Neprodane Alfy Brera skoncili ve srotu :-(((

• sebo 1.8 16V
    Takže nova 4C mam mat hmotnosť okolo 1T niekde sa uvádza 950 a niekde 1050 výkon motora 177 /240 .100km/h za 5sekund .
    Takže by to šnek určite nemal byt už zaleží akú cenovku tomu dajú .Oproti štúdie zmenili predne svetla podla mňa k horšiemu ale to je vždy vec vkusu
  • Warhol
    a co si takhle v borku vybrat novyho zigula? to je taky skoro talian...
  • LWQ
    No bych i ty prachy na Alfu GT V6 dal, ale bych se s tim pomalu bal jezdit - kdyz vidim(citim) nase cesty a vidim jak nekteri parkuji ... :-/ kua
  • sebo 1.8 16V
    3.0 a 3,2 od alfi boli asi najlepšie motory
    a v dnešnej cene asi najlepšia voľba od alfi
  • lukas.01
    Slušelo by ti klidně to GT s 3,2 V6 nebo jak píšeš starší GTV V6 s dobrým podvozkem.
  • Honza
    do 20 let starýho auta takhle klidně zasáhnu... v tomto případě to je kurvení...a už jen díky komplikovanosti elektroniky to nemá cenu... oživit by to šlo..ale nebylo bo to doma za pár korun..
  • sebo 1.8 16V
    Aj tak je sexi ta 4C

Luxor
    Na to neustále pretekanie pozor na to takých ako si ty sú plne cintoríny.Myslel som to v dobrom
  • LWQ
    Honza: a co pri tvych moznostech/zkusenostech/schopnostech si do vybrane kastle, typu Brera ci jine zastavet motor dle sveho vyberu jako prestavbu ? :-P taky moznost,ne?
  • Honza
    nakonec to taky může dopadnout tak, že udělám mílovej krok a pořídím sic starší, ale o to šmrncovější auto z itálie na M (masařku), ty začínaj bejt docela dostupný a masařka z poloviny 90let je pro mě prostě nářez...

taky můžu skončit v japonsku na lanceru/nějakým CTR a pod...
  • Honza
    sice brer je škoda... ale souhlasím s JP.

jakožto "italofil" bych toužil po něčem novým..ale

jako náhrada stila připadá v úvahu pár aut z koncernu

1) lancie - na mě moc páprdovský, chci něco se sport. šmrncem, bejt mi o 20 víc, tak to strpím i s ropou pod kapotou

2) ALFA - výběr motorizací v letech cca 2002-doposud bída (i když nový TBIčka můžou bejt zajímavý), vzhledově se mi líběj.. V6 v alfě musí bejt busso už jen kvůli tomu surovýmu zvuku, jinak nuda, ostatní nejede, nafta do alfy nepatří...
    kdejakej naftovej jehovista si bude kde co dokazovat a já takový lidi chci nasrat tim že tomu naložim a v mžiku zmizim, ne že mě bude tlačit před sebou

3) brera -vzhledově OK ale jinak jako bod 2.

nyní přemejšlím o náhradě stila, když o tom přemejšlím, nějak mě oslovuje GTčko, že to je relativně nový auto... víc byhc se le přikláněl ke GTVčku jako má JP.. breru a jůlinku bych taky zkousl, jen díky tomu že to jy o generaci novější auto, jen ty motory...
  • Warhol
    berte to tak ze mito ma kolem 1100kg a 4C je mensi, ale zalezi na tom co tam daji, kdyby tomu udelali vybavu ala lotus pred deseti lety tak tech 850 kg neni problem, vzhledem auta uz tam jsou, ale co, vykuchane verze na okruhy asi urcite budou
    otazka je kdy se konecne pusti do vyroby, aby to neskoncilo u prototypu, aby mohli udelat 500 kusu pandionu
  • JP
    Já si myslim, že i do 1t je hodně optimistický:D. Podle mě až do toho nastrkaj všechno co vyžadujou různý předpisy a trochu srazej náklady, tak to skončí tak na 1.2-1.3t. Ale třeba Alfa překvapí... i když zrovna co se týče váhy se jí to timhle směrem snad od dob 156 nepovedlo:D
  • sebo 1.8 16V
    tých 850 je podla mňa veľmi optimistické ne tým ze by sa to nedalo dosiahnuť ale ide o materiály ktoré majú svoju cenu A tam ide do akej ceny nakoniec 4C postavia podla toho bude aj váha aj cena ale myslím ze aj váha do 1T z 200k je slušne autičko
  • JP
    Luxor: Ona má 4C teoreticky vážit 850kg. Jaká bude realita je věc druhá, ale kdyby se jim to povedlo, byla by na tom s 200k výkonově stejně jako Coupé s 320k, což bych si jako "bez motoru" označit určitě netroufnul. Teploušek v TT by rozhodně musel mít trochu poladěno a v zatáčkách by stejně byl proti tunový motokáře jako slon v porcelánu:D
  • sebo 1.8 16V
    ja si račej počkám tých 10rokov na C4 :)
  • LWQ
    Kdyz uz jste zminili 8c :-)
    Mam vybranej model k Vanocuum :-D

