-
11:56:15 15.8.2011
stefanel 1.8 : ja jen ze se mi stalo neco podobneho..mel jsem vse dohodnute a uz zbyvaly jen hodiny do toho abych si pro nej jel a typek volal ze ho rozstrelil :-DD
-
19:37:19 2.8.2011
jardast: nie, bol z ciferu tusim / pri trnave/, bolo to minuly rok a bola to tmavomodra 1.8, coupe bolo na totalku, ale majitel nastastie ako-tak vyviazol
-
18:56:20 2.8.2011
stefanel 1.8 : hele a nebyl ten jak ho rozbil tesne pred prodejem nahodou odnekud od Ostravy??
-
21:02:08 1.8.2011
ja som prvy krat videl zlte coupe pred troma rokmi na semaforoch a netusil co za auto to prefrcalo okolo. po hladani mojho prveho auta na internete som narazil na coupe. bol som pozriet jedno vinovo cervene v mikulove(bolo tam aj jedno turbo16v v hroznom stave). Zacalo jednanie o cene, ktora sa priblizila k mojim predstavam a moznostiam. Nasledne na to sa ale naskytla v rodine kupa fiatu marea a ja pod vplyvom okolia som podlahol. Musim vsak povedat, ze marejku mam doteraz a sluzi vyborne. Nasledovali 2 roky neustalych myslienok na coupe. v jednom zo siestich pripadov som bol dokonca od kupy len 5 hodin, ale bohuzil ho majitel doobeda rozbil:( jedno som chcel kupit aj tu z klubu, konkretne z kladna asi pred mesiacom-dvomi, ale niekto mi ho vyfukol..rocne najazdim 30tis km a vzhladom na to, ze som student, tak som svoje hladanie obmedzil len coupe prerobene na lpg..take sa v ponukach casto neobjavovalo a ja v slabej chvili som sa rozhodol ist minuly tyzden pozriet jedno krasne cervene benzinove coupe. dopadlo to tak, ze dnes mi stoji na dvore:)

-
22:05:13 6.6.2011
Coupé jsem poprvé spatřil ve žluté barvě v Litoměřicích,když mi bylo asi 10let.Bylo oblepeno koníčkama :-D takže jsme si celá famílie mysleli,že je to Ferrari :-D Stálo vždy o víkendu na jednom parkovišti u centra a vždy,když jsme přijeli do LTM,bylo po mým a museli jsme ať už kamkoli,jít kolem něj :-D pak jsem na něj zapomněl..minulý rok,když jsem se rozhodl poslat na hřbitov R19,která mi pořád vykrádala peněženku,jsem začal uvažovat o novém autě.A protože mám firemák a cestuju jen o víkendy,chtěl jsem nějaké víkendové "mazlítko" :-D Jako první adept byla Barča..jenže po atakách ze všech stran typu "jsi buzíček jestli si to koupíš" a z praktických důvodů jsem od tohoto plánu ustoupil a začal hledat alternativu.FC jsem spatřil v intern. bazarech několikrát ale už se mi vůbec nelíbilo..maximálně jsem si pomyslel "kraksna co trpí sebedestrukcí" .Jenže nevím jak je to možný,ale každý den jsem měl nutkání se na něj dívat a prohlížet si jeho fotky.Pak jsem objevil tuto komunitu lidí a něco se ve mě zlomilo o milión procent :-D a pak jsem ho po letech uviděl naživo....a začala horečka po FC :-)bazary...obvolávání...shánění financí...ale stálo to za to :-) to auto miluju tak jako jsem ještě nikdy žádnej stroj nemiloval :-DDDD ted kdo o něm řekne křivý slovo je dement co si honí triko s Ochcávkou...toť vše :-) sice mi taky žere peněženku ale ta závist sousedů....k nezaplacení :-D
-
16:28:57 31.5.2011
Shaman: Podle mě je takovej přístup lepší, než když to někdo všechno narafičí, umyje motor aby nebylo vidět kde co teče, nechá to ohřát půl hodiny před prodejem takže netušíš jestli to nekouří zastudena atp...
