prostě smůla...

• Feki
    Marceli dnes jsem koukal na zboží a cep řízení na 20V a ten cep ma pevnostní šroub M12x1,5 je to mozny a je v tom rozdíl?
  • Coupe20VT PLUS :-D
    kup přímo na coupe. já kupoval MOOG a stály asi 600,- kus
  • Feki
    Hazi mi jen leva strana ale asi udelam oba no..Kolik stoji jeden teda a musi to byt spesl na Coupe bo se delaj vsechny stejny?Diky..
    neptej se a oba dva vyměň a nech udělat geometrii. má to za následek x věcí. a ani jedna není lichotivá. od sjíždění gum, přes vibrace ve volantu atd...
  • Feki
    Panove dnes jsem prehazoval kola a všiml jsem si ze se tak o milimetr vykla do stran a asi bude v háji cep na řízení..Je cítit jak se to v něm vykla malinko když vemu za kolo do stran..Kolik ten cep cca stojí?A je to nebezpečný?Díky
    tak jsem to dneska provizorně opravil. konečně s tím budu moct přejet domu. vytočil jsem ten šroub. zrezlej na kaši. ten čep se protahnul kolem toho šroubu. akorát se bojím o tu těhlici. když jsem ten šroub vyndal, zaskočil čep zpátky do těhlice. ale hodně hluboko. opřel se o homokinetický kloub. tak jsem ho kousek vrátil, ten šroub pootočil a utahnul. zatím to drží jak má. víc zjistim až to doma v klidu rozeberu komplet...
    no jo, ale já na to rok nešahnul... až teď začal cinkat ten plech... šrouby tam byli 100% ty správné. dával jsem si na to majzla. vím, že jsou kalibrované. taky se toho teď trošku bojím, aby nebyla vyjebaná těhlice... se z toho zvencnu :-( a utažený je to pořád. aspoň se zdá. stojí to na parkovišti a až o víkendu začnu zjišťovat co a jak...
  • Jelo
    Mně se stalo něco podobnýho na Transitovi. Byl asi rok starej,najeto cca 15tis km a spodní kulák se vytrhl z uložení. Žádný matky povolený-ale výrobní vada kdy obě poloviny zůstaly dotažený na svých místech a prostě se vytáhl ven z lůžka.
    Jel jsem po dálnici plnej plyn a tohle se stalo na parkovišti na benzince.
  • nocarret
    hele to se mi stalo taky, jenže to bylo mojí blbostí, že jsem to zapmněl utáhnout .-)
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    nesmysl,musel jsi to mít špatně udělaný! Pokud máš správný pevnostní šroub M8x1,dobře utažený a nevymačkanou těhlici tak se to nikdy nevysype,jdi po jiné chybě než kočičích hlavách
  • JP
    On málokdy povolí na rovince... často se to spíš stane při otáčení na parkovišti, na malym kruháči apod.
  • Syky
    au au...to se mi stalo na honde ze se mi strihl cep...den predtim jsem s tim letel podel aleji 160km/h,,nastesti se svihl,kdyz jsme byli na kruhaci....stesti jako prase...
    včera jsem jezdil s coupe v budějovicích po náměstí. a ty pos**ný kočičí palice mi asi uvolnili spodní čep na LP kole. no zjistil jsem to dneska po cestě domu, kdy jsem si náhodou otevřel okno, abych si zapálil cigáro a slyším takovej divnej cinkavej zvuk. zastavím, vytočím kola a už sem hned věděl. cinkal ten plech, co kryje spodní čep. a ejhle spodní čep napůl vytrženej z těhlice. tak jsem se pomalu dopotácel zpátky k přítelce a teď řeším co a jak. dotaz: k novým ramenům je v balení i spojovací materiál? šrouby matky, atd? už jsem se s tím totiž jednou setkal na Puntu, kde se ten čep ale vyrval úplně. škody byly rozsáhlé. u mě naštěstí závada zachycena za vteřinu půlnoc... radši nedomýšlím, jak by to dopadlo po cestě domu, kdyby ten čep vyskočil v nějaké běžné cestovní rychlosti... no jo. to je ta kombinace tvrdého podvozku a našich komunikací :-(((