sony ericssoni

• Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    Manny dík, jdu na to!
  • manny
    Marcel: tady asi nikdo žádný z těch telefonů nemá, tak si pročti, příp. se pozeptej tady:
    http://forum.semania.cz/index.php?topic=19300.0 (SE C950 - vlánko přímo o navigaci)

a nebo tady:
    http://forum.semania.cz/index.php?topic=22238.15 (SE W995)

• von Raven
    Coupe73 jj iGO8 ma hlavne MIO, u nich to zaclo rek bych ale je to tak idealne udelana navigace, ze se da strcit temer do cehokoliv (sam sem to nacpal a rozchodil ve znacach ke to nikdy nebylo) a navic aktualizovat to dokaze kazdy trouba kdyz nastavis mapy na kartu a das mu odkaz kde na netu stahne nekolikrat rocne nove a pak staci jen stare smazat a nove nahodit a jeste ke vsemu po jednotlivych statech, ne silene nekolika gigove baliky jak to maji jine kramy

jednou sem tu zapasil myslim ze to byl dynavix, predposledni aktualizace 1.8GB posledni 2.3GB a karty to zralo max 2GB a delej s tim neco jak majitel nechce aktualizovat system at zere vetsi karty a ty staty nerozdelis protoze to je jeden soubor. nakonec sem ho prece zlomil na iGO8.3 a myslim ze je spokojenejsi

diky tomu ted pokud chcu telefon s navigaci tak resim at tam jde iGO8, ma sice narok na RAM kolem 15MB ale to je dneska pri kapacitach founu zanedbatelne
    do nokie už nejdu,mám jí totálně plný zuby. jediný telefony který procházej mym sítem jsou SE ale děsí mě ta navi. Zná někdo navi v SW aby ji mohl popsat a vyhodnotit?
  • Coupe73
    Koty já jsem nechtěl vychválit N900, taky bych si jí nekoupil, spíš jsem reagoval na to, že jsi psal, že Nokie nedělá nové věci jako soft. apod. Já mám N97 a taky se mi už sekla, pravda pravdoucí, ale vše co potřebuju splňuje, hlavně velký display který využívám hlavně na internet.
    Samsunga jsem měl v ruce na zkoušku Pixona asi 3 týdny a šel hned z baráku. Jediný co se mi líbily byli Vidgety. No a SE hodnotit nechci, nemám velkou skušenost.
    Ale pravda je 100 lidí/100názorů
  • Mertix
    Ok, já mám SE T700, Nok5230 s navi, a za ty prachy mi to přijde supr, a SAMSUNG F480, po 3 v servisu, a pořád poruchy, prostě shit, nejen že je taky dost pomalej, kdykoliv sem měl Nok nebo SE, bez problému.a nezlob se na mě, ale to, co je pro Tebe důležitý, Samsung nemá, a už končim nemá cenu to tu řešit:)
  • Koty
    Mertix: taky dělám v EW, vim co se prodává a co funguje, tady je to spíš o tom, že každej si bude chválit to co má, pro mě je důležitej rychlej telefon, kvalita zpracování a dobrá výdrž, což nokie nenabízí...a za tím si stojím

