezi Pražákem a Ostravákem?Pražák řekne:hele vole vorel a Ostravák řekne:o pičo o
  • von Raven
    http://www.sepsstud.cz/SLEPYS/S9-01.pdf
    prazaci si asi moc nepoctu :D
  • von Raven
    jj brnaky ja muzu hned sem si supnul číču do navigace vedle jury :D
  • ROSSI 20VT Plus
    Von Raven: ja bych se tu do teho nesral, dybych nebyl tež ostravak :-). Pravda, od VŠ jsem v Brnisku, kde je ten hantec taky zajímavý :-). Každopádně je Brněnské hantec ještě daleko šílenější než ponašimu. Kam se hrabe "pičo he" na "dneska na prýglu ta zoncna ale rumplovala, co"
  • von Raven
    no ted dovalila idea jak sou dva na rande:
    prážak s prážačkou "koukni zlatíčko na tu oblohu a ty hvězdičky a ten měsíček jak krásně svítí, no to je paráda, viděla jsi to někdy?"
    ostravak s ostravačku "pičo he"
  • von Raven
    bo pařez...
    Rossi tu v ově mamy kratke zobaky ... tvoji větu by ostavak přinejmenšim řek "ja cyp stary sem něchal kluče doma" BO neni třeba, BO už řek v te věte že je cyp hned ze startu.. zkacujemy všecko... to třeba to pražskéééé "hele vole dal bych si jednu limonáááádu" u nas řeknem "jednu zodovku cype"
  • ROSSI 20VT Plus
    Ni, v Ostrááávě se "bo" nepouživa místo "anebo", nebo "nebo", ale naproti temu se použiva "nebo" místo "protože", uvedu příklad: "zapoměl jsem si doma klíče, nebo jsem cyp", capite?
  • Luxor
    Jinak teď vážně, bo může být taktéž odvozeno od slovenského alebo... tzn. česky nebo :-) Tuhle informaci mám z velice důvěryhodného zdroje!!!
  • Luxor
    BO = Blow Off ;-)
  • Dr.Ravic
    kdo byl na vojně tak ví co to "bo" znamená a ten zbytek to používá bůhvíproč... přece když nevím co to znamená, tak to nepoužívám i když je to zrovna "COOL":-))))
  • von Raven
    je to tak bo jaky cyp co temu něrozumi to zas počeštiľ a zkratil z "nebo". Stejna chujarna jak se mluvi "tlemit se"... bo to tu odjakživa bylo "čumět jak <>" a zas ňaky čehun z teho zrobil "chechat se" přitom "chechtaky" je zas co inačiho ...chuj s tym uni su už tacy ... a to buďtě radi že tu žaden němluvi po prajzkemu, bo jak by tu kery začal coši o "naščekane v budě" tak su všeci ganz v řiti...
  • Denis 1,9 JTD:(
    Jelikož se tady to slovo už hodně rozšířilo, rád bych poučil ty, kteří nejsou z ostravska, o významu tohoto slova.
    Slovo vzniklo zkrácením slova "neboť". ("Neboť" je synonymum ke slovu "protože".) Takže říkat větu typu: "Mám jedno bo dvě jabka" přeloženo znamená že máš jedno protože dvě. V poslední době se to slovo rozšířilo, ale bohužel ne všichni znají přesný význam. Tak kura nedřistejte bo to je blbě.