Matador MP59 195/55 R15

• sebo 1.8 16V
    pozná niekto čoho je tento disk ?
  • sebo 1.8 16V
    asi ich zoberiem dám na 15 a letné budem mat asi na R16 R17 sú dosť dráhe 205/40 a 45 oproti R16 205/55
  • Luxor
    jj jde o to kde s nimi plánuješ jezdit, na běžné ježdění ve městě po upravených zimních silnicích to bude asi OK, na čerstvě zasněženém povrchu nebo kejdě je otázka jestli se to bude schopné prohrabat, musíš vyzkoušet :-)
  • sebo 1.8 16V
    mno nemyslím že by nejako inak matador kriesil výrobu čo sa týka cenovej relácie voči konkurencii a porovnávať inú cenovú triedu je tiež myslím nezmysel .Na nete čo tu gumu mali teraz myslím MP59 písali že sa ta guma dá použivať ako jazdné vlastnosti aj životnosť okrem hlučnosti je horšia .
  • Luxor
    jj to já taky nechtěl :-) no jiný typ může mít jiné vlastnosti - proto jsem taky kupoval matador víckrát :-) Kdysi mi jeden typ co staví auta vysvětloval co je to matador, proč to nefunguje a z čeho tu gumu dělají, už si to přesně nepamatuji nicméně jsou tam nějaký odpady-nějaké vadné saze apod. ze "spalovny nebo čeho" co stojí opodál fabriky na gumy :-) Že je ta guma fakt špatná jsem poznal taky podle toho, že se stejným autem (se stejnou elektronikou prokluzu), za stejných podmínek-na stejném místě se jedno nepodařilo dostat ani z místa na parkování -nikdy (matador) a druhé s michel. nemělo problém -nikdy - teď mám na mysli čistý sníh a teploty pod nulou... na už upravené zimní silnici fungují taknějak všechny zimní gumy, pokud se nechystáš vysloveně do hor na neupravené cesty tak to použít asi půjde...
  • sebo 1.8 16V
    ale ja som nechcel aby ste sa tu hádali len napísali ty čo máju skúsenosť presne typ MP59 ne iné 57 alebo 55 môžu byt naozaj iné vlastnosti
  • Luxor
    Pěkné :-) Kdyby se to vytrhlo z kontextu tohoto tématu tak možná, ale z pohledu zimních gum je to bohužel trefa vedle...
  • Luxor
    Ano, asi proto mě ty gumy nefungujou a Tobě jo :-)))
  • Luxor
    Tak, a to je přesně ten důvod proč jsou gumy Matador nejlepší, souhlas!!! :-)
  • Luxor
    vzhledem k nekompatibilitě jistých myšlenkových pochodů se standardními humanoidními organizmy máš Kájo pravdu, a já to naprosto chápu!!!
  • Luxor
    zimní MP55+ jsem právě měl a slabý... :-)
  • von Raven
    na leto nic moc asi jako jine neznacky, sam ale na neznackach jezdim uz treti rok a da se s tim i blbnout, ale treba zimni MP57 nebo MP55+ jsou dobre
  • Luxor
    já měl kdysi nové letňáky od matadoru (MP42) na coupé a totální tragédie :-) Nejenže pískali a chovali se jak x let staré do tří čtvrtin sjeté "značkové" gumy-na suchu-na mokru ještě horší, ale kupodivu vydrželi navíc jen krátkou dobu... po 5tis nejevily známku existence vzorku a to byly ještě mezitím prohazované předek-zadek... pak mám testlé zimáky od matadoru na fabii - tam taknějak fungovali 2 roky a třetí rok úplně přestali fungovat ačkoliv ještě měly vzorek cca 5mmm, něco se asi stalo s gumou-a to byly skladované při pokojové teplotě... Jo kdysi jsem měl ještě zimní matadory na škodě 125GLS a tam byly celkem dobrý, ale bohužel jen v létě, v zimě na horách to nedaly musel jsem vylézt z auta a tlačit ho z boku aby nespadlo ze svahu. Toť vše co mě narychlo napadlo k Matadoru z vlastní zkušenosti. Já bych od nich už nic nekupoval, mám pochybnosti že zlepšily...
  • sebo 1.8 16V
    ma ich niekto na FC poprosím skúsenosti dakujem