Coupe73: v mobilech se vyznam hodně dobře, přečti si něco o symbianu, než začneš něco říkat a o Nokii N900 bych pomlčel, na maemo je tak 30 aplikací, takže zatim mobil k hovnu, jen závaží do kapsy :D
  • Coupe73
    Ravene, ale to co píšeš má i MIO ale Marcel chce slyšet něco jiného :-)
  • von Raven
    k mobilum sem se vyjadril tak este k navigacim, mi nejvic vyhovovalo iGO8, aktualizace aspon 3x rocne, nejlepsi popis c.p. a ulic, zalezi jakou aktualizaci stahnes, ale teleatlas nebo navteq sou v pohode obe, akorat od minuleho roku si mysleli ze ti nasi lempli uz maji dalnici hotovou tak tam jsou uz nejmin rok sjezdy a vjezdy co este fyzicky nemaji asfalt
    je tam spousta nastaveni od prepoctu tras po zakazani nekterych parametru a to jsem nevidel jeste nikde jinde takhle propracovane, menis si mapy jednoduse a nejen to i treba vzhled, hlasy, funkce... ja bych uz zadnou jinou navi nechtel
    klucýýý buďte špetku solidární a potlachejme o těch SE případně nenokiích,u toho SE bych potřeboval zjistit zda ta navi co v nich je má aspoň trochu šmrnc,protože tím že chci SE bez oper.systému tak si tam svého oblíbeného sygica nenahraju
  • Carlos 20vt
    Fuj N900 ma bracha.. je to cihla a je to mrdka pomala a složita,aby se v tom čert vyznal:D
  • Coupe73
    Reaguji na Kotyho :-)
  • Mertix
    myslíš to na mě?já jen mluvim o spolehlivosti.
  • Coupe73
    Mimochodem N8 už je dávno na trhu. Nový soft už má N900!!!
  • Coupe73
    to jsou hustý názory...asi moc ten vývoj techniky a symbdianu nesleduješ co... Ale každopádně nezastávám se žádne značky, každý má své oblíbené, ale když už něco řeknu nebo napíšu, tak to musí být pravda a ne jen tak tlachat do větru...Sorry
  • Mertix
    poslední 3 roky dělám reklamace v Electro Worldu, a Nokie je pořád dost vysoko, Samsung sou jen problémový mrdky a blbejma servisama...
  • Koty
    co má vůbec nokia za poslední dobu nového? vůbec nic, pořád starej symbian, tedka mam nokii 5800, za chvíli vyjdu nokia n8, což je úplně to samý, jen jinej název, machrujou tam jen s fotakem, ale k čemu 12Mpix, k hovnu
  • Koty
    Mertix: co na tom nechápeš, nokie už nejsou to, co byly, lidi si je kupují jen kvůli logu, samsung je o level vejš než nokie, už je to tak
  • Ice-Man
    a ty novodoběé telefony jsou jen přeplácané a jejich pseudo manažerské funkce jsou mi jen k smíchu.
    každý normální pořádný človék co potřebuje komunikovat v rozsahu práce má notebook a k tomu internet internet v mobilu a maily a kdejaká píčovina je akorát výmysl pro ty co to jakože potřebují ale kdo něco opravdu potřebuje tak si kupuje věci k tomu určené.
    trochu mi to připomíná malé děcka a švícarské nožíky čím víc pičovin tím větší machr ale že to nikdy nepoužije a nic z toho není plnohodnotné to už je jedno
  • Ice-Man
    asi je dobré se smířit s tím že dneska se dělají telefony tak na rok max dva doba je prostě taková a je to jako s autama čím dál tím víc pičovin které se můžou posrat přitom cena musí být pořád rozumná dneska se každý diví že iphone stojí 15000 přitom je to chvilku zpět co se DOBRÉ telefony prodávaly za 15-20000 uplně běžně.
    dneska si každý druhý idiot koupí mobil za 6000 myslí si kolik ho to nestálo a ještě čeká že to vydrží 10 let.