-
10:03:06 31.5.2011
Ako som si ho kupil alebo ako som sa zamiloval (-: Ja som si povodne chcel kupit Ford Cougar.A začalo googlovanie a telefonovanie mechanikom. A každý mi povedal že cougar nie je dobra voľba. A brat mi povedal o fiatke čo ma jeho známi.Bol som sa pozrieť na to a ani som nevystúpil z auta a už som vedel že take chcem a začalo nekonečne hľadanie a telefonovanie. Bol som sa pozrieť na 10 coupečok a všetky boly zničene a sami čierny dym. Až som našiel 2.0 20v 1997. Jeho majitel bol už 5 rokov v cudzine a nejazdil ho.Došiel domov na dovolenku v marci a ja som tam bol na dalši den už u neho.Povedal som si že tento je posledny čo sa pozriem a ak ani tento nebude taky čo sa da kupiť tak už kupujem COUGAR lebo take coupečko na slovensku nie je čo može jazdiť. A došlo na skušku a tam ani bezzin ani voda už mi tiekli slzy od nervov ale dal som mu šancu. Odskušal som auto a hned som mu kešol patrony a od vtedy je to moje. LEN neviem že ak niekto predava auto tak ako može čakať kupca tak že ani benzim ani voda a na aute 2 ročne blato???
-
11:00:36 27.5.2011
Tak taky moje story:v srpnu 2009 jsem se na zahradě nudil bloumal po internetu a asi to bylo krizí středního věku (děti velký)mě napadlo že si koupím hračku.Po chvíli se můj výběr zůžil na Hyundai Coupe a Fiat Coupe.Asi tak v poměru 40/50.nenápadně jsem v rodině zjišťoval který z těch dvou se víc líbí a Coupe zvítězilo.Manželce jsem řekl co by na to řekla kdybych si koupil autíčko odpověděla at si dělám co chci (asi toho doteď lituje,myslela si že chci RC model)Tak jsem jí to vysvětli a už necouvla.Poté jsem rozjel pátrácí akci a hned jich pár našel.Chtěl jsem astmatika ne problémy s turbem.Obtelefonoval jsem pár inzerátů a naplánoval si jet se podívat na 2.0.20v,1.8 a 2.0 skončilo to hned u prvního jel jsem se na něj podívat do Prahy a hned jak jsem ho viděl věděl jsem že je to ON po projetí a prolezení jsem ho koupil za 59000.Měl sice pár much ale dá se říct drobnosti(ruplej domek na stabilizátoru bylo asi to nejhorší)něco rozleštit,vymenit kola,gumy.(ty kola spíš protože se mi nelíbili)rozvody,náplně a jsem SPOKOJEN slouží a mám ho rád.
-
07:57:49 27.5.2011
pro ty kdo neznají mojí story.. www.sayph.cz/nocarret
-
23:54:34 26.5.2011
Ja coupe znal z drivejska..Uz v tom roce 95´se mi ale strasne nelibilo..hlavne ty rovny vyrezy nadkoli. A pred asi 5ti rokama kdyz jsem byl na skole jsme meli slucak se ZS kde jsem pred restauraci zahlidl stribrny coupe,obesel ho a nejak se mi zaclo libit.. No a tak jsem ze srandy rekl kamosovi ze tohle auto chci a ze si ho jednou koupim..:) Nasledovala era (asi cca 3 roky) co jsem lital po internetu a koukal na videa,na fotky toho auta a cim dal vic se mi libilo. Pak kdyz jsem po skole zacal makat a zjistil ze se daji sehnat za slusny penize,zacal jsem i tak nejak realne premyslet ze bych si ho mohl koupit,tak jsem lital po inzeratech a koukal. Jednoho dne jsme se o tom s tatou bavili,koukali na net na auta ze zahranici a asi po pul hodine jsem narazil na jedno co vypadalo slusne za super penize,nasledovala asi 15ti minutova rozmluva ohledne dotahu a podobnejch vecech no a pak uz jsme mu psali. Bylo to nahodily,z niceho nic jsem najednou kupoval svoje prvni auto..:) Jeli jsme pro neho s podvalem teda skoro 1000km ale vyplatilo se,auto se po cca dvou mesicich dalo do kupy(kupovalo se s vadou motoru) no a od ty doby se jen jezdi..:) Jako prvni auto je to parada,co vic si prat,i do budoucna bych u neho chtel zustat,to auto si me ucarovalo a neni den kdy s nim zaparkuju na parkovisti u obchodaku abych se za nim neotocil..:) dela mi radost,je to uzasnej spolecni,jestli ho jednou budu davat pryc, 100%ne to obrecim..:)
-
13:07:25 26.5.2011
Ja koukal puvodne po Porsche Boxter. Bylo tezky najit nejaky zachovaly kousek, takze jsem prolezal jeden bazar po druhem. No a v jednom stal v rade Boxter, 20VT(krasne upraveny) a 911. A to 20VT mezi tema nemcema vypadalo jako zjeveni z jine planety. Coupe jsem znal, nikdy se mi v zakladu nelibilo, ale tady v tech upravach vypadalo uzasne.
