Agresivní řidič - výzkum

• Elkar
    pánové, já nejsem z autoškoly tak dlouho abych tohle nevěděl. měl jsem to trochu okecat, protože jsem to myslel jako řečnickou otázku. když totiž právě jedu na dálnici tak to rozhodně nevypadá tak, že je jen k předjíždění,atd.
  • manny
    ježiš, pardon, k Edrigovi bych si to nedovolil :) ale Elkar to tak určitě nemyslel :)
  • Innocento
    Jinak, přizpůsobit jízdu situaci (pokud není nevyhovující stav vozovky, povětrnostní podmínky apod.) neznamená jen brzdit, ale taky přidat.
  • Innocento
    Na D5 mezi Plzní a Prahou je to názornej příklad. V pravym pruhu pár kamionů a autobusů a v levym pruhu úplně bezdůvodně vláček osobáků jedoucí stejnou rychlostí jako ti vpravo. Pak přilítne sanita, policajti nebo nějaký hovado a lidi začnou kličkovat jak pitomí, protože se probudili, nic takovýho nečekali a vzhledem k tomu, že nepředvídali, tak neví, kam uhnout, co dělat, vůbec nic. Nedej bože, že přijde zúžení, pomalu jedoucí kolona apod. Je to bordel.
  • Dr.Ravic
    manny: spletl jsi si Elkara s Edrigem:-)
    Elkar: precti si pravidla silnicniho provozu, je to velice uzitecny poctenicko a pak te nebudou ostatni vyblikavat at uhnes:-)))
  • Feki
    Přesně Manny..Ale já jsem neřekl nic o tom ze mi vadi někdo kdo jede 130 v levým pruhu..Vadi mi lidi co to flaknou do rychlyho jako by na ty dálnici byli sami..Nedělá mi problém jet chvíli za nima než se uhnou nebo je prasacky předjet pravym pruhem když hold už je to doba..Bavíme se tu o videu na kterem řidič naschvál vytlačil ridicku z vozovky,kuli údajnému zdržování rychlejšího pruhu..A nad tím podle mě zůstává rozum stát..:(
  • manny
    jasně, že jo Edrigu, viz Zákon č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích, aktuální znění platné od 1.1.2009:

§ 12

(1) Mimo obec se na pozemní komunikaci o dvou nebo více jízdních pruzích vyznačených na vozovce v jednom směru jízdy jezdí v pravém jízdním pruhu. V ostatních jízdních pruzích se smí jet, jestliže je to nutné k objíždění, předjíždění, otáčení, nebo odbočování.