jo doba kdy se vyráběla třeba taková 3310 kterou má babička po mne pořád baterka jí vydrží 2 týdny a vpodstatě pro normální lidi splnuje pořád základní požadavky je prostě pryč.
  • Innocento
    Mě Nokia definitivně vypadla z oka, když měla Alza v Praze 16. narozeniny a byla u nich "výstava". Přišel jsem k Nokii jako zarytej Nokiář a jediný, co mi tam nabídli byly atrapy ještě ke všemu přimontovaný k regálu. Když jsem se zeptal, jak chtějí timhle přístupem konkurovat ostatním, tak nebyli schopný odpovědět. Popošel jsem tedy kus dál k SE a tam měli telefony a komunikátory vyskládaný na pultíku. Považovali za úplně normální, že jsem si ho půjčil, popošel opodál, kde byl klid a prohlídnul, vyzkoušel. Když jsem požadoval model, kterej nebyl vystavovanej, tak mi ho půjčil jako svůj soukromej jeden ze zaměstnanců SE. Vůbec ho netrápilo, kde s ním zrovna jsem. A nejvíc mě dodělalo, že o další kus dál byl sice přimontovanej, ale funkční model Samsungu (Galaxy). Takže určitě už nikdy po Nokii nesáhnu a to klidně jenom kvůli tomu přístupu.
  • Mertix
    Koty-tak jestli máš takový názor na Nokii, což nechápu, tak nevim, co budeš říkat na Samsunga:))))
  • Koty
    já už měl mobilů hafo...SE super mobily, ale ty nový jsou moc pomalý, Nokii už nikdy nechci vidět, měl sem jich asi 5, hrůza, drbe se to až je to hnus, tedka si chci koupit Samsung Wave, bomba dispej, 1GHz procesor, HD videa a super GPS a to vše za rozumný peníze :-)
  • manny
    teď mám staršího soňíka se symbianem a přísští bude taky SE X10 mini pro - kvůli qwertz klávesnici
  • Ice-Man
    ted jsem přemýšlel že si koupím soukromý nový a přemýšlím nad HTC Touch pro 2, HTC HD mini, nebo možná Xperia X10 mini
  • Ice-Man
    E 52 je ok telefon taky to používáme v práci já mám sice jeste E50 ale taky v poho
  • Fugasik
    Co já vím tak Nokie maj navigaci OK...a zadarmo
  • Carlos 20vt
    Srovnávat Nokii s SE je asi jako srovnavat Vw a fiat. Vw se tváří kvalitně,ale často tomu tak není je pomalý a drahý.
    Fiaty jsou levné a jedou dobře. Tak prostě za málo peněz hodně muziky:D
  • Carlos 20vt
    Tak na nervy marceli určitě doporučuji sony ericsona:D Mám nokii a někdy mám takové nervy vyhodit ten křáp.Strašně pomalu se zapíná,dlouho trva než načtou kontakty a menu najiždi taky dlouho.A když potřebuješ něco hodně rychle najít tak to nenajdeš.To samé foták než mužeš fotit tak už je většinou pozdě:-) I ovládání je moc komplikované vuči SE.
  • Fantomas
    marcel: pochopil jsem že nechceš nokii, ale dnes mi přišla e52, kterou má pár mých kamarádů už asi půl roku a jsou s ní naprosto spokojení, kterýkoliv obchodní zástupce co přijede k nám do firmy a má tenhle telefon říká že je také naprosto spokojený. Navigaci a spostu dalších nesmyslů to má a není to "made in hungaty" apod., ale "made in finland". Já ji mam jen jendo odpoledne, takže nemohu objektivně říct jestli je v pohodě nebo ne, ale zatím to vypadá nadějně.
    mě ta hromada věcí v jednom přístroji velice vyhovuje,jen bych rád kdyby to fachalo :-) nejezdim podle navi denně,někdy ji nepustim celý měsíc a na těch pár užití mi ta v telefonu vyloženě stačí. když jsem v lese je paráda mít to v kapse všechno :-) jen ať to fachá a nese.e mě to to je jediný co od toho očekávám a nokia mě poslední dobou fakt zklamává a proto musim zkusit něco jinýho
  • Belma LE