Projel jsem Boxtera, pak 20VT a od te doby mi to auto vrtalo v hlave. Nasledovalo procitani recenzi, procitani tohodle fora, kde jsem se dozvedel, ze to muze byt dost velka past.. ale z penez na boxtera zbyvala rezerva, kterou bych pripadne problemy rychle vyresil.
Pak nasledovaly 2 noci, kdy se mi o nem zdalo a pres odpor pritule jsem ho treti den koupil:)
Rozbilo se po 60km, ale presto prirostlo k srdci..:)
-
00:28:08 26.5.2011
tak u me byla cesta zvlastni, zacal jsem s Unem (leto 1998) a pak prislo Tipo (4/2001) s tim jsem jezdil do konce roku 2010 kdy se neco polamalo a muselo do servisu a jak jsem jezdil pomoci MHD sel jsem kolem bazaru a tam stalo Ono - zluty Coupe, chodil jsem se na nej mlsne koukat a hledal udaje na webu, hledal jsem recenze a prohlizel doma prospekty, porad se mi ho ale kupovat moc nechtelo, i kdyz me moc zaujalo i diky barve, preci jen do mesta 2l motor a jako modelar nic moc prostoru, nakonec me manzelka Coupe v podstate prinutila poridit puvodne jsem chtel nejakou mareu ci starsi Punto nebo neco podobneho, mame male dite a cekame 2. ale do sedacek se tam chvili vlezou a stejne manzelka ma Lagunu takze pro rodinne ucely je Coupe jen vyjmecne i kdyz dnes je vyber tak pul napul, s Coupe jezdim ted denne do prace a jezdim s nim rad , padlo mi do ruky a mam z nej dobry pocit, pamatuji si ze davno kdyz byla Coupe jeste nova jsem jedno nazivo videl z blizka a nejak mne neoslovilo , hlavne ne tak ze bych jej chtel, napr vicko nadrze mi prislo divny a dnes je to jeden z detalu co me nalakal, sbiram modely FIAT (mam jich hodne) a nechybi ani Coupe a to 1/43 modre policejni, zlute a stribrne a pak Majorete 1/ 58 (1 zlute a 2 stribrne) a pak zlute Kyosho 1/64 pozdeji dam fotky modelu
-
20:14:00 25.5.2011
nevím ale bez softu by tam asi jiné turbo nedělalo dobrotu ale nevím no. právě taky chci dát jiné (větší) turbo, páč orig. kouří za studena a nevím jestli bych musel někoho shánět na nahrání softu.
-
19:14:35 25.5.2011
vsechno mi dela Krosmen, soft tam asi neni.
Turbo presny model neznam, muze to foukat na 350 p.s.
-
17:13:54 25.5.2011
co jsi dával za turbo, kdo ti nahrával soft.?
-
14:22:25 25.5.2011
Mel jsem Opel Vectra B 1,7 TD Isuzu 60 kw. Ze zacatku mi ten vykon stacil, ale kdyz jsme jeli v peti na hory a musel jsem se podrazovat na kazdem kopci tak mne to pekne nasralo))
Kopil jsem si 20vt (hned prvni ve kterem jsem se projel), ted mam nove turbo, KN filtr, BOV, Warlbro, nova komplet spojka a jede to peknych 270 ps.
Taky hezky narust vykonu)) Maximalku jsem jel 245 (ani jsem toho ze zacatku nevsimal)
Mam ho rad!
