Chcem kúpiť Coupe, potrebujem poradiť

• Aljaška
    krásný kousek! Tak ať dlouho a dlouho slouží:-)
  • Elkar
    mě první den s novýma značkama vyfotili na radaru (84 v obci)
  • GeriX
    Ďakujem! :) Zajtra už budem mať aj značky.
  • Feki
    Gratulace..Pekna kola..:)
  • Elkar
    těžce v pohodě q-)
  • Simarik
    tak tohle bylo moc pěkné !
  • von Raven
    pekne
  • GeriX
    Takže pred pár hodinami som prišiel domov...
    ...na Coupe 20V :)
    Auto je krásne, zachovalé, ide ako hodinky, som nadmierne spokojný! Ak niekto pozná chlapíka s nickom RAdE alebo jeho auto, tak vie o čom hovorím :)
  • GeriX
    Budúci týždeň cestujem do Čiech, ak všetko pôjde v poriadku, domov už prídem na Coupátke :P
  • Elkar
    pak se pochlub co sis koupil..
  • GeriX
    Diky za rady! :)
  • Simarik
    hlavně pamatuj že je to jen auto ! není to letadlo, a hlavně je to jen kulatý Tipo :D

jak bylo řečeno tlak oleje nesmí padnout na 1,5 a níž (může být špatná pumpa nebo v horším případě bude motor na GO)
  • Bigmiras20VT
    a po zahřátí v levé části palubovky na budíku tlak turba při neutrálu alespoň na dvou barech a při přidání plynu musí ručička jít nahoru a zastavit se u té trojky. (známka, že jsou tlaky oleje v pořádku) TLAK OLEJE, ne tlak turba
  • Bigmiras20VT
    GeriX. S tím turbem naprostá pravda. Můj případ. Měl jsem bez turba, pak jsem se jednou svezl ve 20VT a nechtěl nic jiného. Jistě mluvíš o spolehlivosti a spotřebě. Tak s tím si vůbec nelam hlavu! Turbo Ti nebude žrát o nic víc, než bez turba. A popisovat Ti, na co si dávat pozor je dost blbý! Prostě hlavně ať jde motor jako zvon, ať to nehulí (známka špatného turba), a po zahřátí v levé části palubovky na budíku tlak turba při neutrálu alespoň na dvou barech a při přidání plynu musí ručička jít nahoru a zastavit se u té trojky. (známka, že jsou tlaky oleje v pořádku) To jsou nejzákladnější věci. A zbytek, jako třeba jak to sedí, jestli to někam netáhne, špatné tlumiče nebo nějaké čepy.....atd, to bys měl poznat. V opačném případě měj po ruce vždy někoho, kdo Coupátku alespoň trochu rozumí, jinak to nemusí dopadnout dobře!
  • Simarik
    a za chvíli se ti bude zdát že ani 20VT nejede, pak je lék sednout do normálního auta :D
  • Coupe73
    Tak v tom případě dobrá volba. Na co dát pozor? Já myslím, že jako u každého auta stejně. Projet a kouknout po pořádném zahřátí na tlak oleje, zkouknout ze spoda jestli není moc poblitý od oleje, projet po nějakých nerovnostech jestli nemlátí něco od náprav, čepy apod.
  • GeriX
    Máte pravdu, logicky je to samozrejmé že radšej Turbo. Ja to potrebujem na každodenné použitie preto som vybral bez turba, a preto 20V lebo ma krásny hlas :)
  • Coupe73
    Svata pravda, taky jsem tak dopadl,ale pokud s tím chce jezdit každy den tak pak uz zaleži na něm. Mit to jako druhy auto pro zabavu tak jedině s turbem.
  • Dr.Ravic
    Luxor rulzzzz:-)
    to Gerix: mozná se ti ted bude zdát ze tu motáme picoviny, ale je to osobní zkusenost... skoc rovnou do turba, jinak budes pristi rok menit a budes v tom narvanej za balik...
  • Luxor
    No tak teď už beze srandy...

Zkontroluj jestli má ten 20V Turbo!!!

Proč pořizovat něco co žere 12, brzdy nic moc, každý s Tebou bude chtít závodit a i RSová fobie Ti ukáže záda :-) -> za pár měsíců budeš přemýšlet proč sis nekoupil turbo :-)
  • GeriX
    Na vtip je to dobrý, ale mi to nepomôže :( Rád by som sa predišiel chyby, ktoré by som mal potom riešiť. Ja Coupe nepoznám. Tu je kopa ľudí ktorí poznajú Coupe do poslednej skrutky.
  • Luxor
    Hlavně zkontroluj jestli má ten 20V Turbo!!! :-)
  • GeriX
    Ahojte! Plánujem si kúpiť Coupé 20V r.v.99-00. Mám vybratých 4 kusov v Čechách. Potreboval by som si poradiť načo mám dávať pozor z technického hľadiska pri kúpe. Prečítal som článok "Štítky a jejich rozmístění" niečo o číslach na sklách, o počte kľúčov a kartách Fiat CODE.
    Bol by som rád keby ste mi napísali Vaše skúsenosti načo by som mal dávať pozor, čo by som mal skontrolovať pri kúpe.
    Možno už to tu bolo niekedy rozoberané, ak áno môžte sem hodiť link.
    Dopredu ďakujem za Vaše komentáre.