Reseni vyfuku

• Honza
    WRC atmo neexistuje... to je úplně jiná klasa... a nejlepší zvuk měli stejně auta zaniklý formule 2 -rallye a okruhy..

:)

tyhle auta prostě byly mrdy...

• Coupe20VT PLUS :-D
    nepochopil jsi mě. myslel jsem že i WRC atmo má lepší zvuk než WRC s turbem...
  • Jirka
    Jo, tak jsem toho dozvedel dost, a to mi staci, treba i ze Evo je atmo...(joke)
    takze to nebudu nejak resit, az mi popraskaj bubinky v usich nebo dostanu jednu pokutu tak vratim tlumic a je to. Diky
  • miro20vt
    Foto
  • miro20vt
    Ja som vyhodil stred a koncak a nahradil sem ho 70mm nereztrubkou ,katalizator ostal povodny a max spokojnost v niskych otackach to tak nezve ale v vo vysorych nadhera
  • Honza
    WRC atmosféra není:)

a kdyby si toho chtěl docílit, musel by si mít šáhnuto trochu víc do motoru (hlavně vačky, komprese, nastavení předstihu a množství paliva)... no trochu.. spíš hodně moc... to dělá největší změnu zvuku, jinak můžeš zkoušet cokoliv na seriovým motoru a nic nevymyslíš...

na 2l 16v mam následující (podotýkám že mi nejde o to jak to zní -překvapivě hodně dobře, ale o to co to dělá s výkonem..):

-předělaný svody (zvětšenej sekundár na 50mm a prodlouženej na 450mm)
    -trubka 60mm
    -absorbční tlumič 450mm délka, šířka a výška zhruba jako origo kat, uvnitř je trubka 70mm (expandující plyny se zpomalej a maj čas utlimit hluk bez omezení výkonu)
    -trubka 60mm
    -koncový absorbční tlimič tlumič rozměrů zhruba jako origo koncák tipo (tentokrát jsou uvnitř 2 45mm trubky z toho důvodu že 2 menší trubky řvou míň než 1 mega).. vše se mi spojuje do koncovky 65mm a celý to vypadá jak fabrickej vejfuk
    no ve finále ano...
  • sebo 1.8 16V
    to ako ze 1,8 na neutráli po úpravách dokáže viac brm brm brm?
    u turba nelze... max čeho dosáhneš je trubka od předu až dozadu, ale nikdy to nebude mít zvuk jako WRC atmosfera... já mám vyndanej kat, místo něho rezonátor (to je placebo) a na konci remus tlumič a je to doost brumlavý. ale pokud sem tomu naložil, tak to byl zvuk jako stíhačka. fakt masakr... ale při volné jízdě je to slabý... turbo samo o sobě zvuk dost utiší.
  • Jirka
    Chci se zeptat, jak mate vyreseny vyfuk,kolik tlumicu atd atd.. Nejlepe asi stejnou motorizaci jako ja 20VT.
    Ja mel jen predposleni tlumic. Ten jsem dnes urizl ze zvedavosti. Ocekaval jsem zvuk trosku jako autaky wrc. Nikoli xD
    Je tam spise slyset ze vyfuk fakt chybi.Tak jak to mate vyresene, pro fakt brutalni zvuk, alá Evo wrc napr :) pokud to vubec jde tedy