-
07:53:06 29.9.2008
Pro Gonzo: Takovému autu by snad člověk odpustil i kdyby mu občas vyletěl motor z kapoty a ještě by se tomu snad ani nedivil :-))..
-
19:59:48 26.9.2008
for sniper: to by bylo bomba... ale pro mě je to bez vinek, štítků, atd... k ničemu. nehledě na to, jestli je nedohledatelnej majitel, tak i ten techničák je na prd... ale kdyby jsi věděl, tak napiš. nemůžu je nikde splašit...
-
18:58:35 26.9.2008
Ahojte, ja som k Fiatiku prisiel nahodou, potreboval som auto a kolega sa ponukol, potreboval sa ho zbavit:) Uz ho mam rok, a neuveritelne som si nanho zvykol, mozno nie je taky pohodlny ako accord co som mal predtym, ale je to proste coupe:)
Samozrejme, problemov som za ten rok mal dost, menil som prevodovku(v nemecku na ceste do anglicka sa mi zasekla v "3" stupni, dosiel som na trojke:) ) menil som dvakrat spojku, komplet brzdy s diskami, komplet vyfuk od motora a teraz sa mi akurat dnes vratilo zo servisu, uz som zufal ze som skoncil, nastastie stacilo vymenit sviecky a urobit novy zavit:) No proste napriek vsetkym tym trouble je to proste coupatko:)
-
09:23:16 19.9.2008
Pro Coupe20VT: Coupé je prudce srdeční záležitost :-). Myslím, že je docela vidět, že snad nikdo z členů k němu nepřistupuje jako k "nějakému autu", ale má ho svým způsobem rád :-).
-
19:12:37 18.9.2008
jinak vectru jsem neprodal, a v současné době sháním papíry i s winkama... hádejte co se bude dít? :-D
-
19:10:21 18.9.2008
taky jsem k coupečku přišel celkem zajímavě... celý roky sem měl vectru 1.8i, začalo to být málo, tak sem koupil rozstřelenou calibru 2.0 16V 110kW, komplet to přeskládal do své vectry, to bylo taky málo, tak sem ji nechal přečipovat, kraviny jako filtr, vejfuck, atd... a taky to bylo málo. a jelikož se už o mě začali docela dost zajímat fízlové (byla krapítek potuňěná a kdykoliv mě viděli, ručka a valili za mnou... někdy sem ujel, někdy ne e.) a pak mi jeden dementní fízl vzkázal, že mi nechá sebrat papíry (tuning, xenony, a hlavně ta bezpapírová přestavba motoru...) tak jsem dostal strach po letech, ač jsem nechtěl, sem se začal poohlížet po něčem jiném... jediné, co jsem věděl, že chci, silné, hezké a nápadné auto. pak jsem narazil na coupe. bylo to první coupe, ve kterém jsem v životě jel a natolik jsem se do něj zamiloval, že jsem ho u chlápka hned zapikal a za týden už jsem si pro něj jel... cesta domu byla neskutečná. já - coupe 20VT a kámoš alfu 146 JTD+chip. celou cestu furt plnej... byl to masakr. ale nevyměnim ho za nic na světě :-D

-
09:41:20 18.9.2008
Já jsem se k němu dostal tak, že sem v OVě nasednul na student agency, vysedl sem u Patrika a bylo to :-)
-
08:11:51 18.9.2008
Tak, kdo další povypráví o tom, jak se dostal ke Coupé? :-)
-
20:48:26 18.8.2008
TAk já jsem si coupé koupil nedávno jako svoje druhé auto. První byl favorit(ten nejslabší model), a protože to nejelo, tak jsem do toho dal turbo. Než mi ruplo těsnění pod halvou, tak jsem si řekl, že jiné auto než s turbem nechci(muselo to mít snad 65kW oproti 40, docela maras). ZAčal jsem se poohlížet po něčem, v čem se dá jezdit a není to z VW grupy, protože tedéička nesnáším. No a za měsíc jsem narazil na krásné bílé coupé 16VT, takže jsem hned letěl do banky a jel pro něho. Kluk co to prodávalse o něho myslím docela staral, takže bylo už předem rozhodnuto. Cestou zpátky jsem předjížděl jedno tédéičko za druhým(jeden Opel se snažil se mnou držet krok-asi půl sekundy:D). Takže taky docela silný zážitek, ze 40 kw najednou 140:-) favorita mám pořád, turbo je venku(musel jsem, žralo olej), ale nevím, jestli do něho ještě sednu.
