Vyfuck rada...

• von Raven
    nevim jak 20V ale 16V bez turba asi bude podobne, brutalni bass dela hrnec pred zadnim kolem, kdyz jsem ho vyndal cinkaly mi penize na neutral ve zlabku u rucky, ale taky se s tim nedalo jet :)
    takze kat sem nechal, za nej dal plochy rezonator s podobnym vnitrkem jak mas na obrazku, origos hrnec u zadniho kola a na trubce ladenou ovalnou 13cm koncovku misto koncaku
    casem se mozna prostrelil ten origos tlumic u zadniho kola a mam ted silnejsi zvuk nez serie a i v basech
    kdyz vrtas do vyfuku tak pouzij spocitane dily, nebo vrtej jen do posledniho dilu
  • Alejandro
    já tam mám rezonátor místo katu a je to tichý jako kráva:))))no a ten hrnec u zadního kola jsem vyndal a výfuk je taky jiný.....asi vyndám ten rezonátor,třeba budu víc slyšet konečně
  • shragicz
    Ahoj, rada nutná. 20VT - trubka od svodů až dozadu prům 60. řve a duní to jak kráva a potřebuju to ztišit, nejde mi o libovot zvuku, ale potřebuju eliminovat hluk a zároveň nechci brzdil odvod výfukových plynů. Jak už někdo zmiňoval, uvažuju o tomhle: http://www.sportovniautodoplnky.cz/flowtech-red-ho t-rezonator-nebo-vyfuk-51-60-a-65-mm-vnejsi-prumer / má na to někdo nějaký názor nebo radu?

Díky

Shragicz
    sraga@web-systemy.net
  • Alejandro
    nech to na servisu at se o to postaraj:)bylo by logické kdyby sehnali stejný průměr
  • Elkar
    No já mám to zúžení přes vrch předtím 62,5 mm takže jsem koupil 60mm díru. Jestli máš výfuk 55 tak kup 55 rezonátor.
  • Feki
    Jinak vím že to dost hrotim ale proste nemam moře času na to abych furt kupoval a navaroval rezonatory a zkousel kdy je to nejlepsi..Stoji to penize a hlavne cas,a to bohuzel nejen muj..Proto se radsi 1000x zeptám jestli to nebo ono a pak teprv do toho jdu..
    2x měr(řeš),jednou řež..;)
  • Feki
    Ale jde mi o to kdyz mam POTRUBÍ 55mm a nenašel bych vhodnej rezonator se stejným vstupním/výstupním průměrem (tech 55) tak zdali muzu vzit a navarit na trubku 55mm rezonator s průměrem 51 nebo 60mm?jestli tam nebude vadit ten celkovej přesah 5mm?
  • Elkar
    já na 16vt mám 60/250
  • Feki
    No jo dobrý a ten průměr co??? Malokde maj 55 tak je lepsi 51 nebo 60?
  • Alejandro
    kup obyč za 500-1000 a dej to tam....jdeš na to moc vědecky:)
  • Feki
    nebo pak koupit drazsi tento i s tlumicim materialem..Nevim ale zda by se investice vyplatila..
    http://www.auto-doplnky.com/flowtech-red-hot-rezon ator-51mm-adcflowtech51.html
  • Feki
    vnitrni konstrukce 2.
    na odkazu:
    http://www.dkefekt.cz/zbozi/5479/Sportovni-rezonat or--kulaty--prumer---934--55mm.htm
  • Feki
    vnitrni konstrukce 1.
  • Feki
    Budu ted objednavat rezonator,snad to trochu utisi..Jenze delaj nekolik typu..Co by jste mi poradili? Nerez?Obyc? A pak s jakou vnitrni konstrukci? A taky otazka: je problem navarit na potrubi 55mm rezonator se vstupem 51? Nebo lepsi 60????????????
  • Alejandro
    po té dlouhé době si už na ten hluk zvykneš a není to objektivní......
  • Feki
    Zajimavy je,ze ted kdyz jsem s tim jel dalku/cca 100km v kuse tak vyfuk kdyz se zahreje(teda myslim ze je to tim) tak to divny rachtani(rezonance) skoro zmizi... Safra cim to muze byt? Jak auto nahodim studeny tak to rachta jako cert..po dobe jizdy uz to skoro neni slyset...Nevim cim to je..
  • Alejandro
    kup normální rezonátor zhruba za 1000,-...ten mám já a utiší ti to....pak dej vědět ja kjsi dopadl....kdyby to nebylo tak pracné tak bych ti dal ten svuj, bych to chtěl trochu hlasitější zas,lol
  • Feki
    Alejandro: no hele ja si nedělal prdel kdyz jsem rikal že lidi na kolech zastavujou a slejzaj, v ulici vsem rincej okna no proste kraval a to nedej bůh kdyz jedu v noci kdyz je všude klid.. Hrůza.. Slyšeli jste nekdy Kejlisovo ex coupe? Tak asi takovej podobnej zvuk to ma..
    Jenže ted koukam že jsou 2 typy rezonatoru.. Jeden ma v sobě takovy ty zavity co usmernujou ty spaliny a vypada to jak mlejnek na maso vevnitř no a pak se delaj ty co maji vevnitř průchozí trubku a perforovanej obal (derovanej) a pod pláštěm termoizolacni vatu,jsou vetsinou dražší.. Nevim kterej by byl lepsi.. Pak taky řeším průměry,malokde jsem videl že delaj v 55 jako mam trubky a nevim jestli by bylo vhodny tam cpát jinou šířku(jestli by to taky vubec šlo-s vařením nemam zkusnosti)..
  • Alejandro
    feki: dej tam ten rezonátor....ten ti to utiší a výkon si myslím že bude stejný.....a ty to do kabiny slyšíš? já moc ani ne, mám asi kvalitní izolaci proti hluku, ale za mnou to prý slyšet je a okolo:)))
  • Elkar
    ok beru zpět.
  • Feki
    Elkare to taky není pravda..Nic nevydrží věcně,ani nerez.. Navic kdyz to uděláš komplet nerez tak to přece nemůže byt série..;)
    Jinak Honzo diky,uvidime..Jeste neco vyzkousim a jak to bude stat za prd tak to asi nechám takhle..
    ...akorat nevim jak v tom vydrzime 1000km do Chorvatska..:)
  • Elkar
    séééérie

