otázka na audiofilov

• Warhol
    13w7 by vam nestacilo?
  • GeriX
    Už som to skúšal, ale subwoofer zakrýva celú zadnú plochu aj s otvorom. Ale skúsim zatiaľ poloziť na ležato do kufra aby otvor zostal prázdny, lebo teraz to mám pripevnené so španiferom :D
  • Denis 1,9 JTD:(
    první zkus zapnout bednu a sklopit zadí sedačku...jestli to bude to co chceš, tak by se to možná dalo vyřešit...když odstrojíš zadní plata s reprákama, tak za nima v tom tunýlku u blatníku je tlumící molitan, aby nešel zvuk(hluk) z kufru do kabiny. Můžeš ho vyndat, ale tipuju, že ti budou drnčet plechy.
    Jestli sklopíš sedačku a ani tak nic neuslyšíš, začni šetřit:) já mám v bravu 2x12 palců v bedně a je to málo:)
  • sebo 1.8 16V
    :) to je to vlk sa "nažral a ovca cela" Tak to aj hra keď chceš priestor v kufri nebudeš mat audiofilský bas
  • GeriX
    Naschvál som vybral túto alternatívu, aby zaberal čo najmenej priestoru v kufri a pritom aby bola hudba v aute príjemná. Ja som skorej ten typ, ktorý si nabalí veci a skočí s autom na víkend do Talianska. Kotúlanie sa na voľnobeh so stiahnutými oknami na hlavnom námestí nie je môj štýl :)
  • GeriX
    repráky už mám vymenené vpredu aj vzadu, s tým ani nie je problém, proste mi to teraz aj celkom vyhovuje, len ma trošku štve, že v kufri to znie oveľa hlasnejšie ako vo vnútri auta :P

dobre, tak serem nato, nechám to tak ako je :D díky za komentáre!
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    doporučuju pořídit opravdový sub od někoho kdo to fakt umí a dělá to pořádně :-)

http://vmaudio.cz/punbb/index.php
  • jardast
    Doporucuju si vypocitat jaky prumer a jake delky tech trubek pouzit.Jinak se muze stat,ze to bude misto basu spise hucet ;-)
  • sebo 1.8 16V
    myslím ze to nieje celkom riešenie ako si dal titulok "audiofilov" ale aby sa vlk nažral a ovca ostala cela . Podla mňa rozumnejšie by si urobil za tie peniaze vymeniť re praky v dverách a poriadne utlmiť .subwofer vyzerá inak a aby hral musí zabrať adekvátne miesto
  • GeriX
    Vlastne to celé vyzerá tak, že sú v tom 2x 16cm repráky a druhá polovica "bedne" je prázdna, práve kvôli ozvučenie. Opačne to nemôže byť zapojené, je to Plug and Play výrobok. Môj hlavný problém je, že basy nepreniknú až tak do kabíny, v kufri to znie super.

Vyskúšam spraviť tie diery a uvidím, díky za príspevok! :)
  • jardast
    1.To ti může pomoci..
    2.Zkontroluj zda máš správně polaritu repra
    3.Mrkni jestli ti rádio umožňuje nastavit fázi výstupu do SW

Ale je možný že ti to nepomůže.Takovýhle zakrslý nízký chcípáci nedokážou vyvinout velký akustický tlak.Reprák (SW) potřebuje ozvučnici(bednu) aby pořádně basoval.
  • GeriX
    UP
  • GeriX
    Nazdar!

Mám taký menší aktívny subwoofer v kufri. Keď otvorím kufor a strčím si hlavu do kufra tak to znie parádne. V kabíne to počuť ale oveľa menej ako v kufri. Keď mu pripečem tak už rezonuje celé auto, ale tie basy v kabíne až tak nepočuť. Poznámka.: ak si otvorím kufor tak lepšie to počuť aj vo vnútri auta. Moja otázka je, či by mu pomohlo keby som vyrezal dve dierky do plastu čo je nad zadným sedadlom a dal by som tan napr. kónus čo dávajú aj do subwoofre? Čo vy nato?

Mám tento subwoofer pripevnený na zadnú stranu sedadla:
    http://www.pioneer.eu/eur/products/25/131/201/TS-W X77A/index.html