-
12:34:14 30.1.2010
když se mi povede najít oba přístroje v poslechovce tak je prubnu,ale moc tomu nevěřim,nechám si spíš poradit. Jak píše Branislav Veliký tak sony bych asi ani nezvažoval,onkyo má velmi dobrá hodnocení od lidí a denon je značka s velkým Z. bedny jsou druhý oříšek,je na ně spousta názorů a jeden docela častý je,že 15let starý tesly hrajou líp jak současné mnohem dražší bedny. Tohle ještě pořešim,v PHA bydlí pán a ten má tesel snad 60párů na poslech :-)
-
11:58:59 30.1.2010
Nejlepší jsou ty staré stroje mám zesak JVC tak 15 let starý a váží asi 150 kilo.
K tomu 4 staré repro osazeny novými basáky a výškačema tesla.Hraje to lépe než zesak yamaha s repro 5.1 taky yamaha.Basy brutální a výšky taky prostě mazec.
-
11:31:31 30.1.2010
Onkyo super ale od Sony nič neber mám s tým svoje skusenosti , hlavne never testom je to velmi subjektívne . Ver len vlastným ušiam inak dopadneš ako ja
-
23:51:48 29.1.2010
Zde jej zrovna řeší:
http://avforum.zive.cz/viewtopic.php?f=1711&t= 1094229 , i obednění k němu :-) a eventuelní konkurenty.
-
23:42:16 29.1.2010
No a tady něco za pouhé 3 kila, to by bohatě stačilo:
http://whathifi.com/Review/Sony-STR-DH800/
-
23:39:22 29.1.2010
Zde nejlepší A/V res. v cenové hladině 300-500 liber, je za 450 :
http://whathifi.com/Review/Denon-AVR-1910/
-
23:38:21 29.1.2010
Podle všeho to bude velice slušná mašina, v testech si vede velmi dobře:
http://hometheatergears.com/onkyo/onkyo-tx-sr607-r eview/ ,
http://whathifi.com/Review/Onkyo-TX-SR607/ , mohl by být podle nich krapet detailnější a jemnější, je trochu moc divadelní, ale proti tomu co máš to bude megapecka, až zbytečně... .
-
22:28:06 29.1.2010
-
01:42:00 27.1.2010
když spojim videotona s teslama,jsem s hudbou vísostně spokojenej. Pokud bych dokázal obdobnou kvalitu pořídit i v domácím kině,uchcával bych blahem. Za tu stránku dík,budu ji sledovat
-
01:14:19 27.1.2010
no to, že je to JVC šmejd je celkem jasné, ty bedny "třešeň" jsou rovnou na vyhození :-). já být tebou, tak si nejdříve rozmyslím, čemu dám přednost, pokud více posloucháš stereo a jde ti o věrnost ve stereu, kup si pořádné stereo, tzn.starý poctivý zes, ať už integrovaný či řídící+výkonový a k tomu nějaké obednění. Pokud dáváš přednost akustické hudbě, šel bych do českého Xavianu. CD i zes bych volil např. Vincent nebo NAD, všechno od těchto značek bude o světelné roky lepší než to co máš. Nejlepší bude, když si projdeš pár hifi studií, pokecáš, poslechneš a uvidíš. Je možné klidně koupit i starší přístroje. Podívej zde: http://www.hifibazar.cz , ceny vynikající. Pokud bys chtěl investovat více, už kolem 10k tam mají slušné AV receivery schopné zvládnout relativně pěkně stereo i kino. nebude to jednoduché a nejspíš budeš muset nakupovat postupně. Doporučuju ty hifi studia a poslouchat... .
-
01:00:17 27.1.2010
právě proto jsem na mrtvici z toho, že to hraje pekelně líp než cokoliv jinýho široko daleko a o ceně ani nemluvim!!! Ten zbytek vyhrnu stalincem na skládku,nic jinýho si to nezaslouží
-
00:48:16 27.1.2010
Přesně na tomtéž Videotonu jsem začínal :-), s regálovýma dvoupásmama od Tesly ValMez. Hrálo to velice dobře na to co to bylo, rozhodně to strčí do kapsy mnoho současných "hi-fi" věží... .
-
00:22:45 27.1.2010
ten JVC receiver nebasuje ani nevejškuje,prostě běs,nepomůže tomu vůbec nic co jsem dnes celej den zkoušel,prostě to neumí. Jinak ovládání a podobné věci OK,jen ty korekce tam nejsou. Ale proč pro pána Boha,vždyť to nemůže stát ranec dát tam nějaký slušný řídící členy,proč to ten prastarej videoton a spousta jiných umí???
-
00:18:49 27.1.2010
bedna č1 tesla ARS 1018 bomba bombice, bedna č2 moje starý domoróbo 15let starý 4pásma - zvuk už nic moc,bedna č3 JVC ke kinu - prašifka. Komponent č1 CD technics asi 440ka - ok, 2ka tape deck technics 747ka, 3ka prastrej videoton 2x25W cosinus,4ka receiver 5.1 JVC prašifka, 5ka DVD přehrávač JVC nějakej standard
-
00:15:02 27.1.2010
je mi z toho na blití jaký jsou to sráče a že ty starý tesla bedny hrajou nejlíp,už pasu po těch fantastických 3pásmech ARS1058 nebo historii ARS 944. Cenová hladina receiveru se určí sama,musí to hrát tak jak já budu pískat,pokud nebude tak to nechci ani za pětikilo a budu radši poslouchat jen stereo toho videotona s teslama
-
00:12:04 27.1.2010
před cca 15ti roky jsem si s kámošem postavil bedýnky a krmil je už tenkrát starým videotonem a byl jsem spokojenej. Pak jsem si koupil jedno kino, druhý kino a nějak začal chátrat. teď jsem přestěhovanej a zjišťuju že to nehraje a tak jsem vytahal všechno co jsem měl někde zarachaný a zjistil že komplet JVC co mám je prašifka,moje študácký bedny na basy pěkný jinak nic moc a doslova a do písmene nejlíp hrajou starý tesly dvoupásma s tim videotonem!!! vypadá to komicky v r2010 takovej skansen ale zvuk je libózní, zbytek sračka.
