8 gb flash?

• Luxor
    Kingston je špička... Dodává SSD disky do serverů těch největších výrobců (včetně Intelu) takže flashky celkem umí :-) Jinak jak psal Raven - pokud chceš hledat příčinu tak zkontrolovat filesystem a případně ho změnit na jiný (NTFS by mohlo dělat problémy - většina kin jede na Embedded Linuxu a je možné že některý výrobce tam má třeba ještě nacpaný starý NTFS-3G který dělal s vyměnitelnýma médiama s velikostí nad 4GB neplechu nebo nedejbože tam má jen tu starou nativní čtečku NTFS či "spolehlivý" soft třetí strany). Pokud to změna filesystému nevyřeší tak můžeš hledat problém dál nebo rovnou přejít k aktualizaci firmware a modlit se že to už opravili :-)
  • von Raven
    Kingston je solidni, dobry je i Apacer a Patriot

kdyz ale nenahravas tak bych se krom rychlosti zameril i na spravny format karty, myslim system souboru FAT16, FAT32, NTFS pripadne nejaky jiny, treba zkusit ktery bude vyhovovat nejlip, taky samotny kodek filmu muze delat problem, pak by to chtelo resit firmware toho kina
  • Dr.Ravic
    ok, díky za rady. asi teda vlítnu do toho kingstona, kdyz tvrdis ze je dobrej...
  • Luxor
    Ravicu, na přehrávání filmů v DivXu Ti stačí prakticky jakákoliv flashka, Divxy mají nízký datový tok...

Kup nějakou "značku", model vyšší kategorie (abys tolik nečekal při nahrávání z kompu) a při použití že na ní nahraješ 5 filmů tejdně Ti vydrží dost dlouho každá když nebudeš mít smůlu na kus...
  • Simarik
    používám 8GB Pretec a velká spokojenost
  • Innocento
    Příklad : My doma používáme tuhle a bez problému http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=4180 5
  • Dr.Ravic
    z kina nezapisuju, jen přehrávám. Filmy mám v divxu. Jakou by jsi mi poradil ty? díky
  • Luxor
    Realny zapis pod 12MB ma tak 95% prodavanych flashek, a ty oznacovane jako 200x ruznych "znackovych vyrobcu" sice kolem tech 12ti i maji ale taky jdou hned do kopru, pred nejakou dobou jsme testovali ty udajne nejrychlejsi na trhu - bezel na nich operacni system - a pri intenzivnim pouziti byla vetsinou zivotnost par dni :-) Kdyz vezmu v potaz kde je technologie a co se lidem prodava je to vysmech :-) resp. marketingova strategie. Nedavno jsem mel v ruce terovou flashku (NTFS, ext... kvuli velikosti) kde zapis byl brzdenej rychlosti cteni dat z meho 2,5' 7200 harddisku :-)

Ravicu ty na tu flashku z kina zapisujes? Co prehravas? Jestli HD Video tak tam uz je potreba kvalitni flashka, u Divx filmu popr. MPEG2 by to mela zvladat vetsina flashek na cteni...

Jinak znacku doporucuji Kingston a rychlost zvol podle potreby...
  • von Raven
    teoreticky jo, hlavne zapisovou rychlosti bych rekl, cteni maji dost rychle vsecky, kdyz neco nahrajes co se seka zkus to hodit do kompu a pustit z disku a pokud skube i tam po kopirovani tak mel problem pri zapisu a prizdrzoval pak potrebujes tu rychlejsi, pokud na kompu neskube tak je mi to divne ale asi bych tipnul na to domaci kino a kodeky, ale ze by to neumelo cist samo po sobe mi prijde divne, spis vsazim na to, ze to bude skubat i na kompu, jinak by se musel resit upgrade firmware toho kina
  • Dr.Ravic
    díky. že je dražší mi nevadí, jde mi o to aby ji bralo moje domaci kino. z nekterych flashek to jede v pohode a z nekterych se to seka jako prase... to bude asi tou prenosovou rychlostí, že?
  • von Raven
    dulezite je USB 2.0, rychlost cteni neber 10MB/sec ale aspon 28MB/sec, zapis pod 12MB/sec je cekani jako prase, obycejne maji 3MB/sec

treba dobra je, ale priplatis si

http://eshop.kyklop.cz/zbozi/8gb-handy-steno-usb-a pacer-ah522-200x/detail.aspx?p=z:144392
  • Dr.Ravic
    čau lidi,
    chci si koupit 8 gb flashku, ale moc se v tom nevyznam, tak se chci zeptat, jestli jsou v nich nějaký rozdíly (teda kromě designu). je třeba rozdíl v rychlosti?
    díky