-
20:16:31 6.11.2012
manny: nejsem žádnej odborník.
-
13:58:41 6.11.2012
GTV 3.0 6V 24V :(
-
18:30:19 5.11.2012
prekrásna alfa treba uznat.....len sa o nu pekne staraj a servisuj bude mat po case vecsiu hodnotu.... palec hore
-
19:46:37 24.10.2012
Elkare, myslel jsi zadní tlumiče? Přední náprava má více odlišností než jen tlumiče... Jestli to měla být jen jakási provokace, ok, měl jsem si to nastudovat, než jsem se zeptal.
-
19:14:04 24.10.2012
JP: Díky :) Já právě tenkrát před koupí 20VT taky uvažoval o GTV V6, ale nějak nebyl v okolí nikdo, kdo by mi to uměl takhle z osobní zkušenosti porovnat. No a já nezkušenej jsem viděl větší váhu GTV a větší váhu V6 a řekl si že bude mít předek ještě těžší než Fiat a celkově bude těžší a línější. Taky větší spotřeba, větší povinné ručení, dražší díly.. a tak jsem šel do Coupé. No, dnes bych asi vybral jinak, kdybych chtěl zas nějaké kupé :-) GT se mi dřív také nelíbilo, pak jsem ho začal brát. Ale nemá takovej šmrnc, jako GTV. Hlavně je to ale poslední možnost, jak sehnat V6 od Alfy a ne od Opelu, jako v Breře :-( No nic, přeju spoustu radosti s GTVčkem
-
18:18:22 24.10.2012
Přední se liší... v tlumičích.
-
15:19:39 24.10.2012
Neliší se zadní nápravy u 20VT a 16V, byť jen v drobnostech?
-
15:10:01 24.10.2012
manny: asi budu rozprodávat své coupé a pokud vím, tak nápravy by tam měly být v cajku, tak až někdy přidám inzerát, tak se klidně ozvi ;)
-
00:13:04 24.10.2012
Pardon za OT...
Já například vím, že zadní nápravu mám shnilou a na kaši, ale nestalo se mi, že by se mi auto hrnulo čumákem ven. Zatím mi spíš lítá právě ta zadní náprava, což je upřímně řečeno mega fun, nebo se uthne auto celé :)
-
22:58:30 23.10.2012
Motor je tam cejtit víc než u GTV 1.8TS kterou jsem minulej rok prodal (nedoporučuju GTV se čtyřválcem, motor tam zaostává za zbytkem auta), ale jestli máš na mysli takový to typický sunutí ze zatáčky ven po tečně při přestřelení nájezdový rychlosti s Coupé, tak to Alfa nedělá. Byl to jeden z hlavních důvodů proč jsem vyměnil Coupé za Alfu, díky tý zadní nápravě má proti Coupé hodně navrch a to jak pokud jde o bezpečnost a o limity, tak především o zábavu. S Coupé jsem vjel do zatáčky a když jsem přestřelil rychlost nebo moc brzo šlápnul na plyn, tak se sunulo ven a prakticky s tim nešlo nic moc rozumně dělat, ale GTV se začne neutrálně klouzat bokem i když pořád přidáváš plyn a když trochu ubereš nebo ťukneš na brzdy, tak zatáčku čitelně a korigovatelně utáhne (ne že zadek nekontrolovatelně uletí jako to tu bohužel občas vídáme s Coupé). Podvozek je naprosto blbuvzdornej a zábavnej. V táhlejch zatáčkách je snadný ho držet na limitu, stačí s citem přidávat/pouštět plyn a občas kontrovat volantem když se to začne utahovat (ale přesto poprvé doporučuju zkoušet to třeba někde na sjezdu z dálnice, prostě někde kde je to přehledný, široký a jednosměrný:D), to s Coupé udělat nejde protože jenom jede víc nebo míň rovně v závislosti na rychlosti (teda všechno co píšu platí pro moje zcela sériový Coupé 16VT a 1.8, je možný že to jde úpravama a nastavením dohnat).
Na druhou stranu zadní náprava na GTV moc nevydrží a skoro každý auto který je na prodej jí má vymlácenou, pak jsou jízdní vlastnosti dost hrozný, celý auto je nejistý už na rovině. Ale když je všechno v pořádku, nikde nejsou vůle a tlumiče to nemaj za sebou, tak je to super zážitek:). GT na tom možná bude ještě líp, nikdy jsem s nim nejel ale tušim že to je prakticky klon podvozku 147/156, kterej by měl mít před Tipem slušnej náskok:D. Na druhou stranu mi GT přijde hnusný a asi bych radši koupil 147GTA.