http://temp.lwq.cz/auta/alfa_8c_model.jpg

... skoro sem si ho uz o vikendu koupil :-P
  • sebo 1.8 16V
    Mne sa paci a ak bude mat po 10 rokoch cenu ako FC tak porozmýšlať
  • Luxor
    jinak krásný auto... ale bez motoru je tak do showroomu :-) radši ať nikdy nevyjede než bez motoru :-)))
  • Luxor
    po prvním předjetí teplouškem v ttčku změníš názor že výkon stačí :-)))
  • sebo 1.8 16V
    dnešné tubo 1,8 idú z výkonom okolo 200koni nemyslím ze je to malo ale jasne je to vec pohľadu Nobl trieda je 8C ta zaslúži poriadny motor ale 4C bohate stačí
  • Luxor
    1,4 1,8 není to jedno? prostě auto bez motoru :-)))
  • sebo 1.8 16V
    mal by tam vraj isť 1,8 motor z turbom .Ale stále je to len štúdia môže naozaj ešte zmeniť
  • Luxor
    no točit se umí, až do toho nacpou 1,4 Multiair tak se bude umět i nápadně plížit :-)
  • sebo 1.8 16V
    Toto dúfam nepôjde do šrotu by bola škoda

4C sa mi páči
  • Luigi 16VT
    Chlapci a děvčata .. je to přesně jak říká nocarret .. jak kluci na písku ... naprostý souhlas Karle ... nevím, řídil jsem hodně aut i silnějších něž coupé .. nezapomenu na "Ferdu" ... ale srovnávat .. není to o tom kolik koní je pod kapotou ... rozjet to umí každý, ale zastavit .. jen někteří :-)) v coupé mám (jak Jirka s Karlem říkají) poctivejch 240 italských koní ... a chystají se další úpravy ... ale proč si pořád něco dokazovat. já vím, co to auto umí .. a když si někdo třeba ve Fábii RS potřebuje něco dokázat .. inu ať jede ... A alfice? Má 150 koní, trvalej pohon 4x4 .. víc prostoru .. ideální rodinný auto ... snad je kufr by mohl být větší, ale já ji nekupoval kvůli kufru. A někdy se až divím, jak jede ... no a když je hezky a chci se svézt .. řeknu si .. jdnes by to šlo a vytáhnu coupé z garáže. Ale je fakt, co mám rodinu a dostavujeme, moc času není :-(
  • Honza
    :)
  • nocarret
    co jsem opustil školství tak do prdele :-))
  • Luxor
    kam ten svět spěje pane učiteli :-)))
  • nocarret
    jak kluci na písku .-) zajímavý kam se to celý posunulo ta diskuse :-))
  • Luxor
    slabý auto umí předject jenom slabší auto -to je fyzika a tu kecama nezměníš... :-)
  • JP
    Zdeněk: Jedinej kdo tady chce s někym závodit seš očividně ty, jenže na to nemáš hardware...:-)
  • Luxor
    :-)))
  • Zdeněk
    Luxor to je otázka na výrobce ne?
  • Luxor
    nechápeme no, já třeba nikdy žádné slabší auto než coupé v turbu neřídil takže holt nemůžu pochopit k čemu jsou ta obyčejná auta s ještě slabšími motory...
  • Zdeněk
    luigi 16v. Konečně rozumná řeč jen pánům se zdá že to nějak nejede nechápou že auto není jenom o honění se s někým po silnici.
  • Luigi 16VT
    Lidi, co blázníte ... Coupé je Coupé a Alfa je Alfa ... já mám obojí. I když od Alfy trochu atyp (Crosswagon) a ani na jednu nedám dopustit. Coupé bych nikdy neprodal, je to srdcovka ... Brer je škoda, měli včas udělat výprodej za 30-50% ceny .. Já taky netrpělivě čekám na Camal .. jestli vůbec přijde do výroby ...