Jediné, co mě štve je to, že nemám větší zrychlení než motorka od taťky:-)
-
09:02:52 18.8.2008
Reakce na příspěvek od Ondry20V: Hyundai Coupé a sportovní Mazdy jsou báječná auta - ale nesmí vedle nich stát Fiat Coupé :-))).
-
12:43:39 15.8.2008
Hyundai coupé starší model je děs. Ten novější,co se dělá tak pět šest let je docela pěný.Měl jsem možnost je svízt a není to zlý,ale 20vT mu dá jednoznačný nátěr,který drží dlouho...
-
09:30:24 13.8.2008
jj dik takze docela klasika, jen vim, ze z nemecka nejaky papir nebyva (ale uz nevim co) a u polaku se mi zdalo nejake silene odhlaseni, na nase vychazelo skoro 10000 ale mozna se polak preklep v cene zlotych za odhlasku
-
15:41:45 12.8.2008
Von Raven: Když koupíš auto za čárou,musíš mít kupní smlouvu, techničáky a hlavně doklad o odhlášce vozidla.Technická ze zahraničí je ti k ničemu.Tady musíš na technickou,pak povinné ručení a s tim vším na úřad,kde ti vystaví české papíry,evidenci atd. Přihlášení stojí 1500,-,evidence 800,- technická jak kde:-) Toť vše
-
12:25:26 12.8.2008
:D mi se hned libilo, jak se to dela kdyz se koupi auto za carou to prihlaseni? asi odhlasit tam kde je, technicka a emise a nejaka kontrola ze sedi cisla a pak uz jen benga? kolik stoji tohle vsecko dokupy? v polsku sou totiz nektere auto dost dobre a v lepsi cene nez u nas
-
12:22:37 12.8.2008
Pro BigBen3: :-D Z 37 kW na 140, tomu říkám přechod :-)). A hned s tím závodit, to chce pořádnou porci odvahy. To mi připomíná, že stejně jako první pusa je jen jedna, tak přechod na první "pořádné auto" je také jedinečný. Asi už v životě takový skok nezažiješ.
-
12:15:28 12.8.2008
Pro von Raven 1,8: Koukám, Ty jsi se do toho vrhnul po hlavě :-).
-
17:44:58 11.8.2008
Samotná koupě byla celkem sranda.Mělo italské papíry ze Sicílie a nikdy nepoznalo míň než 10 stupňů,lak svítil na kilometr.Mělo už dost za sebou,interiér byl dost zašlý,kůže prodřená,ale já slintal dál. A když nastartoval (16vT s dírkou ve vlásečnici-dovedete si předtavit ten rámus),zamiloval jsem se:-) Na otázku,jestli to má zimní pneu,jsem dostal logickou odpověď.A když se mě zeptal,kde mám paleťák,odpověděl jsem,že jedu domu coupátkem:-)Po třech kilometrech jízdy(uplně vyklepanej z přechodu z Hyundai Getz 37kW na Coupé 16vT),se na mě navěsila X5 a chtěla závodit.Závodil jsem:-)Příští dvě a půl hodiny jsem neměl mozek.Největší adrenalin byla jízda po dálnici při mírném sněžení,na letních,bez značek,českých papírů,pojistky,v autě,které jsem neznal..Vyhnal jsem to na skoro 220km/h. Ještě teď si klepu na čelo.Přežil jsem a nyní mám druhé coupé 20v,které je momentálně na generálce motoru.Rozhodl jsem se,že ho prodám,ale jsem si jistej,že až nasednu a ujedu pár km,pocit se změní a já si coupé nechám....
