Vybrzdovači

• Elkar
    tak to KAŽDOPÁDNĚ
  • Ice-Man
    u nás je evidentně nadřazená debilita inteligenci:)
  • Elkar
    takže dálnice. mám jet v pravém pruhu, jet plynule - ne pomalu, jenže povrch je špatný a tak jedu 60 a "brzdím provoz", ale přitom se řídím nařízením: "přizpůsobit rychlost jízdy stavu a povrchu vozovky"

Teď jde o to, který nařízení je čemu nadřazený.
  • k20vt
    ono je to hezký držet se vždy vpravo abych nebrzdil provoz a jet si stabilně 130-140, jenomže kdo jezdí často, všimne si toho tankodromu v pravým pruhu...... vyježděnej a zdevastovanej od kamionů. Kdykoli můžu, jedu v levým pruhu když je v lepším stavu, jak vidím že se někdo blíží, ochotně uhýbám a opět se vracím.
  • Suvis 1.8 16V
    No, takže ve městě můžu jet i v levém pruhu. A pokud uvidím blba, který jede rychleji než já, tak ho pustím. Jenže většinou, když mě chce někdo ve městě předjet, tak je to vyjímka a než ho zaregistruju ve zpětných zrcátkách (dívám se tam často, zvlášť na víceproudých komunikacích), tak mě podjede a vrátí se do levého a kličkuje si vesele dál... Nebo, když plánuju odbočovat, nebo vím o křižovatce, kde se jeden z pruhů často zastaví, tak si dopředu přejedu do toho potřebného. A může si za mnou jet auto jak rychle chce, je mi to fuk (jedu maximální dovolenou rychlostí), protože kvůli němu nebudu brzdit za odbočujícím vozidlem přede mnou. Samozřejmě, když uvidím, že je to prase, tak ho pustím. A třeba v noci ve městě, když není takový provoz, a tím myslím v noci, když se vrací momentálně nepracující lid z hospod a diskoték, jezdím zásadně v levém pruhu, protože nevím, kde mi jaký ožrala skočí pod auto. Toť můj názor.
  • JP
    Suvis: http://www.autoweb.cz/nejhorsi-myty-o-pravidlech-j izdy-po-dalnici-cast-3/

" "Pokročilejší taktikou" některých řidičů je, že při vědomí výše uvedené skutečnosti odmítají vyklidit levý pruh, protože jej nemusí používat jen na předjíždění (narozdil od víceproudé komunikace mimo město), mohou v něm tedy jet, aniž by předjížděli a dle jejich názoru jej za žádných okolností nemusí vyklidit. To je ale omyl.

§12 odst. 2 zákona o provozu na pozemních komunikacích dále pokračuje:"

Pokud by vozidla jedoucí současně ve všech jízdních pruzích bránila v jízdě rychleji jedoucímu vozidlu, musí řidič jedoucí v levém krajním jízdním pruhu tento pruh co nejdříve uvolnit; to neplatí, užívá-li řidič levého krajního jízdního pruhu k odbočování, otáčení nebo při souběžné jízdě podle odstavce 3. Řidič nákladního automobilu o celkové hmotnosti převyšující 3 500 kg, jízdní soupravy, jejíž celková délka přesahuje 7 m, zvláštního motorového vozidla a motocyklu s nejvyšší povolenou rychlostí do 45 km.h -1 smí levý krajní jízdní pruh užít k jízdě, jen jestliže je to nutné k objíždění, předjíždění, otáčení nebo odbočování."

Zákon zde tedy výslovně hovoří o tom, že se musí uhnout těm, kteří chtějí jet rychleji. Když si představíte variantu, kdy jedou tři auta vedle sebe ve třech pruzích, pak ten vlevo, pokud nejsou splněny jiné podmínky popsané shora, musí co nejdříve levý pruh uvolnit a nemůže se konejšit tím, že v obci smí jet kterýmkoliv pruhem.