Rozložení hmotnosti bude asi o něco lepší než u Coupé, GTV je těžký protože je to dá se říct Spider se střechou, má v podlaze výztuhy karoserie stejný jako Spider což těžiště určitě posouvá trochu dál od motoru. Navíc má GTV baterku v kufru, kompozitovou kapotu a plastový blatníčky. V Coupé jsem si vždycky užíval hlavně nástup turba a celkově zrychlení, v Alfě si jízdně užívám úplně všechno. Teď tam mam 225/45/17 Barum Bravuris což jsou na rychlou jízdu naprosto nepoužitelný příšerný gumy (koupil jsem je s autem a byly prakticky nový, tak už je asi dojezdim), ale na TS jsem měl P-Zero Nero ve stejnym rozměru a drželo to ještě o třídu líp a odezvy řízení byly mnohem lepší, toho se v zatáčkách udrželo máloco.
-
16:50:07 23.10.2012
JP: Prosímtě, ty bys to mohl mít celkem vysledované.. Taky ta V6 vpředu v GTV dělá takovou váhovou neplechu, jako Coupéčko? GTV je celkově těžší, pokud se nepletu, a podvozek má taky vymakanější. Třeba GT V6 je na tom dost dobře.
-
14:51:25 23.10.2012
je to luxus, hlavně ta pohonná jednotka ...
-
14:46:30 23.10.2012
nevadí opravdu nádhera :) ital jak ital ne? :) a GTV je také překrásné dělo a myslím si že hodně lidí to tady taky potvrdí .)
-
18:21:03 22.10.2012
-
18:19:26 22.10.2012
Díky:-). Je to 3.0V6 Cup. Nechci to tu moc zasírat fotkama, když na nich neni Coupé:D
-
17:02:10 22.10.2012
nádherná GTV(JP) fakt klobouk dolů :) jedná se o V6Turbo nebo ještě lépe 3.0? :)
-
03:33:47 11.10.2012
sebo: Dneska jsem zrovna zazimovával, teď mě čeká půl roku s nudnym němcem:)
-
09:38:35 10.10.2012
Jel jsem v f430 taky se mi zdálo že to až tak úžasně nejede, jenže pak mi spolujezdec nastavil na volantu režim "race" a... nechci nikomu brát iluze ale coupé ač se mu říká Ferrari pro chudé je proti tomu hračka pro děti :( Když tomu šlápneš na podlahu a poprvé to nečekáš, tak tě to přetížení zaboří do sedačky tak že se nemůžeš nadechnout :D Podvozek je snad z jiné galaxie krásně tlumí nerovnosti i na našich silnicích a sedí to jak motokára. Prostě projíždět tím okresky je zážitek, ten pocit jak auto drží na silnici se s Coupé nedá vůbec srovnat. O jízdě po dálnici nemá cenu vůbec mluvit, tam jsem jen koukal na tachometr protože těm údajům prostě nemůžeš uvěřit :)
Myslím že to GTR na tom musí být minimálně stejně když dost lidí říká že je ještě o fous lepší jak f430
-
23:11:11 9.10.2012
bude to mít staženej krouťák aby to nedělalo roztočky,proto se to někomu zdá málo agresivní. coupe 20vt s utaženym VG má krutý nástupy a tak to někomu připadá jako utrhhlav a ve skutečnosti to jen kurví pohon :-(
-
19:26:32 9.10.2012
600PS GTR a nebylo dost dravý, slabý brzdy? To velmi pochybuju, asi blbě naladěný...
-
00:21:58 9.10.2012
JP
Kua stým GTV provokujeeeeeeeees:(
-
21:45:11 8.10.2012
"ja som šiel 270 viac som si nedovolil bo som nechcel príst o vodicak"
:DDDD
-
20:14:14 8.10.2012
GTR je přehlídka nových technologií,v tom se mu coupe nemůže rovnat ani po ráfky. jasný ale je,že vzhledem k cenám GTR a coupe si mi nemajetní užijeme hafo legrace právě s našimi milovanými coupaty :-)
-
18:43:45 8.10.2012
Johny a to na com si siel ty bola seriovka? ja som siel na 600 konovom asi najviac mi na tej superkare vadilo ze ta prevodvoka trochu dlhsie podradovala napr z 5-ky do 2-ky ale sak ako zažitok dobrý...
