Životnost motoru

• Elkar
    jo jo, tak to má být
  • Carlos 20vt
    Mám 240tis a motor jde jedna básen.Servis dělá svoje v německu tomu dávali nový olej každých 7-10tis. A měl jsem doklad o demontáži hlavy a něaké výměně gufer a přetěsnění ve 150tis.Potom zase jenom výměny oleje.Někdy i po 3měsících s tím najel 8tis.km.Prostě LANGSTRECKEN FARZEUG:-) To já najedu 5tis.km za rok:-)
  • Ice-Man
    Mavi motor sice nejde vidět ale auto máš pěkné:)
  • Mavi
    Zivotnost motoru?To zalezi jen a jen na me :-)
  • Ice-Man
    jo přesně tak starý fiat provozovaný na českých silnicích idiotama co znají slovo servis až když auto zdechne.

ti idioti myslím jako obecně česká nátura a myšlení typu koupím a jezdí až do důchodu nejlépe na vzduch.

a tím jak jdou ceny dolů stává se to oblíbeným kupem pro začínající dementy kteří odjezdili 20 hodin v autoškole a jsou samozřejmě lepší než schumacher.

ale díky tomu to bude zachvilku nedostatkové zboží nekteří to otočí o strom a zabijou v lepším jen sebe a nekteří to odpálí stylem NO SERVICE
  • Luxor
    když se sečtou faktory 1+2+3 tak z coupátek déle provozovaných v ČR musí vypadnout většinou průser...
  • Elkar
    no ten rozsah bude hodně velkej... třeba 130 až 250tkm...

ty starší motory (16v,vt) ty by měli bejt bitelnější ale zase ne tak kvalitní jako zpracováním, čili tam to nakonec bude o kousek míň ještě. navíc motor není jen blok, klika, válce a vačky...
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    životnost auta a i motoru ovlivňují 3 základní parametry:
    1.výrobce a tím pádem jakási kvalita produktu celkově
    2.kvalita užívání
    3.kvalita prováděného servisu
    zbytek už si dá dohromady každej sám.
    Lenošuv motor jsem měl rozebranej - naprosto v pohodě by jezdil dál
  • Koty
    já si myslim, že hodně záleží na majitelovi, není to o autu, s 20VT sem najel kolem 30tis. km a absolutně žádnej problém! při koupi sem udělal náplně, rozvody, filtry, těsnění a měl sem svatej pokoj...myslim si, že coupe zvládne dost jako každé jiné auto
  • nocarret
    já osobně viděl a řídil Coupé 20VT sérii přivezenou z DE byl to šmoula a na tacho bylo 330 a jel v pohodě
  • Honza
    teĎ ve vývoji navrhujeme díly aut na životnost tolika cyklů, který odpovídaj průměrně 300000km ...
  • Lenoš20VTLE
    no to záleží jak se tomu kdo věnuje já mám na 180 motor ťuťu
  • Edrig
    Jaká je asi životnost motoru FC při takovém průměrném zacházení?Má s tím někdo zkušenosti?(FC 1,8 i Turbo).Je mi jasné,že je to vyloženě individuelní věc,ale přesto by mne zajímalo,kolik s tím jde maximálně najet třeba do GO.