-
17:35:42 11.8.2008
První coupé jsem si koupil přesně 19.12.2007 a připadá mi to jako včera.Slintal jsem po něm přibližně od roku 1999,kdy jsem si o řidičáku mohl nechat zdát a o jeho pořizení ještě víc:-)Ale opravdu jsem ho chtěl od doby,kdy se nereálný dětský sen o autě pomalu mění ve skutečnost.Kdy člověk začne makat a při troše štěstí i našetří.Jel jsem pro něj do prdele u Jihlavy,už si ani nevzpomínám,jak se to jmenovalo.Jen si pamatuju,že jsem jel asi dvakrát vlakem a jednou busem a pak ještě asi tři km pěšky v docela velké zimě.A když jsem ho poprvé viděl,začal jsem se třást.Okolo stála Rs oktávka,Grand Cherokee model 04 a další,ale já byl vydřenej z coupéčka...
-
17:21:28 11.8.2008
jednoduse, nasral sem se a rekl si jdu si koupit auto, fiat coupe nebo hyundai coupe, prvni sem trefil na fiata, pekny cerny ale zdechlina, kouknu za zatacku a tam dalsi bazar a coupe, zajdu tam, libilo se mi, akorat ho dovezli z technicke a emisi bylo pro nekoho a ten ho nevzal, rikam startnete to, startli, rikam zitra jsem tu s prachama, zitra kalamita jak cyp a nic nejezdilo, tak sem jim volal ze pozitri, pozitri jsem prisel svezl se, zaplatil a na sjetych letnakach jel po te mizerne uklizene kalamite dom kde mivame i pres plot co je vyssi jak ja snih a kupidivu pirelli p6000 letni sjete na snehu parada, benga za mnou s oktavkou a novyma zimakama zapadli :)
-
12:34:07 11.8.2008
Pro Hape: Mám rád modrou barvu a hledal jsem v ní nějaké pěkné kupátko, ale kousků v opravdu perfektním stavu je hrozně málo, je to sportovní autíčko, málokdo s ním jezdí pro rohlíky do Tesca a zpět průměrnou rychlostí 60 km/h :-). Nějaký kompromis být musel, i když jsou barvy, ve kterých bych nekoupil ani auto ve výborném stavu. Tahle vínová má něco do sebe - dává tomu autu život a zároveň není agresivní. Moc se mi líbí, i když jsem o ní původně moc neuvažoval.
-
12:25:42 11.8.2008
Pro pushak: Gratuluji k dobré volbě a přeju Ti hodně bezproblémových a pohodových kilometrů :-).
-
12:23:44 11.8.2008
Pro TheTimo: Když miluješ, není co řešit :-).. Hlavně že už slouží. Neodpustím si jednu poznámku - Coupé má design, do kterého skoro není možné zasahovat, aniž by se všechno pokazilo. Viděl jsem hodně Coupé, které byly dost necitlivě ospoilerovány, okřídlovány, nebo jinak zprzněny - nebyl na to hezký pohled. U Tvého Coupé je vidět, že bylo upravené s citem, a moc se mi líbí.
-
20:25:29 9.8.2008
Pro Ferry: Panečku, tomu říkám změna :-)).. Jestli ten šestnáctiventil byl slušný, snad by jsi zas takovou chybu neudělal, kdyby jsi ho vzal. Kolikrát někdo nový dvacetiventil tak zřídí, že rok výroby a najeté kilometry nehrají roli. Hlavně že jsi spokojený.
-
21:59:21 8.8.2008
Reakce na příspěvek od Hape.....
Ahojky :-)..Mám totiž úplně stejnou barvu, jakou Ty s manželem. Myslím, že tomu autíčku sluší, ale vůbec netvrdím, že je jediná hezká a správná. Na kupátku je sympatické, že přestože je to sporťák, dobře poslouží i rodině. Při rozumně nastavených sedačkách se dozadu dobře usadí nejen děti, ale i dospělí. Jen tedy pokud plánuješ pětičlennou rodinu, do Coupé se už nevejde, leda že by jsi někoho strčila do kufru - který je mimochodem dostatečný i pro rodinné účely. Z fotek vašeho mazlíka je vidět, že je v perfektním stavu - opravdu odpovídá najetým kilometrům. Tak ať vám slouží a hodně hezkých kupátkovitých zážitků :-)..
-
21:12:31 8.8.2008
Reakce na Doktorův příspěvek.....
