hele v bělý sme lítali na CWC ve vytrubkovaným autě a pocit nic moc..
stále mám v paměti jak tam Ondra Hloušek (mimochodem guru ohledně dieslů a turbín) totálně rozpáral o strom svýho golfa a taky nohu (cca 80stehů na stehni..)
v bělý to je ouzký... svýho čaus s etam párkrát jela podzimní, nebo ajnrí serie (jendou silvestrovský závod) v rámci car winter cupu a nebylo to dobrý.. jako traŤ pěkná, ale ouzká, a okolní stromy ti nedávaj moc šancí na únik...
nebyl jste někdo v Bělý pod Bezdězem, resp na místím motodromu? vím, že se tam dají domluvit různé akce, ale zajímalo by mě, jestli je tam i volný vstup, o čemž pochybuju, nebo alespoň nějaké volné jízdy za poplatek na asfaltové části. není tu někdo z okolí Ml. Boleslavy?
No pokat bude te myt cestu nekdo ma Sumavu dejte sy cestu Prachatice Volary obzvlaste usek za Prachaticema do kopce na Libinske Sedlo nova asfaldka krasny zatacky jezdi se tu i zavody do vrchu paradicka.
Suvis 1.8 16V: po většinu času to kazí hukot sahary. Toto jsem splácal za pár minut v můvímejkru a vložil první hudbu na kterou sem narazil. Duležitá je ta cesta :)
Tyjo, pěkný silnice. to tady u nás je to všechno rovný a hlavně žádný delší, jen vesnice. Jediný co tu máme je hlavní Slaný-Mělník , kde jezdim každej den a s Coupéčkem jsem tý silnici vládnul... ;)
Kdo by chtěl kopce a je z Úst. kraje, tak z Litvínova vedou dvě. Jedna směr Moldava přes nádrž Fláje a druhá směr Hora sv. Kateřiny z Horního Jiřetína. Viz video:
Já mám rád cestu z Chvalšin u Krumlova do Lhenic - žádní policajti široko daleko (jako všude na šumavě), malej provoz, samá zatáčka, krátké rovinky a pěkný asfalt cca 15km, jezdím sice jako houbař ale snad to pro představu postačí:
Tak něco od nás. Čerstvě opravený povrch. Je to tak 2-3 kilometry z Napajedel na Halenkovice, 95 % do kopce, ostré serpentiny s krátkýma rovinkama, v půlce přes horizont z kopce přes mostek v zatáčce a zase stoupání už mírnějšími zatáčkami až nahoru. Tam je letiště (pro zemědělské stroje a se zákazem vjezdu...) a začátek obce. Nevím, jak letos, ale jezdila se tudy Barum rally. Na tom mostku se kdysi jeden jezdec vymlel do potoka, teda myslím, že těch aut už tam bylo víc.
A další slušná, rychlejší cesta plná zatáček vede z Uherského Ostrohu do Moravského Písku. Dá se tu jet i dost rychle. Z Písku kousek rovinky, pak takový „skok” do zatáčky, posledních 300 m rovně. Pak ostrá pravá, dost nehodové místo. Jednou tu stál náklaďák (s hydrojeřábem) nějakých stavebnin a přívěs měl za autem na silnici, ale kolama nahoru. Jak se mu to podařilo nevím, ale ta zatáčka je svině. Až po sem jedete v křoví. Odtud poměrně hodně klikatá cesta stromovou alejí, přes horizont na most a pak už zase město, kde je 40 km/h a občas tam měří. Říkám, dá se tu jet rychle, ale stromy jsou taková psychologická brzda. Jo, a docela se dá i předjíždět.
Těch slušných úseků je víc, ale tohle jsou tak dva, na které jsem si vzpoměl.
Jezdil jsem tam s dodavkou,je to kousek ale kdyz to tam znas,musis mi dat za pravdu ze tam v zime s nenalozenou dodavkou je nemozny nekam vyjet..:)
Kdyz jsme u Harrachova,pekna cesta je z Harrachova na Rokytnici n.J...-cesta v lese,3/4 cesty novej asfalt,sama zatacka,pekny..:)
Feki: Ne, jsem z Roztok u Prahy, ale tady moc pěknejch cest nemáme:D. Tu trasu přes Harrachov jezdim +- 4x do měsíce (Praha-Lodz). Z okolí Roztok stojí za řeč asi jen silnice z Horoměřic do Prahy na Evropskou - teď je tam asi rok starej dobrej povrch. Nesmí tam ale člověk nikoho dojet (=jet ideálně pozdě v noci), protože se tam dá blbě předjíždět a na dvou místech je potřeba dát pozor na chodce (bus zastávka).
Jooo tady na Liberecku je toho hodne..:) Jak pise AdaDC tak na jested,obzvlast smer z Krizan na Jested je to paradni,samy serpentiny..
JP ty jsi od Tanvaldu???
Provoz: řídký - řekněme co minuta to jedno auto, ve špičce i víc. v létě hdoně motorkářů - nečekaně.
Měření rychlosti: na většině je 70ka, která je v těch zatáčkách celkem maximum co se dá jet, pak kus je "pod" obcí, takže tam je 50 a tam občas měřej.
Charakter: je to takový rádoby alpský úsek asi 4 kilometry dlouhej v prudkým údolí, mezi skálama. Chodci téměř žádní, a když jo tak je tu chodník. Zatáček cca 8 z toho většina víc jak 70°, čili maximální 70ku není moc jednoduchý pokořit, ale rychlý výjezdy ze zatáček jsou OK.
me se libi okoli krivoklatska, karlstejnska a potom cesta od melnika na straz pod ralskem.. proste tam to je takove rychle klikate... hodne motorkaru to zna je to okoli Dube....
Mě se líbí třeba cesta Tanvald -> Szklarska Poreba (PL). Povrch sice místy neni zrovna zázračnej a bylo by vhodnější nahradit Coupé třeba Imprezou, ale je tam dost vraceček, rychlejch zatáček, táhlejch kopců... Hlavně hned za hranicema na PL straně je to pěkný:-). Ale co se týče Coupé, tak to chce turbo, nebo jiný silnější auto, protože s autem okolo 100k na tunu jsou ty kopce místy frustrující:))
Nějak jsem tu za celou dobu neviděl diskuzi, kde by se tohle probíralo.
Bylo by přece fajn tu mít soupis cest v česku, který stojej za to projet.
Český silnice nejsou v dobrý stavu, a tak každej úsek, kterej má dobrej povrch hodně zatáček a přípdě i nějaký to převýšení by se měl využít pro nějaké to poježděníčko.
Nechce se mi jezdit až do alp jen kvůli tomu, abych se pořádně projel. Když to tu posbíráme z celý republiky, tak si kdeko najde určitě chvilku nebo objeví nový cesty ve svým kraji.