-
23:35:55 26.1.2010
Těžko soudit, kdyby se pochlubil, co má teď a co mu konkrétně nevyhovuje, popř. kolik by chtěl do AV investovat, radilo by se lépe. Takto je to těžké, pro někoho je zes za 10 sráč, ¨pro někoho dar z nebes...
-
23:33:14 26.1.2010
Z toho Marcelovo dotazu mi přišlo, že to takhle hrotit asi nehodlá :-)
-
22:52:32 26.1.2010
Nocarrete máš s tím H/K pravdu, taky jsem skončil u DVD 31, to byl poslední mohykán, ve stereu na DVD paráda. Dnes bych šel asi kompletně do Vincenta. S tím sestavením to je asi nejrozumnější varianta, sám mám stavěné soustavy s Audaxy 165mm aerogely a titanovými kalotami. Basy jsou extrémně rychlé a výšky poněkud ostřejší... .
-
22:12:17 26.1.2010
no, tak nevěděl sem cenovou kategorii...to už pro mě jinde-zbytečnost:)
-
21:55:35 26.1.2010
Harman šel s kvalitou v poslední době dost dolu, když už jsme u toho kup nějakýho olfusena a bude klid .-)) nebo můžem něco postavit .-)
-
21:51:57 26.1.2010
Víš já měl namysli spíš něco jako NAD, Harman/Kardon, Vincent, Arcam, Cambridge Audio atd.,atd. V Electroworldu si rád koupím pračku nebo varnou konvici, ale audio fakt nee. Marcel chce, aby mu to hrálo výborně... . Vbíral bych například ze sortimentu viz link:
http://www.elektrospalicek.cz/catalog.php?catid=65
-
21:30:19 26.1.2010
ROSSI 20VT Plus-s těma spotřebníma šuntama bych nesouhlasil...Vyjmenoval si zrovna ty lepší značky, kdyby si řek LG a Samsung, tak to sedí, ale takhle ne.
U tzv. neznačkových věcí odcházej prkotiny mnohem víc, jinak je třeba Hitachi mini system s DVD přehrávačem, kterej má výbornej zvuk, vypadá supr a je levnej, ale prostě nevydrží...Oproti Sony, PH, Pioneeru a tak to nemá jinak šanci, v poměru prodej vs. reklamace dle značek, dělám sice jen reklamace v Electro worldu, ale už vim co si koupit a co ne...
-
21:24:38 26.1.2010
jinak k tomuto: "potřebuju vědět co bude hrát filmy v 5ti kanálu i hudbu ve 2kanálu na super úrovni a za pekelně nízkou cenu,děkan" NIC! :-)
-
21:22:04 26.1.2010
Marceli, nic takového neexistuje, pro stereo je těžkou brzdou receiver a pro kino stačí téměř cokoli. důležité je, jakou hudbu posloucháš, jestli opravdu posloucháš, tzn.v ideálním prostoru s ideálním rozmístěním soustav. Doporučoval bych spíš ponechání stávající 5.1 sestavy, i když samozřejmě nevím co máš. Obecně se dá říct, že se slabými basy je problém v subwooferu, který nemá patřičný výkon a není aktivní. S výškama bývá problém v umístění měničů, nasměrování soustav a samozřejmě v kvalitě samotných měničů. Každopádně nepočítej s tím, že ti 5.1 zahraje v ceně repro do 10k, to ani omylem, pak můžeš mít zesilovač jaký chceš. Není to vůbec jednoduchá záležitost a chce to navštívit pár poslechových studií. Další zakopaný pes s ořezanými basy či výškami bývá v DVD a CD přehrávači, které lidi dost podceňují. Obecně se pro kvalitní poslech nedají doporučit supermarketové značky a spotřební šunty značek Panasonic, Sony, Phillips.
Najít DVD, které zahraje i stereo je taky oříšek. Obecně bych doporučil koupit nějaké dvoupásma + stereo zesilovač a CD přehrávač pro stereo a pro kino jen vylepšit stávající sestavu. pokud to ovšem bude možné... . Kdyžtak se pochlub, na čem si tu hudbu a filmy pouštíš. Pak se dá poradit lépe.
-
20:43:33 26.1.2010
Yamaha jako Brano...
-
20:07:36 26.1.2010
fakt mě nezajímá kdo co pouze vlastní,potřebuju vědět co bude hrát filmy v 5ti kanálu i hudbu ve 2kanálu na super úrovni a za pekelně nízkou cenu,děkan
-
19:24:03 26.1.2010
zatím mi jde o názory k určitým zesilovačům,to co mám doma je úplně super ale hraje to naprd a to potřebuju změnit
-
19:17:37 26.1.2010
receiver yamaha + bedny canton alebo magnat
-
18:19:58 26.1.2010
Onkyo...cena/ vykon/vybava
-
18:10:08 26.1.2010
jak šel čas zjistil jsem že mi to doma hraje jako ze sudu a zjistil jsem že receiver i bedny co mám stojí za prd. Kdo tomu trochu hovíte,jakej receiver 5.1 umí zahrát dobře film v 5ti ale i muziku ve dvou bednách? Ten můj je pohodovej,funkce přehledný,ale nebasuje,nevejškuje a muzika je v něm úúúplně plochá a nemá šmrnc - vše v tom zanikne ať to ladim jak to ladim