-
13:55:52 3.6.2011
Si dej dva metráky do kufru.
-
13:00:36 3.6.2011
Alejandro: Problém je, že na těch 205 se ti to stalo několikrát a asi jsi to vždycky ustál protože se to utrhlo "brzy" a šlo s tim něco udělat, ale až se utrhne 235, tak už ti možná nepomůže ani svěcená voda... Opatrně s tim:)
-
18:35:14 2.6.2011
elkar: no tak je to jistota, ale bohužel ne vždy to jde...
-
14:13:51 2.6.2011
Brždění si dost rozmýšlím v tomhle autě. Pokud možno přibrzdím o něco víc když jedu bezpečně rově před zatáčkou a pak zatočím, kdy už není nadlehčenej zadek.
-
17:06:16 1.6.2011
mně teda když se trhá zadek, tak necítím nic zvláštního, jen takový jiný pocit v sedačce když se už utrhne........proto by mě zajímalo co cítíte vy před utrhnutím zadku......stalo se mi to na gumách 205 několikrát, ted mám 235 a je to o moc lepší....zase jsme ale neměl čas to dostatečně odzkoušet...problém vžd byl při prudkém brždění a následném zatočení,to pak zadek se odtrhne snadno
-
11:48:13 1.6.2011
Já to zažil dvakrát, kdy to auto se jen lehce sunulo ze zatáčky ven.
-
10:22:20 23.5.2011
Před tim utrženim cítim takovýto...jako když se mi chce na velkou :-) Protože vim, že se co nevidět po.... strachem.
-
21:45:02 22.5.2011
já teda nevím co cítíte před utržením zadku, ale mně se to utrhne téměř bez varování při prudkém brždění z kopce před zatáčkou a poté co mírně zatočím třeba.....by mě to zajímalo...co cítíte před utržením zadku?:)))) ted jsem rozšířil styčnou plochu o 6 cm a zatím jsem neměl odvahu překonat předchozí bod utržení...
-
12:35:21 22.5.2011
Jono,GTV je fakt jinde,ono se stačí na ten podvozek u coupe podivat a cloveku to stačí aby věděl,třeba zadek..proste Tipo..K tomu hovadsky tezkej motor v předu,ideální kombinace..:)
Alfy jsou fakt jinde,to si myslím by měl vedet kazdej..
-
12:29:55 22.5.2011
Přijde mi komický, že lidi co se párkrát svezli v GTV okamžitě znají result a limity toho auta :-)
-
12:23:16 22.5.2011
Vy tu říkáte taky jak jste litali strašně a ze to nic neudělalo,to jsem si myslel taky ze občas litam jak hovado do extrému ale omyl je v tom ze co řidič to jinej styl jízdy a nesměl jsem se divit ze když mě vezl někdo zkušenější-myslím profik,tak jsem koukal ze ty limity coupe jsou ještě trochu jinde než jsem myslel..Proto jsem se divil ze me nikdy prdel neustrelila ale je to jen tím ze jsem nešel fakt až na ty limity coupe..
...Jinak zkuste si letět třeba fakt přes ty 2kila,z kopce a do stredne mírný zatáčky k tomu a tak aby vám tam něco vlitlo a vy jste to v ty rychlosti,z toho kopce dolu a ještě do ty zatacky nepustili do toho pred vama..Pak muže mít člověk vzadu salámy jak Veyron a budou k hovnu..V tom momentě je vsechna váha vpředu,zadek div není v luftě tak se není co divit ze to tancuje a člověk ma co delat aby tu prdel udržel na míste..
...a co do oddálení utrzeni při sirokejch gumach-jak píse Honza,oni to možna o něco oddálí ale s tím,ze na takovejch gumach skoro není cejtit ten moment kdy už je to špatně takže drží,drží pohoda a pak najednou lup a uz nedrží..
-
02:09:41 22.5.2011
Ať si říká kdo chce co chce, já si stojím za názorem, že i tuhá náprava se dá krásně naladit tak, aby na dobré cestě jela naprosto stejně jako víceprvková. Sice utrpí komfort ale jízdní vlastnosti se zlepší. Víceprvek poznáš jen když jedeš na tankodromu. A to s tou širší gumou.... dál už radši ani nekomentuji, ať tu zbytečně nerozpoutávám hádku.
Ave
-
00:01:47 22.5.2011
honza: no ale zase širší gumy oddálí moment utrhnutí ne? řekl bych, že třeba o 2 cm šiší gumy nemohou moc udělat s čitelností podvozku...
