Tak jak to čtu tak jsem asi jediný, komu to chytne skoro na drcnutí a nezakucká se...když odpojím VAE, tak mi to nezdechne, mám tam přidáno více vzduchu. Když Coupe bylo sériové, tak po odpojení VAE zdechalo, teď to mám naštelované tak, aby to pobralo a je klid...
Krisz - když byl blbý termostat, zkus se zaměřit na čidla teploty vody, nebo je rovnou vyměň, dost to zlobí.
startovanie 16VT
-
11:18:40 28.3.2014
-
16:29:21 27.2.2014seřiď si volnoběh šroubem přidanýho vzduchu na škrtící klapce!!!
motor ohřátej, nech běžet, odpoj VAE a našteluj tam cca 1000ot/min..pak VAE zapoj (pokud s VAE máš problémy tak ho odpoj natrvalo, hadice zahoď díry zaslep a našteluj volnoběh za tepla cca 1000 se všemožnejma spotřebičema v pozici ON...) -
15:38:10 27.2.2014Tak uz neviem,asi ten motor tak vysiel z fabriky :D :D A mam este jeden napad,termostat to nemoze robit?6let do zadu jak som kupil coupecko tak 2roky pohode startoval nebol stym zadny problem ale odkedy mi odisiel termostat tak uz su problemy zo startovanim...
-
07:35:44 27.2.2014Já mám na autě už třetí soft a dělá to stále stejně :)
Jestli benzín někam spadne nebo ne, je jedno. Při otočení klíčkem palivové čerpadlo ihned natlakuje pal. lištu. -
07:02:07 27.2.2014A nemoze nahodou padat benzin zpatky do nadrze? Lebo ked nastartujem prvikrat a ked zacina chcipat pridam trosku plyn a uz motor jede normalne...a fakt uz to riesim par let,vsetke cidla mam funkcne a hovorim ked je vonku teplejsie a ked tankujem 100okt. benzin tak po prvnim nastartovanim len trosku zakucka ale udrzi otacky a nemusim pridat plyn...asi vymenim ten regulator tlaku paliva na nastavitelny a potom uvidime...
-
23:32:54 26.2.2014Víme, tohle řeší všichni z 16VT motorem.
Nedávno se mi stala taková věc, zapoměl jsem zapojit snímač otáček vačky, tak jsem ho nacvaknul hned za chodu motoru. Jednotka se s tím vypořádala asi za 10 sekund, pak kontrolka zhasla a motor se zklidnil.
Myslím si, že při prvním startu po dlouhé době, jednotka sbírá informace z čidel a snímačů a než vytvoří správné prostředí pro motor, tak se zakucká a zdechne. Proto se možná napodruhé po chvíli zklidní a už jede.
Jen moje domněnka, neříkám že to tak je :) -
15:40:22 26.2.2014Tak nechce sem pridat video do p... ale urcite vite o co ide...
-
15:34:32 26.2.2014Prisiel uz na to niekto preco chcipne po prvnim startovanim? U mna to je divne,ze ked natankujem 100okt. benzin tak to robi len vtedy ked je vonku pod 10C,ale u 95okt to robi furt...Teraz mam chip od evocars,ale ked som mal origi chip tak to robil stejne...