LPG 2.0 20V

• Jan Paukovic20VT
    Tak stim souhlasim.
  • sebo 1.8 16V
    plánujem nahodiť lpg aj ja keď to prejde GO motora Už by sa konečne mohol vyriešiť problém Iránu lebo tej rope na burze neprestane jebať.Mne sa zdá ze to preťahovanie vyhovuje aj Rusom aj Iránu všetkým arabom dokonca aj USA
  • von Raven
    jo souhlas, záleží na tom jak mají namíchaný pomer složi.
    Když vemeš třeba plyn na Shellce tak ti to taky tahá jako kráva, ale taky rychle mizí, roky beru ve Fulneku a tuším že to tahají z Polska a je tam poměr 60:40 nevím čeho je ale víc a tah je menší, ale do normálního provozu jsi furt dost svižný, ale žere to jen asi 8 litrů a jednou jsem natankoval v Ostravě a po pár km mi to jeblo v sání a roztrhalo airbox s filtrem (mám starý model co stříká do sání, ty už máš asi přímo do válců). Takže fakt se to na různých místech míchá v různých poměrech a pak taky různě jede :D
  • Jan Paukovic20VT
    Ono hodne zalezi kde tankujes je vyskouseno ze treba na jedny benzine v CB kdys natankujes tak mas pocit ze ti to auto uleti pod prdeli.
  • von Raven
    já to říkám roky :D ale plyn se dá s jeho víc jak 110octanama vyladit, že jede líp jak benzín, ale mít to dražší palivo pak na úsporu je nesmysl, takže i to nejhorší nastavení plynu je furt pohodová jízda a o ceně není třeba mluvit
  • Jan Paukovic20VT
    Pokud by vas neco zajimalo klidne sem pisnete pokud budu vjedet napisu.
  • Jan Paukovic20VT
    Tak zdravim slibyl jsem nejaky skusenosti tak vam neco pisnu omluvte me chyby vsak mne znate.Takze najeto pres 6000tis zatim po jednom povinem servise vse bez problemu mam to tedy v 2.0 20V Marea. Jede to naprosto stejne jen pruzne zrychleni je trosku horsi ale nic co by bjezneho uzivatele nejak mrzelo nebo vadilo.Nadz mam misto rezervy takze prostor v kufru je stale stejny.Do nadre se vejde 41-42 litru podle tlaku na benzine na plou nadrz ujedu do naprosteho vycerpani 410Km a to pri normalni jizde zadne lehtani otacek do 3000Tis proste jizda do 120Km razeni tak 3-4 Tis jedina mala zavada bylo to ze jsem na dalnici v nemecku pri jizde nad 190Km zjistil ze se my to preplo na benzin ale to bylo vyreseno pri povine revizy jen sestelovanim jinak jsem spokojen.Pri cene plynu 15.90 cos je unas my vychazi 100Km okolo 160Kc.Delaly my to ve Strakoni cena byla 30000Tis ale je tam moznost se dohodnout i bez papiru cos ja jsem prosral.To jen pro pouceni amaysli ze tahle firma je siroko dalko nejlepsi jezdi tam lide as z vichodnich cech.Delaji nove LPG i do novych vozu nekolika znacek maji kompletni zarucni i pozarucni servys ale to us je na kazdem stranky jsouhttp://www.lpg-autogascentrum-servis.cz/
  • Jan Paukovic20VT
    Tak us je tam holka zlata v pondeli si proni jedu ne ze by jim to trvalo tak dlouho obvykla doba je na 5v 2 dni ale prijedu z prace as v sobotu.
  • sebo 1.8 16V
    LPG jediná šanca ako tak reagovať na cenu benzínu
  • italmania
    LPG můžu jen doporučit, mám sekvenční systém stag-300 premium a super, nepoznám rozdíl od benzínu. Mam ho v Alfě 156 2,5 v6 a jezdím za 12l. No a momentálně tankuji za 16,50kč :-) hlavně se nemusím bát, že mě to sežere když na to šlápnu:-)
  • sebo 1.8 16V
    ak by mal chuť troska pretočiť do červeného tak prepne na benzín a ako mu zasvieti hladové oko a pozrie na cenu benzínu hneť ho to prejde:)
  • von Raven
    Podle mě to vezme tak 10 litrů. Ty nové systémy žerou jak benzín, nebo trošku víc, ale jedou hodně podobně jako benzín a při vyladění i líp.
    Starý lpg jednobod jede míň, ale i žere míň na naší stříkačce.
    Oboje je pořád levnější jak benzín a dostatečné na běžnou až lehce svižnější jízdu.
  • Jan Paukovic20VT
    Tak stejne jak se blizi sraz tak pristi tyden razim s Markou na to preoperovani na LPG.Dnes jsem zani za chudinku zaplatil 13500 v servisu nechal jsem vymenit nejaky picovinky a skouknout mechanikem jak natom je,a na sraze bude mit svoji premieru.
  • Jan Paukovic20VT
    Jedu snim na sraz tak tam poreferuju coupe je totis dlouhodobje mimo.
  • sebo 1.8 16V
    potom daj postrehy a koľko to toho lpg zhltne
  • Jan Paukovic20VT
    Ale je to mazec cekat mesic a pul nes navas prijde rada.