-
15:49:02 21.5.2011
tlumiče a pružiny (tj nastavení) pouze oddálí onen moment a širší gumou zabiješ čitelnost podvozku, kdy ten onen moment má nastat...
jezdím seriovej rozměr gumy, plně štelovacím předkem a eibach/koni na zadku a když to srovnám s naprosto seriovou AR 156 s podvozkem ve 100% stavu ( v březnu proběhla oprava za 50...) tak přes měkčí nastavení je alfa mnohokrát jistější a líp drží stopu než coupe..
z toho plyne názor co tu zastává JP, že ten víceprvek (mimochodem, jeho základy pro novější alfy položila delta I gen..) je znát! proto taky přemejšlím jak ho dostat na coupe...
-
14:26:07 21.5.2011
Takže řikáš, že výrobci cpou na auta víceprvkový nápravy jen tak z dlouhý chvíle?:)
-
11:22:21 21.5.2011
JP: Jistě že svezl a opět ti na to řeknu: Nasaďíš pořádné gumy, pořádný podvozek (tlumiče+pružiny) a bude to na stejno. Obě pak půjdou v maximu do smyku úplně v tu samou dobu jakožto stejné (99%) předokolky.
-
03:52:37 21.5.2011
Vojta: Svez ses někdy v GTV? Jestli ten rozdíl v nápravě fakt nepoznáš, tak se nezlob, ale je s tebou něco špatně:). Mě osobně Coupé taky nikdy neustřelilo, ale tu nedotáčivost můžeš vokecávat 14 dní a pořád tam bude:)
-
01:28:04 21.5.2011
Když budou mít obě auta Coupaso i ta Alfa top tlumiče a gumy, tak tam rozdíl v nápravě vůbec nepoznáš. Jasný že ty rozvrzané seriovky se nedají srovnávat. Každý kus pojede jinak. Já mám coupaso už druhé, odježděno moc, jízd jako prase taky moc a ještě ani jednou jsem s nějakým ustřelováním prdele (ani na sněhu) neměl problém, tak nevím co tu pořád plácáte o lehkém ustřelujícím zadku. Když někdo neumí jezdit, machruje na rovince jak mu to valí , pak to napálí to do zatáčky rychleji než se dá a dupe na brzdu, tak se nemůže divit.... pak ty ala tuningy s upilovanýma pružinama či snížené pružiny na seriových tlumičích atd. to je pak taky "kvalitka" no ten podvozek..jiný problém v tom není.
-
14:55:38 20.5.2011
JP: No, to je jen o prioritách, taky bych za coupé netahal karavan jako někdo...
-
13:38:39 20.5.2011
Elkar: Jasně že je to plus, ale konkrétně pro mě je to naprosto bezvýznamný plus a upřednostnim před nim i tu lepší nápravu:). Já jedu tak maximálně s přítelkyní a dvěma taškama. Když chci něco jednou za rok někam odvézt, tak je vždycky k dispozici nějaký (opravdu) velký auto.
-
13:13:05 20.5.2011
JP: mě se ten kufr v coupé naopak líbí. Argument nebyl dobrej ale když vezmu co coupé nabízí srandy na silnic a zároveň odveze dva sbalený na chatu s krosnama, tak toi je spíš plus ne?
-
12:20:04 20.5.2011
Elf: mmmmmm, to může být hezký svezení....až našetřím peníze na případné opravy, tak se postavím na start:)
-
23:56:43 19.5.2011
Z BMW zrovna nějak odvařenej nejsem, ale jsem opačného názoru, co se týká jeho schopností na sněhu. Co je na tom zadku lehkýho?
-
23:34:35 19.5.2011
tož nic vážnýho mě nepotkalo, občas trochu ustřelí zadek občas předek ale vše se dálo nějak přežít, a uzké to zas tak není sou to obič vedlejšky na kterých možeš využívat obou směrů tak to máš v poho, akorát mě trošku dělá problém se vejít do kvaltu který sou tak dlouhý, určitě by bodl 6kvalt..
-
23:02:50 19.5.2011
ELF: hm tak to je jasný no čtyřkolky....a byla nějaká krize s coupečkem? přecejen ty tratě jsou úzké ne?:))
-
20:34:27 19.5.2011
Stačí mokrá vozovka a už má většina BMW problémy. Lehkej zadek se neupře. Tak to nedávno kamoš rozsekal. Ale není BMW jako BMW samozřejmě. Říkat, že BMW je nejlepší je asi blbost. Za vysokou cenu taky očekávej takový svezení. Taky sem si myslel nějaký bludy, když jsem byl malej:-) Každopádně musíte srovnávat auta s podobnou cenovou relací a za ty peníze co stojí coupe, seženete kopu šrotu a rezu s nápisem BMW....