Velmi typickou situací je, kdy na dvoupruhé silnici (namátkou uvedu např. Černokosteleckou nebo Průmyslovou v Praze) jede auto v pravém 50 a v levém 52 a odmítá uhnout. Takový postup je v rozporu se shora uvedenými pravidly, pokud se nejedná o případy popsané níže. Znovu zdůrazním, že není na posouzení řidičem, kam, proč atd. jede ten za vámi rychle nebo chce jet rychleji, z levého pruhu se musí pomalu jedoucí auto, pokud není volno vpravo, co nejdříve stáhnout."
  • Suvis 1.8 16V
    Taky s tím souhlasím.
    Alejandro, to by byl známý ten co ho podjížděl, ten jel přece jak hovado...
    Ravicu, mám pocit, že ve městě můžeš jet v jakémkoliv pruhu, teda aspoň takhle jsme se to učili v autoškole. Mimo město, a je jedno, jestli na dálnici nebo jinde, se jezdí v pravém a levým se předjíždí, to je jasné.
  • Alejandro
    hroch: krásně napsáno, plně souhlasím
    ravic: bohužel lidi jedoucí pomalu v levým na D1 nejsou mediálně zajímaví, ledaže.....:)))by smetly umyslně toho kdo je podjede zprava třeba:))
  • Dr.Ravic
    Hroch: mluvíš mi z duše. líp bych to nenapsal. vždycky mě sere, že se tu uděla nejaká bulvární bomba o nějakem hovadu, ale tyhle lidi furt v levym nikdo neresi... to je taky na pres drzku. a mas velkou pravdu v tom, ze opravdu spousta lidi ani netuší, že levej pruh je na předjíždění, pokud se nejedná o souběžnou jízdu. no a že to platí i ve městě neřeší skoro nikdo. jenže tyhle přestupky se nepokutujou, jen rychla jizda protože té se dopouští agresivní hovada v silných autech. tahle situace me fakt sere, proboha vždyt favorit kterej jede 130 je milionkrát nebezpečnější než audi a8 co si to palí 180...
    fuj to jsem se ale rozepsal:-)))
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    po d1 jezdim zásadně v levém pruhu i když je pravej prázdnej,nechci aby mi vypadaly plomby a neodskákaly závaží z kol :-) ale snažim se nezdržovat
  • marcin
    http://natankuj.sme.sk/c/5710232/pokuty-za-malu-vz dialenost-na-dialnici-posielaju-aj-domov.html snad to ich trochu pribrzdi,len neviem ako sa bude dodrziavat ta vzdialenost...
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    mám na debily docela čuch a tak když jedu po D1 držim standardně 130+X (nebudu se veřejně přiznávat) a když dojíždim někoho kdo jede podle pravidel v klidu počkám a pak odletim. to samé se zatím stává mě když mě doletí někdo kdo má fakt silnou káru,počká a až se zařadim tak odletí a žádnej stres. potkat vybržďovače na D1 nevim co bych dělal. na tak nebezpečném místě vybržďovat může jedině totální kretén a tak bych ho asi zatloukl do země - je to průser a je třeba najít vychlazovací systém na ty magory co jim silnější auta resetujou mozek
  • Kamil
    Jedinej kdo to predemnou zadupnul byli romove, ktery to nejspis delaji lidem dodnes.. Naraz v 10Km/h jim promackl naraznik na jejich shnilem renaultu 19.. od pojistovny dostali 37tisic! :)

Vic se mi stava, ze me nekdo omezi a ohrozi na zivote svym dementnim stylem jizdy.
    Ted v zime jezdim s Microu co ma pritelkyne a co si lidi na to auto dovoli, to nechapu. Vetsi auta(superB atp) mi nedavaji prednost z vedlejsi.. asi si mysli, ze kdyz to do nej v 50ti narvu z boku tak se mu nic nestane.. nechapu.

Naposledy borec ve fabii htp s ladakem mi udelal mysku, ze kdybych to nezadupnul, tak do me vrazil pri prejizdeni zpet do pravyho.. Jeste neco maval, tak jsem se na nej nalepil a pustil mu tam dalkovy.. vystoupil na semaforech jakoze mi rozbije hubu a frajer asi necekal ze to ridi zrovna nekdo moji postavy, takze kdyz jsem na nej vybehl, tak se mi omluvil ze specha:)

