predne svetla

• Coupe20VT PLUS :-D
    xeniny nelze namontovat legálně do předních světel, která proto nejsou stvořena od výroby...

prostě tam nacpěte 4300K a neřešte píčoviny...
  • sebo 1.8 16V
    To som našiel pri výklade zákona pre slovensko
  • sebo 1.8 16V
    Legálnym spôsobom, ako vozidlo dodatočne vybaviť xenónovými svetlometmi, je odborná montáž
    sady (systému) xenónových svetlometov obsahujúcej všetky požadované zariadenia, ktorá je na tento
    účel a pre konkrétny typ vozidla schválená. Takáto sada je spravidla v porovnaní s nelegálnou
    úpravou výrazne drahšia.
  • Feki
    Bobane na to bacha,stat se to muze a takovej Franta ti solidne pomuchla kapotu..:)
  • BOBAN
    ...mám je šestý rok to jest 3 krát technická a nikdy nikdo neřekl ani popel a co policie se týče jak by smet a to nemám ostřikovače a ani známí na technický a kola 16 který nejsou zapsaný v techničáku............a co svítivosti se týče taky bych nechtel být ten kdo srazí ožralího Frantu :-)
  • sebo 1.8 16V
    más aj ostrekovanie? ako si riešil automatické "sklápanie"?
  • Milda20vt
    caute tak ja sa pridam tiez mam xenony cca2 roky a zatial ziadny problem a ani na stk sa ani nepitali ci tam su povolenee vecsinou to beru ako normalnu vec. Ked mas cocku a nemas 8000°k a viac tak vecsinou to neriesia :-)
  • sebo 1.8 16V
    Tiež si myslím ze xeony sú skorej o bezpečnosti "správne namontované" ne o tuningu .
  • jardast
    Feki : Souhlas..
  • Feki
    Elkare zvyk nezvyk pujde vozralej Franta z hospody co to ma domu pres krasnou rovinku s lesem na obou stranách kde pomalu není kloudne videt pres den natoz ve dvě rano kdy dostanu chuť to trochu protáhnout a nadranymu frantovi se zamotaj haksny 100metru přede mnou coz není pomalu ani brzdna draha rekneme že 150ti km/h a fakt nechci bejt zrovna ja kdo ho trefi a bude mít nasvedomi.. To radši at me ty kokoti vymasteny 2x do roka pokutujou za xenony(i kdyz jsem s tím zatim jedinkrát problém nemel) ale uvidím o kus dal,bily lajny na silnici budu mít vytaženy a bude to o něčem jiným.. Zrovna tohle je věc kterou nemám s nejakym tuningem spojenou vubec a ty lidi by se tam nahoře meli zamyslet jestli by nebylo lepší udělat zakon kterej by například povoloval xenony který budou správně nastaveny-dejme tomu že by strážnici meli v aute teleskopickou hůlku na který by meli značku maximalni náklon a podle toho by napr. na 10m zkontrolovali zda neoslnujou-nejsou moc nahoře a pokud ano-pokuta,pokud ne tak proc někoho pokutovat za to že proste někdo zkonstruoval světla na jeho aute tak nahovno že s tím je totalni prd videt a snazi se zvýšit bezpečí jak svoje tak lidi který mine atd..
  • Elkar
    když jsou OK světla tak i s halegeny to svítí OK na tu dobu, kdy to bylo vyrobený. To že dneska jsou lidi zvyklý vidět 100 metrů před sebe je jen zvyk.
  • sebo 1.8 16V
    Hm je to paradox myslím ze práve s touto úpravou by bolo FC bezpečnejšie .A ak bola robená FC verzia xenom séria tak by bolo veľmi dlhé dokazovanie aj cez poisťovňu .Ale je pravda ak sa niečo stane tak si poisťovňa hľadá akoukoľvek šancu zvaliť to na niekoho bez jej účasti
  • Jozef16VT
    Nikdy ti nikto neschváli xenóny na Coupe, aj keby si mal ostrekovače, aj keby si mal gyroskop na automatické naklánanie, aj keby si mal v rodine prezidenta.
    http://www.tuning.sk/dokument-xenonove_svetla_post rehy_namety_tuning tu je zhruba vysvetlené prečo.
  • sebo 1.8 16V
    http://www.tuning-in.sk/bixenonove-projektorove-co cky-6000k-s-bielymi-angel-eyes-s-ziarovkou-h4-6000 k.html

Takáto sada + ostrekovače? Aké tam máju isť H1 .H4 alebo H7
  • sebo 1.8 16V
    a ma to tu niekto Schválene cele komplet nemám známych na polícii chcem to mat ok Keď sa to podari dám to ako návod prerobenia to bude k tomu postupu čo je tu na čistenie svetiel .Lebo ten svetla svietia hrozne všetci tu jazdime v noci po pamäti
  • kisik
    Nezapomente na automaticke naklaneni svetel. Ktere je udajne taky povinnne.
  • Denis 1,9 JTD:(
    Xenony se dávají tam, kdde jsou čočky. Do dálkových(parabol) se to nevyplácí, protože než se ti pořádně rozsvítí xenony, tak už ty dálkové vypínáš.
  • sebo 1.8 16V
    dávajú sa obe žiarovky za xenóny alebo len jedna mne osobne ide aby poriadne svietili stretávacie
  • Mertix
    i ty věci na ostrikovanie musi byt s atestem, nejlepsi je vzit s coupe, ktery to ma v serii.
  • sebo 1.8 16V
    Chcem kúpit predne svetla a prerobiť to na xeony jasne ze tie kupene aj poriadne re pasujem Na nete som videl priamo sadu na prerábku podľa vyhlášky je treba aj ostrekovanie? ďik