-
20:11:47 19.5.2011
Elkar: To je argument asi jako když při sprintu porazíš nějaký tédéíčko na hlavu a on ti pak řekne že jemu to žere polovinu:)). Kufr je malej právě kvůli zadní nápravě, která dělá mezi těma dvěma autama v zatáčkách takovej rozdíl. BTW třeba já kufr potřebuju jenom na zesilovač, nikdy jsem nezaplnil ani ten v GTV (pro 2 normální lidi malej neni, zbytečně to přeháníš:)), natož ten zbytečně obrovskej kufr v Coupé:).
BOBAN: Ve chvíli kdy napíšeš že neexistuje lepší auto než BMW, tak zcela jednoznačně bez nejmenších pochyb o fanatismus jde:). To že sníh BMW nedělá problém jsi mohl vyprávět třeba tomu klukovi s E60 (na od pohledu slušnejch zimácích nokian), kterej mi v prosinci uvíznul přímo před vratama - je to tady slepá ulice velmi velmi lehce do kopečka. Když se tam plácal na jednom metru asi půl hodiny (a rozhodně to nebyl blbec co dá plnej a myslí si že se to za chvíli rozjede, ale to auto prostě nemělo trakci), tak mi ho začalo bejt líto a šel jsem mu s lopatou pomoct. Pak jsem mimochodem sednul do Coupé na letních Pirelli se vzorkem za kterej jsem 14 dní předtim dostal pokutu a jel jsem ho nechat přezout - vyjel jsem to napoprvé:). Ano, BMW jsem nikdy neměl a asi ani mít nebudu, protože jsou to pro mě tuctový pekáče, ale najezdil jsem něco v E60, v Z3, svez jsem se v E36, v první X5 3.0d a v X6. Ani náhodou neřikám že to jsou špatný auta, když teda zrovna neni ten sníh (můžeš 10x řikat že je pak se zadokolkou super sranda, ale když potřebuješ někam vážně jet, tak je to po pár desítkách km silně otravný), ale že by nebylo lepší auto je ujetě přehnaný tvrzení:)). Třeba co se týče těch okruhů a zatáček, tak je zvláštní že když koukneš na top časy z nějakýho slavnějšího okruhu, tak tam prakticky nikdy žádný BMW neni, natož aby bylo v čele:)
Jestli řikáš že je GTV v zatáčkách horší než Coupé, tak jsi buď fakt hodně zmatenej, nebo jsi jel tak maximálně nějakou vyrachtanou pastí co si mohla řikat GTV naposledy před 10 lety, protože ten rozdíl v podvozku je tak zásadní, že by to poznala snad i moje babička na sedadle spolujezdce. Mam ty auta obě několik let. Když je Alfa na limitu a začíná se neutrálně sunout do strany, Coupé už je dávno v příkopu, kam dojelo nedotáčivym smykem po tečně, případně ve stromě po ulítnutí zadku. Mam Coupé asi radši než Alfu, ale tohle se prostě GTV upřít nedá.
-
15:50:17 19.5.2011
-
15:34:28 19.5.2011
letos mám polomrtvé turbbo tak nejezdím, ale loni sem jel 2x a paráda.. startovné bylo loni 2000 což je pořád asi stejné, jinak ty EVA to je hotovo to mě ujede o 20s na těch 3.8 km a najhorší je že ve skupině nad 2L skoro nic jinšiho není
-
20:49:20 18.5.2011
ELF 2OV: wow, ty jezdíš letos cup Liqui moli? kolik je startovné? jaké to je? To s těma BMW musí být pěkně naštvaní......jsem slyšel, že třeba ba 1. závodě v Brně byly pěkně nabušený káry, hlavně ty Mitsubishi EVO lancer....
-
20:44:40 18.5.2011
JP
...nejde o fanatismus je videt že jsi s bávkem nikdy nejel a nemel jsi ho vyjede všude když má zimáky
...a neřekl bych že GTV je lepší než cupas to ani náhodou a to jsme v tom nekolikrát jel
-
11:41:31 18.5.2011
JP: ale do kufru dáš možná tak kreditní kartu a prezervativy.
všechno má svoje.
jezdí mi tady nějaký supersporty a třeba M6 g-power je úplně zbytečný prvokovat.