    Mně se zdá, že zpracování Nokie jde prudce dolu a že jí drží jen to, že je to známá značka.. SE neznám vůbec. Já šel do Samsungu a za ty prachy parádička.
  • Coupe73
    Proč si teda nekoupiš normální navigaci a máš klid. Nikdy se klasika nevyrovná mobilu. Mobil nech v kapse a třeba taková Mio je super.
  • nocarret
    no já jsem N+ nicméně v rodině máme 2 SEčka na jednom popraskaly po roce klávesy a druhej chidil po nainstalování pár aplikací jak šnek takže už mi to nesmí do baráku příště
    já už tenkrát řekl že nokii nechci ale ve slabé cvíli jsem podlehl a byla to značná chyba. Potřebuju info o té navigaci wayfinder jestli to má smysl nebo jestli je to k ničemu?
  • Simarik
    Sony sou super, měl sem K790i a teď poslední W715 a GPS reagoval dobře a přesně. Aktuálně N6300 (hrozná popelnice) a HTC WildFire se kterym sem spokojenej tak na 80% :-)
  • Janinka 2.0.16VT
    Tak z mojí zkušenosti Se jsem měla 3 takové skoro normální,K610i,pak K80i.Po nich jsem si koupila Nokii N95 a ata mě hodně zklamala ,věčně zamrzala ,po reklamaci mi řekli že do toho nemají součástku a vrátili mi peníze .Ted mám SE Vivaz a jsem naprosto spokojená.Nevím co kdo využívá ,já s tím i fotím a točím videa v HD kvalitě,Je dodykový ale jsem naprosto spokojená,je ale fakt že navi nepožívám ,mám svoji normální.Jinak ale mohu jen doporučit.
    upřesním,měl jsem 5730em a tak mi pila kref že jsem jí dal ultimátní pěstí a byl klid. Pak jsem testnul nějaké HTC a to šlo z baráku za 4dny protože je to neovladatelnej sr.č a pak jsem si koupil zase (nejmíň nejblbější) 5730em a ta dostala včera taky up takže je po ní - jsou to krumply co se koušou,ztrácej na půl rozepsaný upomínky no prostě krámy. Teď pokukuju po SE protože většina nemá oper system a tak by se nemusely rafat a zamrzat a tak podobně co mě štvalo u N,ale zase mají nějakou prý směšnou navigaci - nezná to někdo?
  • von Raven
    Ericssony byly vzdycky ze vsech nejlepsi na datove prenosy, ale ten jejich vzhled byl zalostny, co to vzalo Sony, tak se vylepsil i design, ale jinak je to uz upadek jak Nokia, najit dneska neco co ma neco spolecneho s Nokii a je to made in Finland je jak najit pracujiciho neprizpusobiveho. Orientoval bych se na tech zbylych 20% typu PDA, kde jsou sice masakralni windowsy, ale zato na netu na rozdil od jinych systemu najdes dost programu co potrebujes i s lecidlem aby fungovaly tak jak maji. Takze ja mam E-ten s mizernyma 64MB ram coz je fakt malo ale fachci mi na tom spolehlive mobil, gps, wifi, bt a predpoved pocasi, dneska bych ale sel do htc ktere ma ramky nad 200MB, sice ji neumi porad dobre vyuzit, ale zato mu nemuze dojit :D
  • Fugasik
    Pokud nezáleží na velikosti tak apple nemůže zklamat
  • Coupe73
    Všeobecně se národ dělí z 40% na nokiácký a 40% na SE, zbylých 20% kupuje zbylé značky. Dnes už je ten poměr možná jiný a "pod nehty" se dostává HTC, ale jinak je to o vkusu atd. Já osobně jsem zastánce Nokie a moje drahá polovička zase spíš SE, ale tam se spíš jedná co se ji líbí. Mě se lépe ovládá Nokie, možná síla zvyku, ale nedám na ní dopustit.
    Mrkni na http://www.mobilmania.cz/ a tam si zadáš vše podstatné. Typ tel. a budeš vědět hned jak si který telefon stojí od hardware po software. Hodnocení tam je super
    je mezi náma někdo kdo se v nich vyzná? Líbí se mi tím co v nich je ale připadá mi že gps modul mají nějak na prd ale třeba se mílim. Jedná se mi o C903,C905,W995,U10i,U100i a tak nějak