Punto s motorem z Coupe dalo na prdel Corvete :-D

• Honza
    14.6+- je u 20VT standart co zajížděj běžně ve světě i tady... dobrej řidič a pár lehčích úprav ho dostane i na hranici 14 (marcelův šmoula, lenoš před upgradem,aladin..).... na několika klubovejch srazech v mimoni sme pak byli svědky, že 20Vt dokáže jet i velmi bídně - i nad 15 - takový tm. zelený coupe..

u 16VT coupe to je různý..jsou tu časy od 13.9s pár úpravama (např. nocarret pouze s chipem a výfukem..a taky několika desítkami kg v kufru v podobě aparatury, před 4mi lety) po časy 16,x co zajížděj vydechlý coupe (co pamatuju, jednoho času měl potíže Luigi s dodávkou paliva, Jezevec atd..)
  • Martian 20VT Plus
    200 000 Km u 20VT = skvěle zajetej motor;)
  • ReproBoy
    neverte vsemu co vidite...
    250koni by bylo docela malo v 1400kg coupe a jeste s tim trapnym prubehem kdy to po 5000otackach chcipa (20vt)

a neco jinyho je nadopovanej motor velkym turbem na 800kilovym aute kterej točí 7500 a jede až do 7500 ;) tam je 250PS až že až.

Ad Punto, tam uz nepomuzou asi ani zadny slicky, proste to ta jedna naprava neudrzi, je tam vykonu a kroutaku ze by to vytrhlo barak ze zakladu.

Ad čas 20vt serie. SPis bych se priklanel k času 14,6s, ona ta literatura totiz udava pokazdy neco jinyho. Tem 15,4s se da verit pokud mas dve osoby, stredne nalozeny auto a plnou nadrz, pokud jenom tolhe vykuchas a odstranis par zbytečností, tak se i se seriovykou na tech 14,6 pokud je ten motor zdravej dostaneš.

jinak časy na 400m jsou hlavně o řidiči, bude lama a zajede 16s i s 20vt.
    Se silnějším autem už to nejde jenom dát plnej a čekat co se bude dít.

Proto mají už kluci launchcontrol, kterej jim aspon trošku pomůže.

• ZERO
    Tak to se neomlouvej, je taky dost možný, že to bejvávalo... Možná máš pravdu. Oni možná dneska ty naše vylítaný patnáct let starý 20VéTéčka s dvěma kilama na hřbetě budou rádi i za 15,4 :-) :-)
  • Dr.Ravic
    tak to se omlouvám. nevím kde jsem to číslo sebral...
  • ZERO
    20VT v sérii: http://fiatcoupe.cz/rady-navody/jak-jede-20vt-/
  • Dr.Ravic
    jestli se nepletu tak 20VT ma v serii 15,4
  • Džanek
    no tak to ta X1/9 musi byt opravdu musi vaha:) 250koniku neni zas tolik a pritom cas paradni.
  • Luboš 8VT
    Ok,ok Honzo když to bereš takhle:-D
  • Luboš 8VT
    No Puntík by měl mít ted 400hp a X1/9 by měl mít 250hp.
  • DooM 20VTLE
    20VT ma v serii 14,6s. S chipem a vyssim tlakem turba se dostanes skoro na 14s. Na lepsi casy uz to chce vetsi investice :)
  • Elkar
    předpokládám, že Coupé jede tak

16VT 15s
    20VT 14s

?
  • Honza
    zaspal dobu? píšu o autech který jsou :

a) schopný přijet po ose
    b) projít tehcnickou kontrolou
    c) necejtíš se v ní jak ve vykuchaný konzervě:)

což je právě většina aut o kterejch píšeš:)
  • Džanek
    kde se da nahnat jeste ty 2-3s?? sak to je strasne moc! Kolik maja ted to Punto a X1/9.. kolem 400koni?? i tak to musi byt problem prenest na silnici.
  • Luboš 8VT
    Honzo tak to už jsi dávno zaspal dobu FWD v zahraničí 10s celkem běžně dokonce i 9s a RWD 9s až 8s to mluvím o výsledkách z Polska a Maďarska a žádný speciály!!A o AWD ani nemluvim!!:-D
  • Honza
    FWD v zahraničí celkem běžně kolem 11s.. ti nejrychlejší RWD o sekundu lépe ( 10s v hungárii dokonce i taková krabice jako je 2T těžkej GMC pickup:))
    a opravdový speciály "odvozený"ze seriovejch aut RWD 7s, FWD 8s
  • Aljaška
    No tak třeba nemá, ale prý říkal, že ho tam přes zimu dá. U toho jsem já nebyla, ale říkal mě to nedávno jeho známý:-)tak nefíím. Já s ním mluvila už dáávno. Pak jsem ho už neviděla.
  • Džanek
    jak se tak pohybuji nejlepsi casy u aut s jednou hnanou napravou FWD a RWD? Myslim nejen v CR. Vite nekdo?
  • Luboš 8VT
    Jo,jo Marčélo kluci byli škodit na Blatný a dosti povedeně,Phob posunul maximum Punta zase dál a udělal svůj nový rekord časem 12,104!!!Ale z Fiatů byl tentokrát nejlepší a neporazitelný Iceman s X1/9 který posunul,taky své maximum a stanovil tak rekord časem 12,021...Tak že přebral prvenství nejrychlejšího Fiatu v ČR na sprintech!!!
  • Luboš 8VT
    Tady fotečka pro ty kteří neznají:-)
  • Scoupe
    presne tak jak pise lubka nikdy tam 5ti val nemel a asi ani mit nebude uz takhle to ma na trsno a hlavne proc 5ti val kdyz uz ted nema konkurenci...
  • Luboš 8VT
    Aljaško co to povídaš PhoB tam nikdy 2,0 20VT neměl a mít nebude vždy tam měl 2,0 16VT a bude mít!!:-)
  • Coupe20VT PLUS :-D
    myslím, že tam má 2.0 16VT...
  • Innocento
    Jen ať pláčou :-)
  • Aljaška
    jj dřív v tomměl z coupé 2,0 16V, to nám ukazoval v německu na sraze a teď tam šoupnul 2.0 20VT, masakr.:-)
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    to byl Phob zase někde škodit ? :-)
  • Elkar
    http://auto.idnes.cz/tuningsraz-ve-tchorovicich-na kupni-taska-od-fiatu-prevalcovala-corvettu-1lv-/au tomoto.asp?c=A100607_101313_automoto_fdv

"mnohem sportovnějšího fiat coupé" :-D