-
23:28:07 17.5.2011
GTV je na okruh a vůbec na cokoliv kde je zatáčka nesrovnatelně lepší než Coupé, o tom odmítám diskutovat:)
-
23:03:34 17.5.2011
Z AR156 potrápim spoustu aut v zatáčkách i silnějších než je moje alfa. Myslim si že gtv je na okruh lepší než coupe.
-
22:54:12 17.5.2011
já si nemyslím že by bylo coupe zas nějak podvozkově pozadu, na vrchách předemnou bylo jen STI 2002, a náké EVO, jinak spousta auto jako BMW 325 e36, renault tuším 21 4x4turbo, ww golf 2,8 nezajelo lepší čas než seriové coupe
-
22:08:25 17.5.2011
Klid Mertixi, to "se řiká" jenom v kruhu BMW fanatiků, když se sejdou při prvnim sněhu na autobusový zastávce:)
-
20:38:37 17.5.2011
MERTIX
...n eser jo hihi :-)
-
20:37:07 17.5.2011
Nesouhlasim jen s tim BMW, ale to už se tu řešilo :)
-
20:36:14 17.5.2011
coupé je prima auto na bláznění ale ne nadarmo se říká že lepší auto než BMW není a kdo neměl neuvěří,není frajeřina po rovině mastit ale auto a řidič se prověří na okrskách hmmm .............třeba někdo nesouhlasí ale je to tak:-)
-
14:56:17 17.5.2011
to je prostě daný konstrukcí. taky mě v první zatáčce kdejaký silnější BMW ujede, ale to jsou přeci auta o deset nebo patnáct let jinde a i tak má coupé hlavně za ty peníze co nabídnout.
já si sním užiju dost srandy...
-
22:10:11 15.5.2011
R5 je na tom podobně jako Coupé taky to nezatáčí
-
21:22:35 15.5.2011
tak je přetáčivý při prudkém brždění před zatáčkou....stačilo by ubrat váhy na předku (třeba lamináty místo plechů karoserie..to by bylo hned 100 kg dolů aspon) no a nějak přesunout váhu aspon trochu dozadu (to už pujde hůře, napadá mě přídavná nádrž do kufru:)))). Šlo by s tím bojovat možná nazutím hodně šikých gum...tak 255/40 bych to viděl, R17 Jinak si myslím že okruhový coupe by mělo hmotnost tak 1100 kg a výkon snad 350-400PS, to jsou krásné hodnoty přece
-
20:31:56 15.5.2011
jsou auta který sedí jako přibitý už v serii a mnozí lidé z branže určitě vědí kterak na to. coupe je přetížený na čumáku a přelehčený na prdeli,to je jistě velká nevýhoda.
-
19:21:29 15.5.2011
Taky sem přemýšlel o R5 v turbu, měl sem už 2, ale bez Turba, takže Coupe na okruh do zatáček asi neni moc vhodný, co?
-
18:47:49 15.5.2011
stačilo by tipo,to co má Martin 8VT to sedí jako přikovaný
-
15:24:52 15.5.2011
Asi to že je prostě v zatáčkách nevyspitatelný..:)
-
15:22:03 15.5.2011
ADADc: "auto je svitě"-co pod tím myslel?
-
12:23:22 15.5.2011
nebo jestli chceš jezdit za rozum tak postav astru
-
23:18:42 14.5.2011
Ne pravje ze to bylo na okreskach bejt to na dalnici tak jsem ho mel jak vino pravje ty zatacky me dostaly. Jakej podvozek tam pasnout aby se tomu bagu trosku clovjek vyrovnal. No oni to taky trosku delaly ty gumy mam 225/50 a natech to bylo jak na balonech pri brzdeni.
-
19:46:03 14.5.2011
to bylo na dálnici?:)) já mám v rychlostech nad 200km/h s coupe strach z prudkého brždění....nevím co by to udělalo-těžký předek a mírné stočení...:((hodiny?
-
18:02:45 14.5.2011
Jak rikam do zatacek sem byl proste odost pomalejsi a nakonec my v zatackach a v provozu ujel.
-
23:33:02 13.5.2011
Tak jsem se pred tydnem trosku skadlyl s timhle autickem vypadalo to na uplne novy typ v komby znalci jiste omluvy nevym jak se presne naziva ale musim rici ze rovynky bych ho mysty i predjel ale v zatackach je hodne znat ze nekolik generaci podvozku obzvlast kdys jseme v prumeru po 25km pod 160 nesly na rovinkach i vys nes 240km bylo to hodne na hrane. Ale co vam budu rikat nakonec mne bouzel v tech zatackach natrel. Ale myslim ze jsem nato kolik je coupe let byl uspesnym souperem i kdys on to tak urcite nevydel.