  • Luxor
    kdybys nebyl vesničan tak bys možná chápal... :-) Třeba až pojedeš před Vánoci nakupovat do "Prahy" a někdo Tě nebude chtít ani pustit zařadit se tak budeš mluvit jinak :-)
  • Zdeněk
    Mistři volantu Jp Luxor nemelte pořád dokola řekněte rovnou že potřebujete auto na honění se s někým po silnici za běžného provozu že němci zvyšují výkony nesnyslně že na závodění ty vaše staré auta přestávají mít že Brera je steně tak líná ještě o půl vteřiny víc atd. Mi to stačí já si užívám vy asi ne.
  • Luxor
    Na Prahu a okolí je i těch cca 250k málo na předjíždění Zdéňo to tě ujišťuji... (krátké úseky a silná auta) a jestli si myslíš že se s coupé jen pomalu přesouvám tak je to Tvůj názor, ale nevím jak jsi k němu dospěl :-))) jezdím s coupé denně resp. většinou mimo velký provoz a v noci tak se dá jet i malinko rychleji :-) sorry za flame ohledně astmatiků jestli se to někoho dotklo, spíš to bylo mířené konkrétně na pana zdeněčka... i když pravda je, že o astma coupé jsem nikdy ani nezauvažoval, když jsem vybíral coupé tak jsem prostě astma neřešil. Jinak právě coupém ani v turbu nic vyléčit nemůžu protože je to stejně slabé -vím to- i když jede za 6s kilo a na rovině lépe než většina i nových jakože sportovních aut... ale je s coupé alespoň sranda, rozhodně lepší než např. nějaké podkoňované Ferrari (poměr výkonu na schopnosti podvozku)...
  • JP
    No, z toho je jasně patrný, že je ti jízdní projev auta dost u pr..., řízení je pro tebe spíš nutnost, než radost a jde ti spíš o to jak to vypadá a kolik stojí to provozovat. Pak je samozřejmě v pořádku koupit si Breru s naftovym agregátem. Očividně se nemůžeme pochopit, protože máme na auto naprosto odlišný nároky. To ale snad ještě neni důvod k primitivním vykonstruovanejm osobním urážkám, který tady padly poprvé z tvojí strany. Že je Brera těžkopádný líný auto na nákupy pro paničku v letech a ne točivá sportovní Alfa nadržená na zatáčky je fakt, na kterym nic nezmění ani to, když se tady pokusíš urazit 10 dalších lidí.
  • Zdeněk
    Panové začalo to Brerou ale ivan luxor to posouvá jinam jinak mám 1,8 motor 10 let a nic jinýho nechci max spokojenost není problém koupit 20v ale nechci mám to na dení ježdění spíš pokukuji po té Breře v naftě ale mistři volantu tady nešetřili kritikou tak sem se ozval.
  • stefanel 1.8
    Tiez si myslim, ze luxor je svojim prispevkom mimo... Inak zvlastna atmosfera tu panuje. Ludia su na tomto fore, lebo ich spaja spolocna vasen - fiat coupe. Ale v poslednej dobe tu vidim prispevky, ktore utocia na novych clenov, na ludi ktori pytaju radu ohladom coupe, na gramaticky a stylisticky prejav a teraz najnovsie na clenov, ktori nemaju 2.0turbo...smutne
  • JardaITC
    Luxor: jestli je coupe 1.8 pomalé auto na předjíždění traktoru, tak nechci vědět co jsou pro tebe všechny ostatní auta pod 1,8 litru a 96 kw :D

