jsem si rikal, ze barva muze byt jakakoliv i metaliza, pac po nastriku je matna kazda, takze by mohlo vypadat silene pouzit vicebarevnou metalizu nebo nejakou strukturovou barvu a pak na to jen ten lak co zachova matnost
vypada to dost dobre bobi
Matna barva
-
19:19:01 29.3.2010
-
18:37:31 29.3.2010takže když si to clovek neumí připravit doma jako ty, tak tak 30-35 za mat...?
-
18:30:21 29.3.2010prene tak, len lak je spešl:-)) Ten lak sa pouziva na spodky prahov na mercedesy.
-
18:26:57 29.3.2010To jako že to neni žádná spešl barva, ale obyčejná barva?
-
18:21:16 29.3.2010Pozri na moje auto. Je to cisty zakladny odtien ciernej, bez metalizy a primesi (oznacenie tusim "0"), samozrejme vodou rieditelna farba (tusim sa uz ine ani nerobia) a na to ciry matny lak (da sa miesat aj s lesklym , tym potom doladujes stupen lesklosti). Treba na to pouzit co najpomalsie tuzidlo, lebo to strasne rychlo schne a vytvara to pigment.
Ja musim este prerobit narazniky a dvere (tam sa pouzilo rychle tuzidlo a je to lesklejsie ako ostatok auta).
Mna to vyslo 500€ s tym ze som si cele auto odstrojil, obrusil, vygitoval a nastriekal dve vrstvy plnicu sam . Potom sa to cele este prebrusovalo u kamosa v lakovni, ktory mi striekal finalnu vrstvu. Tych 500€ bola len farba, lak a naklady na kabinu a nieco na kavu tomu kamosovi-lakiernikovi. -
17:51:36 29.3.2010docela se to zacina rozmahat, bud folie nebo barva, uz v tom nekdo neco resil?
pri beznem nastriku barvy je kazda matna, az lak tomu da lesk, jak se ale resi ty matne nastriky? jenom hola barva to neni to ma moc malou vrstvu a docela mekou a chyta spinu a cistenim se muze rozlestit do lesklejsich plosek nez zbytek, tak co se dava na barvu? taky nejaky spec lak co zachova tu matnou? nebo je to sama sobe nejaka oteruvzdorna barva?
docela me to zajima, matna se mi zda lepsi jak leskly lak a 22tis za folii je dost, ikdyz nastrik celeho auta asi nevyjde levneji tak bych spis vsadil na barvu nez folii