Tak veru zbytočný gárat, stačilo nepustiť tak nohu z plynu, prípadne mierna kontra. Na slovensku sa jazdí www.autoslalom.sk odporúčam všetkým, prípadne na okruh treba isť a trošku pošantiť, tiež ideálne je v zime skúšať kde sa len dá a hrať sa s kontrou pri bočnom "drifte" a takato vec ťa potom nezaskočí. Pekné počasie láka šliapať po plyne ako vidím :-)
No nevím rač se nechat vytáhnout z pangejtu když to de i tou škodovkou než čekat na poldy ty by to řešili už jen ty sloupky. Mě stačilo urvat hydrant ani nechápu jak mohl jen prasknout zadní nárazník ale na policii se mi čekat fakt nechtělo to mi věřte ;) . Hlavně si z těch věcí lidi berou ponaučení ;) ŽE ?
Tak alespoň gratulace že se v podstatě nic nestalo... jinak jsi ubral plyn a pak jsi ještě udělal přehnaně harakiri s volantem že? (pokus to srovnat) Do zatáčky s coupé bez plynu raději ne i když to trošku přeženeš, tak se z toho dá z 90% dostat tuplem když je volný další pruh a je dost času rovnat než jen stočit volant a zadupnout to :-)... fakt je, že když to takhle lítne tak není čas přemýšlet a musí si to nějak rychle mozek přebrat podle toho co má zažité a podle toho automaticky reagovat protože na přemýšlení nebo zpytování už pak není čas :-) coupé je ve vyšších rychlostech v zatáčce nedotáčivé (moc plynu) a přetáčivé (málo plynu, brzda nebo odlehčení zadku různými vlivy)... chce to nejdřív trošku potrénovat na figurínách protože nechat se tahat z pankejtu škodovkou není nic moc :-)
já ho pustil,páč to byla mírná zatáčka a následovala vracečka,ono se v tom kopci jezdí závody do vrchu,tak to bylo asi nagumované a bylo i trošku vlhko,no jelo to jak na ledu
kok1n: kdo má odvahu v zatáčce pustit plyn?:)) já teda maximálně povolím plyn, když vidím, že sepne moc turbo a jsem už nedotáčivý a jedu rovně skoro...auto pak jakoby zase zahne do oblouku
Vždy při přetáčení mě pomohlo kontra a plnej....jen jednou mě to pak zase nakoplo do opačného přetáčení,tak jsem musel dát kontra už podruhý za sebou ale mírnějc-to musel být pohled jak ve filmu s jeptiškou....ale zase lepší je zkusit vyrovnat to s kontra a riskovat nakopnutí než se přetočit na tuti
no jak sem psal níž a doplním, tak já vozím v kufru bombu lpg a subwoofer se zesákem, pružiny mám sportovní a ještě říznuté na kratší, a 2cm podložky a nové gumy jdou vždycky dozadu a samozdřejmě funkční uložení ramen s ložiskama (ale tohle zrovna jak bylo zarezlé tuhé se mi zdálo lepší) no a jediné krizovky jsou jak točím a přibrzdím, to fakt cítím sílu co má snahu se mnou otočit ale to výše zmíněné jí prostě zarazí a projedu, ale s klasickou sériovkou bych myslím vymetl nejednu zatáčku :D
čau
Video mi nejde. Nebrzdils před zatáčkou intenzivně náhodou a nebylo to zkopce? Jinak mi zadek taky párkrát ustřelil, ale vždy pomohlo kontra a přidání plynu hned...
Nejhorší je to za chladna a při intenzivním brždění na vjezdu do zatáčky...
Když jsem měl párkrát auto nahraně tak jsem vždy jen pusil plyn. Na brzdu jsem ani nesáhl. Jinak je to do hodin hned, leda bych měl v kufru paletu zlata.
Tlumiče mam Monroe, ale jak jsou starý to vůbec netuším :D Základní chyba byla ta, že jsem při začátku smyku nepřidal víc plynu abych to trochu srovnal. Chce to trénovat, ale především to chce se podobným situacím vyvarovat.
no mna udivuje ako niektorý z nás dokážu z nedotáčavého auta urobiť pretáčavé , pokial máte vzadu dobré gumy a dobré tlmiče tak toto sa može stať len vinou šoféra , doporučujem návštevu velkej uzavretej plochy a trénovanie techniky jazdy , nerád by som sa učastnil pohrebu ďalšiemu coupéčkárovi...
Jako bych viděl mé Coupe vloni na okruhu v Mostě sice to byla pravotočivá zatáčka ale jinak stejný,to auto se tak v případě překročení nějakych mezí prostě chová.
Gumy mám úplně nové - Fuldy carat exelero, kdo ví co všechno za tím ujetím zadku stálo :)
Za kameru jsem dal cca 4500 Kč, protože už jde alespoň trochu rozeznat spz okolních aut. Ty levnější sice mají taky HD rozlišení, ale nic moc kvalita.
To Zdendys: jo to jsme se museli zdravit my dva :) Poprvé co jsem viděl na živo jiné coupéčko než jen své... je to parádní pohled.
teď jsem taky koupil kameru,za 1000 kč to stačí i když to nezaznamenává rychlost a gps souřadnice ale 6000 kč bych za to asi nedal :) taky mě už jednou zradily gumy bazarové a od té doby jenom nové
záznam je pěkný taky vozím kamerku :D co to máš ale za gumy? já vzdycky když nasadím nové tak jdou dozadu a zadek dopředu a tak mám max ojeté jen jedny a vpředu, jestli dáváš nové dopředu a přední dozadu tak máš najednou ojeté všechny a zadek je lehký
Tak a je to tu, moje první ztráta ovladatelnosti nad autem a nekontrolovatelný pád do pangejtu s pročištěním několika směrových sloupků :D který mi krapet odřely lak na autě, svině jedny. Nový elektron je taktéž poškrábaný :(
Na videu je vidět modrá fábie co u mě zastaví, kdyby tam nebyl za mnou a "netlačil" mě, tak bych neměl snahu někomu ukazovat 200 koní, aby si na fiata nedošlapával :) Bohužel jsem si vybral špatný úsek na zrychlení, místní částečná neznalost zapříčinila taky své. Při zachování stejného úhlu zatáčky by vše bylo v pohodě, ale šlo to ke konci hodně do leva a já zjistil, že už jedu příliš rychle na tak ostrou zatáčku. Realita kdy se Vám pod rukama ocitne neovladatelné auto je docela dosti děsivá, ještě pokud jste nikdy podobný okamžik nezažili. Jinak majitel modré fábie, byl velmi ochotný pomoct :) Sklon na videu v okamžiku, kdy jsem v pangejtu je pouze domnělý, že se jedná o poměrně rovinku, ten sklon byl celkem velký, ale předníma gumama jsem byl ještě na asflatu, díky bohu. Tak jsem se z toho nakonec vyškrábal bez větší újmy na podvozku.
Tak si dávejte pozor na podobné okamžiky :) To machrování za to nestojí, jako v mém případě...