Pro mě třeba je coupe 1,8 sportovní auto. Maximálka 205 a z nuly na sto 9,2 není špatný.
  • Zdeněk
    Luxor si opitý jako Ivan nebo si nevidíš do huby? Ty to auto na pomalý přesun máš jen s tim rozdílem že to máš starší, víc ti to žere, a platíš větší pojistné co si tím proboha léčíš?
  • Luxor
    2 Zdeněk: Když budu chtít auto na pomalý přesun z bodu A do bodu B tak si na to určitě nepořídím nejslabší 1.8 coupé, ale nějaké užitkové auto a nebudu se stydět že to nejede, protože to tak je správně - nepotřebuji na vesnické předjíždění traktorů něco se vzhledem ala ferrari... Lituji lidi co si pořizují auto se sportovním vzhledem jen kvůli vzhledu aby mohli machrovat - jsou to podle mě tydýti co chtějí být středem pozornosti, ale jestli si tím něco léčí tak to beru. :-)

Diskuse o ..."censored" :-)
  • JP
    Zdeněk: To jsi už nevěděl co mi na to napsat, nebo proč jsi vymyslel ten blábol s tim předjížděnim?
  • Zdeněk
    Já jen reaguju na ty vaše nesmysly
  • Džanek
    jeste ze se nam tu vyloupnul pan "vsechnoznamnejlip" :D
  • Zdeněk
    Tomu se musím smát to jako chceš říct že ta Brera na předjetí koně nemá ? Kolik je podle tebe potřeba mít koní abych někoho předjel já to nevím pouč mě.
  • Zdeněk
    Jp. Jestli si kupuješ auta podle toho kolik předjedeš aut před sebou tak tě upřimně lituju pár takových machrů znám ale jsou to většinou ubožáci kteří si tím léčí nějaké vlastní nedostatky Kdybych si tuhletu Breru koupil a tys jel náhodou za mnou zablikej na mně já tě nechám předjet budeš mít zážitek na celý život
  • JP
    4C vypadá hodně dobře, ale nějak se mi pořád nechce věřit, že to nějak nedoprasej. Brera taky jako osmiválcová zadokolka vypadala skvěle, ale jak to dopadlo...
  • Džanek
    JP nezbyva nez pockat na snad pripravovane coupe od Abarthu pripadne 4C a jen skoda ze u ledu asi skoncil i krasny concept spideru 2uettottanta...
  • JP
    Takže dostala hromadu ocenění za to jak vypadá. Tak se podle tebe pozná dobrý auto? Řikal tady někdo že je Brera ošklivá? O tom tady snad nepadlo ani slovo. I když já osobně považuju za průšvih i to, že to neni kupé, ale zaoblenej hatchback. Alfa se tváří (v posledních letech jen tváří) jako "sportovní" automobilka a přitom nemá v nabídce vůbec žádný kupé? To je prostě špatnej vtip... Až mě za pár let přestane bavit GTV, tak v rámci Alfy, resp. dokonce celý Itálie nemam kam přejít - na Ferrari apod. peníze nemam a žádnej "levnej" sporťák se tam už nevyrábí. Alfa nic, FIAT nic, z Lancie což byla kdysi jedna z nejsportovnějších automobilek světa udělal FIAT továrnu na rádobyluxusní voteklý krámy... Takže se sice považuju za italofila, ale budu jezdit Japonskym, Americkym nebo Německym autem.