  • Jan Paukovic20VT
    Jen pro doplneni LPG je do MAREIKY ne do Coupe.
  • von Raven
    tak jo, bude to zajímavé, ale čína a rusi jsou kámoši, uvidíš jak budou spolu až někdo rýpne do iránu
  • sebo 1.8 16V
    von Raven
    Ma trosku nechápeš stým cng je to na plynnej bázy výrobok takže ho bude ovplyvňovať cena plynu ta je vo svete nadhodnotená cng ma predpoklad ísť na polovičnú cenu ak sa povoli ťažba z bridlíc vo svete nie len v USA .Čina už vyhlásila ze neposlúchne akokoľvek doporučenie o nevhodnosti ťažiť plyn z bridlíc včera klesol plyn na burze v USA 2100 .V preklade bridlicového plynu je vo svete neskutočne množstvo jasne ze gas-prom neskáče radosťou a lobuje pre zákaz ťažby v Európe v čine sa mu to nepodari
  • von Raven
    iAy caramba :) už je to tu, a jak se mi všeci smáli. Stará verze do sání se už nedělá, nevýhodu měla, že to tak netáhlo, start s plynem v sání a zároveň na benzín mohl přechlastat a udusit motor páč tam něco zbylo a dvě paliva a málo vzduchu...ale výhodu měla v tom, že na stříkaččce krom toho že palivo stálo polovinu i skoro polovinu žrala takže až 4x výhodnější a je to jisté protože v benu se prostě pod 12 litrů nedostanu a v plynu jezdím za 7,5 tak můžete začít počítat obzvlášť když ben beru za 40.60,- a plyn za 16.70,- :)
    Nová verze přímo do válce je vyladitelná tak, že to pojede i líp jak benzín, ale nedá se pak už počítat s tím že to bude žrát mín, spíš stejně, možná i o ždibec víc, ale furt je ta cena paliva menší jak poloviční, takže pokud ujedete tolik km kolik stála montáž, už se to zaplatilo a dál to jen šetří a přitom to jede stejně
    Jen se mi nelíbí ten otvor v nárazníku, proto jsem naprosto spokojený, že mám vývod udělaný do víčka od benzínu a tam jen našroubuju plničku a do ní se strká pistol. Po naplnění vycvaknou pistol, já odšroubuju plničku a zacvaknu nádrž jako bych bral benzín :)
    Cng prý není zatím vychytané a huntuje po 100tis motor, ale Benzina chce myslím během roku ho rozšířit na všechny větší stanice, navíc cng můžete mít mega bombu doma a taky z toho vařit a topit a sami si tankovat a pak to vyjde ještě levněji jak lpg
  • sebo 1.8 16V
    a jediný spôsob ako sa brániť je LPG Možno v budúcnosti aj cng
  • LWQ
    Sem vcera cucel jak puk na OMV Maxxmotion za 40.40,- :-O mazec
  • sebo 1.8 16V
    http://www.energia.sk/tema/zemny-plyn/energia-test ovali-sme-cng-auto/3699/
    Podla mňa cena ropy prestane rast ak nebude stúpať jej spotreba ani počas konjunktúry
  • sebo 1.8 16V
    Marián 20VT Plus
    Máš pravdu ale cena benzínu vôbec nezodpovedá jeho nedostatku alebo nebodaj nízkym zásobám vyťaženej ropy alebo zásob už vyrobeného benzínu ale čisto špekulatívneho kapitálu na burze ktoré uvoľňujú centrálne banky " nereálne peniaze zvyšujú cenu ropy". Takže je vhodne prejsť na inú komoditu aj keď LPG nieje upne mimo ceny ropy . CNG si myslím ze zastaví rast ropy ak začne ťažiť bridlicový plyn Poľsko a Čina .
    V USA po začatí ťažby bridlicového plynu klesla cena z 13 000 dolárov na 2200 To je ako keby šla ropa na 22dolarov za barel
  • Martian 20VT Plus
    V Coupé? Plyn? Za to se ve středověku upalovalo :)))) Ale chápu, ty ceny benzínu...
  • miro20vt
    Ja mam LPG stiekacku v passate 2,8 v6 a maximalna spokojnost rozdiel vykonu tam je ale minimalny vela spravy kde tankujete LPG
  • Jan Paukovic20VT
    Ja budu myt primo strik tu moderni verzy tak jsem nato zvedav. Tchan to ma v 1.6 bravu a jen sama chvala take z te same firmy ze Strakonic.
  • sebo 1.8 16V
    ja tiež plánujem za 1,6 benzín nech si pijú šejkovia
  • Denis 1,9 JTD:(
    Já jezdím s 1,8 na plyn a když jsem teď vyměnil cívku a dal svíčky Densa, tak to i jede, ale nikdy to nebude jak benzín. Mám ale starou verzi LPG, jakože atmosférickou. Stříkačka LPG je něco jiného:)
  • Jan Paukovic20VT
    Tak jsem se dnes objednal na LPG cekaci doba je mesic a pul tedy ja jsem objednan as na 22.5 cena 30tis tak uvydime jak bude marka jezdit.