Moc pěkný kousek :-). Dalo by se říct taková Rychlá záchranná služba pro krásky stopem cestující, po krajnici osaměle jdoucí .. A nebo zkrátka to nejsympatičtější doktorské auto, které jsem zatím viděl :-). Volba motoru 1.8 Tě nijak nedegraduje na Přilehlého pozorovatele dění v silničním provozu. Na Coupé je totiž sympatické, že volba jakéhokoliv motoru z nabídky je zárukou toho, že se člověku dostane do ruky opravdový sportovní vůz, ne jen rádobysporťák. Myslím, že se u Coupé nedá říct, že 2.0 je lepší než 1.8 a 2.0 Turbo lepší než 2.0. Coupé se totiž nevybírá podle roku výroby, najetých km, výkonu motoru, ale srdcem..
-
20:50:41 8.8.2008
Reakce na Honzův příspěvek.....
Když se člověku dostane do srdce auto a on na něj pět let čeká, a mezitím s nadšením sleduje každý pohyb svého oblíbence, je to splněný sen..Jsem rád, že jsi se dočkal. Je vidět, že tvoje Coupé pro tebe není jen prostředek, jak se dostat z bodu A do bodu B. Pečuješ o něj a musím uznat, že je to na něm vidět. Coupé je sportovní auto a málokdo s ním jede 50 a kochá se krajinou. Většinou ho dostane do ruky člověk, který ho trápí, aniž by ho odměnil odpovídající péčí. Podle toho to pak vypadá a po mém průzkumu trhu musím konstatovat, že jezdí hodně málo slušných kupátek z let 98-00 , natož slušných šestnáctiventilů. Tvůj žluťásek se mi líbí, rád vidím, že jsou lidi, kteří se o kupátko starají.
-
20:37:32 8.8.2008
Před svým kupátkem jsem shlédl dva kousky. První byl 2.0 V5 98´, bohužel byl v dost špatném stavu. Zřejmě měl i přetočený tachometr. Druhý byl 2.0 V5 Turbo 98´, na pohled pěkný, ale když mě majitel svezl, vyšlo najevo, že absolutně netáhne, navíc to asi po 10 minutách začalo vařit. Od tohoto exempláře jsem urychleně utekl :-). Ještě v den, kdy mě zklamalo zmíněné Turbo jsme se byli podívat na moje současné 2.0 V5 99´. Už na první pohled bylo jasné, že to je ONO. Nemám nic proti přeplňované verzi, ale vzhledem k tomu, že většina turbín je v hrozném stavu - a chce to velkou dávku štěstí najít slušný kus, k perfektnímu stavu tohoto kousku, ke kombinaci stáří vozu, najetých km a příznivé ceny, jsem toto vzal. Tohle vínové kupátko je srdeční záležitost, padlo mi do ruky. Musím konstatovat, že přestože mě řízení auta nikdy nelákalo, díky tomuto autíčku mě to začalo bavit. Řídit Coupé je opravdu radost. A zajímavou ironií je, že po 13 letech od prvního, negativního kontaktu s Fiatem Coupé, se právě ono stalo mým vozem snů :-)..A těším se na každou jízdu s ním.

-
20:23:33 8.8.2008
Já byl na delší stáži v Itálii a jen se koukal na ty sporťáky místních doktorů. Všichni tam měli Mercedesy SLK nebo Porsche. Pár chudých mělo něco jinýho např. TT nebo Zetka atd... Stejně nastával čas druhého auta - rodinnej kombík Audi už byl - tak jsem si říkal něco malýho by neškodilo, ale Felicii nechci. Chvilku jsem přemýšlel o Audi 80 - spolehlivej dříč, ale pak jsem si řekl, že jsem sice doktor v ČR, ale přece jen doktor - a musím mít reprezentativní auto, aby lidi věděli, že nemají dávat žádný malý úplatky ;o) Navíc jsem nechtěl, aby mi to žralo i trávu kolem cesty jeko třeba EVO nebo Impreza... Moc se mi líbila Mazda MX5, ale nechtěl jsem klasický kabrio s hadrákem a v hardtopu se to těžko shánělo a bylo to navíc celkem drahý. Dalším výrazným mínusem bylo to, že jsem se se svými 194 cm do Mazdy skládal na několik pokusů :o) Coupé bylo tedy jasný ;o) Design je suprovej, akorát jsem se (a ještě se pořád trochu - i když míň) bál spolehlivosti. Rozmýšlel jsem se mezi 2,0 20VT a 1,8. Zabít se hned nebo ještě chvilku přežít? Sežrat na dálnici Boxtera nebo jezdit jen tak pro radost? Vzhledem k tomu, že jsem již trošku vyrostl a nemám potřebu s každým závodit to vyhrála 1,8. Měl jsem to předběžně domluvený s Kloučkem (chtěl jsem pořád červený), ale pak se objevil na starých stránkách inzerát na žlutý z Brna - tak jsem se jel podívat - no a nebylo cesty zpět ;o) Takže jsem si dovolil se co nejponíženeji zařadit do Vašich FCC klubových řad a mám auto za slušnou cenu, který slušně vypadá, náhradní díly jsou poměrně dostupný, povinný ručení minimální a spotřebu 8,5 litru.