Což neplatí v obci. Tím nechci obhajovat toho v Superbu, ale přeci nebudou lidi jezdit natruc v levém pruhu...
  • Elkar
    Co je na tom když pojedu 130 v levým pruhu? myslíš, že je skutečně jen pro předjíždění?
  • Feki
    Ja na dalnici taky litam dost,taky mi jednou takova pani foukla svyho Matyska bez blinkru a bez podivani do levyho a ja z 200 na 110km/h bez ABS plny brzdy no taky jsem ji pak ukazal fakace taky si ho zaslouzila ale ze bych do nekoho takle najel me ani ve snu nenapadlo..
  • Dr.Ravic
    co se týče výzkumu agresivního řidiče tak jsem se dost smál. prý ho potkáte co 16 km. tak jsem to schválně zkusil a jel do práce poprvé podle předpisů poctivou rychlostí. samozřejmě jsem byl nejpomalejší. i MHD mě předjíždělo...
    prostě jsme agresivní všichni
    co se týče té paní tak je to fakt ulet co ten frajer udelal, ale musím za sebe říct (a klidně mě ukamenujte) že se tomu ani nedivím... lidi absolutne nekoukají do zrcatka a nedavaji blinkry... jsou dopredu necitelni a poslou to tam kdy se jim chce... taky uz jsem musel par lidi vyskolit (i kdyz ne takhle drsne jak tenhle typek) nejvic me nasiraji lidi co jedou celou dobu v levym i kdyz na silnici nikdo neni a hají se tím ze jedou predpisovou rychlosti...
  • POL 20VT
    teda prostředník..:), je to smutný,jj
  • Feki
    Leda by si na nej paní někde pote pocihala na dálnici a taky mu jednu loupla bokem nejlépe na nejakej sloup a se zdviženým prostředníkem..Ach jo kam ten svět spěje..Je to smutný paní bude mít k predjizdejicim vozidlům docela averzi..
  • POL 20VT
    Dopadne to tak že řidič bude tvrdit že se pro něco sehnůl a nechtěně strhnůl volant, bla bla bla, nakonec dostane jen pokutu podmínku a rok nebo dva stopstav,za nějakej čas si zažádá o vrácení řidičáku odhaduji to tak v půlce trestu a bude si vesele jezdit dál, tak to je a tak to i dopadne! Pokud nebyl nikdy trestanej atd.. tak je to tutovka že z toho vyjde vysmátej s malou pauzičkou. Jednoduše řečeno český práva jsou jeden velkej vojebus! Na tohle ho nemůžou nikdy do lochu dostat,na troubení taky ne a na ukazovák už vůbec né, by ho musela vyfotit atd atd atd..
  • Innocento
    Tohle je už spíš na provaz. Ale moc rád bych viděl, co se dělo předtím.
  • Feki
    Proste se podivej poradne na to video..Myslím ze z toho je na 100% zřejmý na či straně je chyba.Přesně jak říká Marcel..Víc no comment,video je jasny dukaz o fatalnim pochybení,zkratu,naschválu či nejaké nevysvetlitelné jezdecké chybě.Zavřít,sebrat papíry,psychologa..
  • Aladin
    co říkají mě nezajímá,u výpovědi na policii pak každý říká že jel předpisově...
  • Feki
    Aladin:Na zacatku videa to říkají,ridicka jela v levým rychlým a neuhla mu a pote co se mu uhla do pravého pruhu ji zacal předjíždět,ukázal na ni neslušné gesto a pak na ni najel..Nevím,pouštěl jsem si to video asi 4x a jestli tam nedošlo ke kontaktu tak je to fakt náhoda,vypadá to ale jakoby došlo..Nicméně si představte ze tohle udělá takovej psychopat třeba někomu z vaši rodiny.Ma z prdele kliku ze se nikomu nic nestalo..
  • von Raven
    podle videa zda se ze ji sejmul narazem, nevypada to jen jako naznak a ze by sa baba lekla a strhla to
  • Aladin
    došlo tam ke kontaktu těch vozů???Vůbec nevěřím,že ta řidička prováděla předjížděcí manévr a ten Superb přijel až poté co už byla vedle nákladáku,spíše mu tam vjela...to je běžná věc na dálnicích,nikdo nekouká co se děje v levém pruhu...jinak hrůůůza!
  • von Raven
    jn dobry magor, 12 roku natvrdo, dozivotne bez ridicaku a psychiatricke leceni kazdy mesic do smrti a platit si ho bude sam
    jak znam ale nase uplatitelne zkorumpovane soudnictvi, tak to vypada na podminku a ridicak ma do pul roku zpatky
  • Luxor
    to se sehnul pro něco do přihrádky a zapoměl že drží volant jinak to není možný
  • Coupe73
    Tohle je psychicky labilní debil a už bych ho za volant nepustil.
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    tohle je neomluvitelný a nevysvětlitelný,dal bych mu vysoký a krutý trest magorovi
  • Feki
    Zkrat nezkrat,proste takovejhle clovek podle me nema na silnici co delat.. To neni videohra! To je jako jit po chodniku a jen pro to ze jde prede mnou nekdo pomalu tak ja bych na neho treba vystrelil ze zbrane?! Proste by se mel lecit,to je muj nazor..
  • Elkar
    Neobhajuju to, ale tohle musel být zkrat. Každopádně zázak činnosti na pár let by asi měl přijít.
  • Innocento
    Já dost věřim tomu, že si ani nedokázal představit co způsobí, protože 9 z 10ti lidí nemá pojem o rychlosti, vzdálenostech a rozměrech svýho auta. Hlavně na dálnici.
  • Feki
    Kdo jeste nevidel tohle...Za takovouhle prasarnu bych tomu curakovi(uplne bez urazky) vzal papiry nadosmrti..!!!To prece nikdo nesmi udelat..A jeste naschval?!:(
    http://www.novinky.cz/krimi/196541-ridic-se-pomsti l-zene-za-zpomaleni-na-d1-hrozi-mu-12-let.html
  • von Raven
    ne to sem prave nasel na google :D opravdu si tu z vas delam cele tema srandu, ani veverku sem neprejel :D ale videli jste nekdy prejetou veverku od ocasu? ma dost dobry vyskleb :D
  • Elkar
    třeba to dostal automaticky k autu
  • Feki
    Ravene kde si to vzal??:D
  • Elkar
    to bych si snad na auto nalepil ale ve jménu defenzivní jízdy si tam nalepím to HTP
  • von Raven
    lebku tam nemam ale carkuju si chodce, kocarky a motorkare :D drobne zvirectvo nepocitaje
  • Coupe73
    no tak vzdy psali,že agresivni řidič se da odhalit s vytuněnym autem a samolepkou lebky apod. :-)
  • Elkar
    jak jinak s autem který má na 130 kobyl 1200 kilo ;-)
  • von Raven
    to sem cely ja uplne, jenom zapomneli na predjizdeni zprava a to audi jim prominu asi to nepostrehli:D

delam si srandu, jezdim jako kacenka, jak taky jinak s 1.8 ze :D
  • Feki
    A to jsem uvažoval kdysi nad BMW ještě ze mám fiata jinak by ze mě byl agresivní řidič..:)
    Jinak je pravda ze zmiňovaný nemecky typy aut taky nejčastěji potkávám jet jako hovada..Ještě bych přidal Skoda Octavia..:D
  • Elkar
    K čemu došli na ČVUT:

Kdo je agresivní
    Typický agresivní řidič je muž do 35 let, který sedí za volantem Audi. Jeho typickými prohřešky jsou rychlá jízda, riskantní předjíždění, kličkování a tzv. myšky nebo problikávání pomalejších řidičů.

Viz.:http://zpravy.idnes.cz/agresivniho-ridice-potkate- kazdych-sestnact-kilometru-ukazal-vyzkum-1ec-/doma ci.asp?c=A100330_211903_domaci_vel