Nebo zdejsi prazsti taxikari, ty jsou taky kvalitni - nedavno me predjizdel vnitrkem na kruhaci, kde byl jen jeden pruh.. Proste s malym autem to je sileny. V Coupe se mi nikdy nic podobneho nestalo, asi budi vetsi respekt:)
  • Alejandro
    no tak jako čeští řiči na dálnici jsou snad nejhoeší co jsme kdy viděl.....všichni v levem pruhu i když mají pravý volný a jedou 150 max....a když je dojeete na kufr, tak neráčí uhnout....to vím o čem mluvím, jezdím na superbiku a je to docela běžná praxe. Další problém je chybějící třetí jízdní pruh na D1, která absolutně nestačí hustotě provozu. Ještě že ho zas neposlali na 5 let do vězení jak toho "piráta" předtím a mi bychom to z daní platili-to je uplný nesmysl.....Taky je neskutečné jak to media rozmazávají, zveličují a překrucují....ach jooo, to jsme to dopracovali, rychlý pruh bude legálně blokovaný šnekama, kteří jsou beztrestní, za jízdu s nalepovací značkou se berou řidičáky, za překročení rychlosti dvakrát vlese taky.....fuj to je hnus ale:)A celý bodový system nahrává korupci na magistrátech...
  • Elkar
    vybržďování jsem viděl jednou v praxi aplikovaný na auto předemnou. byl to polák ve starý laguně a nevím jak to vzniklo, ale i strašně mě to naštvalo v tu chvíli. sem si říkal kdybych jen v coupé tak bych ho dojel a troubil mu za zadkem třeba kilometr :D třeba by zastavil a já bych provětral italský klaksony
  • Ice-Man
    vybrzdovači jsou psychicky slabí jedinci a měli by si za svoje činy nést následky to bez debat. ale já mám problém s tím že se u nás začíná rozmáhat jiný problém a tomu napomáhají i média a tady to veřejné bičování těch "rychlých. vzniká tady skupina lidí kteří jsou na opačném konci než "závodníci" a jsou stejně nebezpeční , ale nikdo to neřeší. debilové co jezdí v obci nesmyslně max40 mimo 70. neznám případ kdy by dostali pokutu za to že po dálnici jede 75 a brzdí všechny, bez blinkru odbočuje ,nesmyslně brzdí kde nemusí. takoví jsou nebezpeční a jizda v jejich blízkosti je naprosto stejné riziko jako vedle závodníka,ale nikdo jim nic neudělá.. tohle jsou ti kteří zaviní svou demencí daleko víc nehod. toto jsou ti které můžeme nazvat protekčníma hajzlíkama , protože ti si dělají co chtějí a nikdo je netrestá.
  • von Raven
    jak ja si furt stezuju na slabe brzdy tak ja bych mu asi slisoval kufr :) i nechtene, jinak takove zmrdy dobit zeleznou tyckou
    vy ste objevili ameriku, na ostravsku se zase zmrdi co delaji psi kusy chyti vytahnou z auta a rozemelou, to se taky resilo jednu dobu na netu, ale jak rikam hajzl co takhle jezdi po ceste a vytlacuje nebo vybrzduje potrebuje vymlatit zuby
    druha vec, taky to muze byt kurwa co dela pojistne podvody a svede to na vas ze jste nedodrzeli bezpecnou vzdalenost, holt nema praci tak vydelavas na pojistovne
  • Adys
    http://www.novinky.cz/krimi/221485-svedek-natocil- u-brna-blokovani-aut-brzdenim-ve-stylu-pirata-z-d1 .html
  • Denis 1,9 JTD:(
    Jednou se mi stalo, že mě taky jeden takový chtěl vybrzdit, nebylo to na dálnici, ale byla to dvouproudovka. Asi se mu nelíbilo, že jsem si dovolil mu vjet do "jeho" pruhu asi 50m před ním, když jsem předjížděl kamion. Protože jel rychle, tak mě dohnal a lepil se mi na zadek jak teplouš. Uhnul jsem mu teda, ale on mě předjel a klasika vybržďování. Když začal brzdit, tak jsem se nasral a předjel já jeho. Mezitím se dva pruhy sjely do jednoho, tak mě nemohl předjet(dvojitá plná čára a naproti auta). Párkrát se mě ještě snažil předjet, ale já se držel těsně za dalšíma autama. Protože jsem jel Mareou od mamky, která auto používá jako firemní auto, tak má na autě reklamu a telefon. Blbečka nenapadlo nic lepšího, než zavolat, co si jako myslím že mu vjíždím do pruhu. V tu chvíli jsem měl i já nutkání dupnout na brzdu.

Podotknu jenom že to byl týpek ve služební ochcáfce ftédéíčku.
  • Innocento
    Teď je to v médiích téma číslo 1. Bohužel nikdo neřeší, proč problém vzniká, ale řeší se to, kdo má jaký auto, jakou SPZ a jaký postavení ve společnosti. Následně se z toho posoudí rychlost, úmysl atd.
    Nikdo ale neví co se stalo, proč to dotyčnej udělal, ale přesto ví všichni všechno :-)
    A tak popiš, jak se ti to stalo? :-)
  • amadeus69
    1. nenechat se předjet
    2. dojet chytnout "vysvtětlit"
    3. s*át na to, pokud máš dobrý nervy
  • ZdenysM.L.
    Přijel blikal předjel zabrzdil a ujel .Stalo se vám to taky?Co s tím?