S tou maximální rychlostí ses přesně trefil, právě že tak nejezdim běžně a proto mě ten údaj prakticky vůbec nezajímá. Daleko víc mě zajímá, že je Brera těžkopádná v zatáčkách, že má místo pravýho Alfáckýho šestiválce z Arese (což je pro mě jeden z hlavních důvodů proč mít Alfu) pod kapotou nějakej tuctovej šajsdrek od GM, co se dává primárně do aut pro německý důchodce... Když je někdo až tak velkej pozér, že je schopnej koupit si auto s naftovym motorem a tvářit se že má sporťák, tak je mu tohle všechno fuk, ale tahle sorta lidí si Alfu nekoupí, protože německá šlechta jejich požadavky splňuje mnohem líp.
  • Zdeněk
    A nevypadly ti tam dvě slova benzínová alfa romeo brera bez turba? Jestli to nepochopils tak ti to příště napíšu polopatycky.
  • Zdeněk
    Má 156 ale to neznamená že je lepší než brera prostě aut je pomalu víc než lidí a většina chce skříně na kolech říká se tomu mpv aby to nebylo drahé a dojelo to z bodu A do bodu B
  • sebo 1.8 16V
    alfa ma tiež mäsovku niektoré modely sú nimi naplnené bazáry .
  • Zdeněk
    Ale to má každá Alfa pro alfu není cíl zaplnit silnice brakem typu tálíe fábie atd. ti to rači stáhnou mimichodem kupé je na cestě ale pozor zas na podvozku jak říkate špatné brery
  • Dr.Ravic
    má uplne vse, teda krome prodeju:-)
  • Zdeněk
    Vidím že se tu sešla parta odborníků od k terých by tahleta Alfa asi nic nezískala ale naštěstí tu byla jiná parta ale těch skutečných odborníků ale ti tohle auta ocenovali jak na běžicím pásu tolik ocenění má moc málo aut jestli to některé vůbec má. Jen namátkou nejlepší exteriér, nejlepší koncepční řešení roku, nejlepší auto na atutosalonu ženeva, nejkrasnější vůz světa, nejelegantnější vůz na světě, nejvíce fascinující vůz Paříž atd. Brera má naftové motory což vyhovuje plno lidem, 4x4, nejrychlejší benzín bez turba jede 250 já vím je to málo vy tak jezdíte běžně. Když se vám to nelíbí tak nepište voloviny to auto má vše co dnešek žádá.
  • Turok
    jj koncept je hezčí :) tak co se dá dělat se každý den sešrotuje hromada aut..navíc tyhle neprodejný.
  • Džanek
    .
  • Džanek

Puvodni koncept Brera byl tvarove dokonalej. Pak z toho ale udelali tu seriovou boubelku na platforme 159 a ty krasny proporce konceptu byly razem v tahu. Skoda ze nenasli vic odvahy a nepostavili serii stejne jako o par let pozdeji 8C.. Designem sice rozdilny auta, zamerenim ale uplne stejna.
  • LWQ
    Krasne vozidlo to je jiste, ... Skoda toho motoru, ale snad by tam sel ... Po jistem case by tam sel i jinej motor, ne ? :-) Nevite jak treba jizdni vlastnosti ? Fakt ot bude zalostnej trakar, jako mi prijde Bently ? :-) (bez urazky)
  • JP
    Brera je sice pěkná (i když GTV nebo 156 GTA se mi líbí víc), ale jinak je to těžká oteklá popelnice, do který nikdy nestrčili odpovídající motor. Místo Ferrari pro chudý to byl spíš Bentley pro chudý...
  • Belma LE
    Brera je strašně promarněná šance, jak si mohla Alfa zlepšit pověst a postavení v automobilovém světě :-( Vzhledově je to jedno z nejkrásnějších aut, snad bych si ho i jednou koupil, ale za tyhle prachy bych musel bejt magor, takže zas budu kupovat 10 let starou Alfu, což Fiatu sice nepomůže, ale jeho nesmyslnej marketing nedává moc případným kupcům na výběr. Technické nedostatky ani nezmiňuji, ty se dají ještě tolerovat, ale peníze se dotisknout nedají.
  • LWQ
    :-)

Prave to sem chtel ... Aby se tu zacal diskuze i o tomto vozitku ... Pravda, za tu cenu je to nesmysl ... To uz treba Aston-Martin - kapku jetej :-P
  • Brano20VT
    auto pekné ale sracie motory od GM :-(
  • sebo 1.8 16V
    Mno keď som to čítal sa čudujem prečo sa to volalo Alfa Romeo mne sa celkom páčila ale ne cena :)
  • LWQ
    Ahoj,

to snad ani neni mozne ... Tak krasna auta a ty kokosaci je poslali do srotu :-(

http://auto.idnes.cz/miss-co-zbyla-na-ocet-alfa-ro meo-sesrotovala-180-neprodanych-brer-psm-/automoto .aspx?c=A111107_162725_automoto_fdv

... stejne si ji jednou poridim :-P