-
15:17:34 7.10.2012
pekná téma, tiež som mal tu česť previezť sa, išli sme piánko 295 a pocit ako v octavke pri 150tke. To auto je brutalne nielen parametrami ale v tom aký je tam komfort, pocit ako na palube novej audi A6, kludne by som absolvoval cestu španielsko a späť. Asi preto ti to neprišlo nejako extra brutálne lebo to tam proste necitiť, a tie brzdy fuuu tak to sa s coupe neda ani porovnať, odkrvenie mozgu pri brzdeni z 270 na 120 bolo brutalne pocit lepší ako pri akcelerácii, nadhera. GTR je absolutne top kára a nema žiadnu konkurenciu ked si zoberieme cena / výkon/ komfort/ všestranosť. Ja som šoferoval cestu spať nexcel som tomu nijako tlačiť ale ked som kukol na tachač tak čislo 265 vyzeralo velmi pekne a vravím proste taka víkendova pohodovka.
-
15:08:21 7.10.2012
ja som šiel 270 viac som si nedovolil bo som nechcel príst o vodicak auto bolo fakt rýchle certovsky ale ked si zoberem ze coupedko nestoji ani zlomok ceny tých supersporiakov tak je naozaj zábavnejsie aj ked ma tiež svoje nedostatky-napr. je dost nedotáčave-tj. je pretazene na predok ale to mu za tu cenu dokázem odpustit a dalsia vec je sa to dá aspon čiastocne odstránit resp. vyvážit tým ze sa ´premiestni baterka z motoroveho priestoru do kufra a vymeni sa tá velká tazka kapota za neaku laminatovu resp. neaku karbonovu poviem to tak ze neexistuje bezchybne auto.....ale viet sana coupecku a na GTR-ku je tak či tak zážitok : ))) aj ked z menšími muchamy....
-
14:42:20 7.10.2012
Doporučuji jízdu v Puntu GT, auto "působí" brutálně ;-)
Jinak já jel v Mercedesu CLK 55 AMG s kompresorem, říkal tuším 660 koní a mám podobné pocity jako Kapscha. Zvuk auta když kolem vás byl tak silný, že o tom člověk dokázal mluvit s každým na potkání. Ovšem ten pocit z monstrozního výkonu mi v autě chyběl, nejsilnější zážitek v autě byla pro mě rychlost 270-280 km/h, kterou vůz dosáhl během pár vteřin po znáčknutí knoflíku "sport" u ruční brzdy :-)
-
09:37:30 7.10.2012
Ja ridil focus rs,sti 09, corvetu c6 a musim taky rict,ze nejvetsi legrace za volantem je v coupecku,ta nova auta jsou jakasi utlumena i kdyz rychla ale jde hlavne o pocity a ty mi dava coupe teda vetsi ;)
-
08:38:57 7.10.2012
čaute hoši nedá mi to nepochvalit sa ale vozil som sa na 600 konovom nissane gtr v skutocnosti je to auto snov plne superlativov ale skutocnost je iná nech si myslí kdo chce čo chce ale napišem tu len moje pocity z jazdy
1-auto je naozaj rýchle 200 kmh je tam co by dup-ale pravdu povedat cakal som viac na 600 koni
2-malo by to mat-teda aspon podla testov najlepší automat na svete skutočnost je ale zase iná ked bol motor už v otáckach a pod plynom tak radila rýchlo ale ked sa clovek vliekol po meste na 1200 otackach a potreboval nahle obehnút tak mu trvalo velmy dlho nez si podradil-teda aspon podla mna a žacal riadne tahat čiže račej manuál asi aj ked na okruhu by bolo lahšie ist z automatom...
3-podvozok a brzdy fakt dobré ale nezabudajte fyziku neoklames a auto obsadene 2 osobamy vážilo vyse 1.8 tony čiže aj tú váhu je už trocha cítít ale to by sa mi dalo lepsie hodnotit keby som sa odviezol niekde na trati v beznej premávke sa to neda celkom vyskúsat....
ale asi najviac co sa mi nepácilo bol hluk z podvozka co bolo zapríčinene sirokými velkými-20palcovými a velmi nízkoprofilovými kolesami zase sa mi potvrdilo jedno ze velke široké a nízkoprofilove gumy stoja za piču!!!!! tie su pekne len na oko nič viac...
no tak teda aby som to nakoniec zhrnul - chudobnejší o sen bohatší o skúsenost GTR-ko je fakt fajn auto o tom niet pochýb bral by som to ale podla mna málo zábavne a trochu "nudné" A môžem čestne vyhlásit že moje coupečko je zábavnejšie ma brutálnejsí zvuk je viac šialené a v skutočnosti nie až o tolko pomalšie... : ))