to je řešení problému. celý z nerezu a chromovanou koncovku a čau. investice 7-10 tisíc na doživotí.
  • Honza
    ladit zvuk je největší blbost co člověk může dělat...

pokud je nespokojen, tak se musí spokojit s naprostou serií, nebo pouze koncovým tlumičem na zbytku seriovýho potrubí... což nic nepřidá , ani neubere a zvuk bude decentní

jakmile začneš "ladit" zvuk, resp. tlumit hluk na potrubí s 1 či 2ma průchozími tlumiči tak můžeš přijít o dost výkonu...
  • Feki
    Kdyz to trochu ztichne mi ani vadit nebude,ted to dela takovej bordel že kdyz jedu tak 200m přede mnou cyklisti zajíždějí za krajnici a radsi slejzaji z kola..:)
    Ja bych to s tím rezonatorem prubnul,ale hlavne nechci aby to utlumilo hloubky/basy ale ty vysoký drncivy tóny..toť vse..
    A jelikož mi nikdo presne nedokáže rict co a jak udělat abych to eliminoval tak budu muset asi zkoušet a zkoušet..
    Chtel jsem to vedet proto,že to potrubí je tam novy a bylo mi skoda ho rozrezavat kuli tomu abych tam lupnul rezonator a zjistil že tomu vubec nepomohl..
  • Alejandro
    feki, já mám 20VT a vyndal jsem kat a dal rezonátor a dost tichý až od 4000 je to slyšet....nic nerezonuje...a ten hrnec u zadního kola jsme taky vymndal...rezonátor to má utišit,asi jsme ho tam neměl dávat,lol
  • Elkar
    já to myslel vážně. Já osobně bych si asi se zvukem nijak nehrál, přijde mi to zbytečný, ale tady to zní dobře.
  • Feki
    A proc myslis že se toho rezonovani chci zbavit..Pac zvuk je to zajimavej ale mě je proti srsti..
    Prosim prosim někdo nápad jak tu rezonaci vyrusit?
    ...byl tu i navrh že je v háji koncovej Ragazzon,tak mě napadlo,kdyz ten konec sundam a zkusím to projet bez toho,zvuk by mel byt bez rezonaci pokud za to muze koncovej dil ne?Honzo?
    ...co mam kruci delat abych se toho drnceni zbavil..?:(
  • Turok
    no nevím mě se ten zvuk vůbec nelíbí ale sto lidí sto ...
  • kisik
    Co by nekteří za ten zvuk dali :-) ,hučet není umění ..
  • Feki
    tak to je teda hezky no..:/ a cim tu rezonaci schodit?:( To tam mam dat zpatky ten tlumic co je u zadniho kola? Nebo jak by se to dalo...
  • Honza
    pokud to bude rezonátor v podobě toho o nabízí 90% tuning shopů.. tj doutník, se spirálou uvnitř, zvuk se ještě umocní..

pokud spirla uvnitř není tak to je obyčejnej tlumič...
  • Feki
    Honzo kdyz tohle mi prijde dost uz...ono to na videu az tak nezni jako v realu..:/ Jinak myslis ze pouzitim rezonatoru do stredniho pasma potrubi by se to dalo eliminovat alespon trochu nebo se ten vysokej drncivej ton jeste umocni a sezere to basy..?
    Elkar: jak to myslis?jako ironie nebo fakt? :)
  • Elkar
    ROFL... ideální zvuk :D nic bych nemenil
  • Honza
    nač odstraňovat.. monotóně hučící vejfuky jsou nuda.. motor a vejfuk musej zpívat nepříč všemi tóny.. pokud chceš hučení, pořid si layting..tomu to jde dobře....

• Feki
    tady video co to dela...jak odstranit aspon trochu to drnceni/rezonace?

• Feki
    Zdravim..Tak dnes jsem si dovezl auto domu,jelikoz mi zase upadl koncak tak jsem se nasral a misto abych to nechal zase svarit tak jsem to kuchnul co to slo,katik sel ven,trojuhelnikovej tlumic sel ven proste vsechno az po konec kde je Ragazzon je truba..Zvuk v nizkejch otackach je nadhernej,ALE... jak otacky prelitnou 3000 nebo jak na to hamtnu az na podlahu tak to rezonuje jako pes,nebo drnci proste..Co s tim? Rezonator? Pomuze? Predem moc diky za rady..