-
19:46:42 8.8.2008
Díky Honzo, moc pěkný příspěvek..
Já se o Coupé dozvěděl krátce po začátku jeho výroby (94-95), a musím přiznat, že tenkrát mi přišel škaredý. Jeho design mi zkrátka do oka nesedl, jen ta motorizace mě zaujala.
Pak dlouho nic a letos (2008) jsem si začal vybírat své první auto. Nejprve jsem plánoval, že nějaká prastará Felicia mi bohatě bude stačit. Nijak zvlášť jsem po auto netoužil, jen jsem pociťoval ten handicap, když člověk auto nemá a je odkázaný na MHD. Postupně se můj pohled na věc měnil. Začal jsem chtít něco víc. Zaujala mě např. Mazda 323F (96´). Pak se projevil vliv mého táty, který bývá nekompromisní a navíc má slabost pro italská auta. Ukecal mě a nadchnul mě.. Posunul mi laťku ještě o něco výše..Najednou se ve mně probudila dost silná touha po autech, které mají duši a umí se dostat lidem do srdce.. Lancia, Alfa Romeo a od nich jen krůček k Fiat Coupé...
Druhý pohled na Coupé byl jiný.. I já jsem byl jiný, měl jsem jiné oči. Byla to láska na první pohled.. Prostě jsem najednou věděl, že toto auto chci. Že to bude moje. Že jde jen o to, jaké, s jakým motorem, v jakém provedení, barvě a kdy najdu to pravé, to moje..
-
19:20:15 8.8.2008
no coupe jsme viděli s tátou poprvé v kolem r 1995/6 v několika časopisech a taky v TV.Od tý doby jsme si říkali že si jedno někdy pořídíme-a skupovaly veškeré časopisy, kde se objevil byť jen jeden obrázek coupe.
V roce 2001 se sešlo víc peněz ,tak jsme nakoukli do annonce -situace v létě r 2001 nebyla příznivá -všehošudy 3 coupe v cenovém rozpětí 220-380tkč a žádný 20VT.
TAk jsme zavolali na 1.8 -první majitel, málo najeto, červená barva..ani nevim proč, ale nejeli jsme se na ni ani kouknout.16VT za 380tkč padlo hned a tak zbylo 16V NA co nám nyní parkuje v garáži.
Majitel byl očividný fanda sporotvních vozů-veteránů(T613, nějakej Lotus, Jaguar, Porsche 928) a coupe používal jako služebák, jehož čas se pomalu chýlil ke konci.
Sice bylo coupe mírně zanedbané a bylo na něm vidět že od začátku jezdilo v čechách..ale svezení -oproti tipu 8v to bylo o dost živější -hodně u tak těžkýho auta dělá převodovka..Proto jsme si coupe přivezli a postupem let strávily my, nebo naši mechanici a ladiči:o) mnoho hodin práce aby vypadalo tak jak teď vypadá (sice má mouchy, ale spíš už ladíme mouchy technickýho rázu, na vzhled to jaksi nejezdí)

-
18:51:36 8.8.2008
Ahojky.. :-)
Vybírali jste si nové auto, rozmýšleli, které koupit - jaká byla vaše cesta za Fiatem Coupé, pro které jste se nakonec rozhodli?
Co všechno předcházelo definitivnímu rozhodnutí, čím si vás kupátko získalo?
Zajímají mě vaše příběhy.. A rád přidám i svůj..
Andel_Jirka