Jen tak malá story na téma ČEZ

• Aljaška
    no nám kdysi odpojili elektriku, neb měli u sebe bordel a neviděli, že máme zaplaceno. Tak tam Bernd vlítl, tak se omluvili ale stejně nám řekli, že to zapojí během dvou dnů. Bylo to v zimě. Ještě že tam máme kamaráda a přijel to udělat za hodinu.To je fááákt síla. A nenaděláme nic.
  • Jelo
    Je hrozný co se děje. Ale dělají to obyčejní lidi obyčejným lidem. Kdyby to bylo třeba 2000,- tak to třeba zkousnete a mají vyděláno.
  • Janinka 2.0.16VT
    Jelo-přesně tak ,teda - nějaká ta ztrátovost cestou k bytům ,nakonec to udělali ale kdybych tam nevlítla tak to prostě nechaj ,to mi nejdřív řekli ,že na to mají nárok abychom to zaplatili a po ostatních to vymohli občanskoprávním soudek .myslela jsem že blbě slyším.A to už jsem hodně hulákala .takže nakonec to přeučtovali.Kolik stojí teplá Ti neřeknu nevím ,my si každý hřejeme vodu sami ale kubík studené u nás cca 62 kč
  • Jelo
    Nocc : Ze zákona mají 30dní kdy ti ten přeplatek zaplatí.
    Já se přiznám,že vůbec nerozumím třeba vyúčtování vody - kolik vlastně stojí litr studené,teplé. Prostě v tom papíru se nechytám. Ta elektrika je aspoň "trochu" přehledná.

Jani : ze zákona by měli přepočítat ten zbytek těm bytům kam se nedostali. A ne vám.
  • Innocento
    :-)
  • Janinka 2.0.16VT
    Koukám ,že roury jsou všude .U mě ne sice elektřina ale voda ,přišlo mi doplatit přes 12 000 kč tak jsem tam vlítla a víte co mi řekli .Že se v domě dělali odečty a dostali se jen do 4 bytů a jinak ne tak ten zbytek rozúčtovali mezi ty čtyři byty kam se dostali .Takže protože jsem v jádru tichý člověk jsem jim tam tak zvedla mandle ,že během týdne bylo přeučtování a paltila jsem jen 600Kč.Prostě neskutečná hovada.
  • von Raven
    precti si stiznosti lidi na firmicky typu Bohemia Energy
  • Coupe73
    Čím větší firma, tím větší bordel..někdy sice nechtěný, ale je to tak.
    A s tím vyůčtováním je to pikaču,ale ty jsi v podstatě dlužník a tak máš zaplatit hned, kdežto to co oni dluží tobě, ti pouze dali vědět a jejich vyůčtování k spotřebitelům bude až podle jejich termínů.
    To je jako se složenkami, nezaplatíš, hned ti píšou upomínku a nebo ti účtujou penále, kdežto oni mají na všechno čas a podle zákona na vyřízení 30 dní. Firma je chráněná, ty ne.

Můj příklad s leasingem, mám platit 14 každého měsíce, ale já platím 15,protože to je den, kdy mi příjdou na účet peníze a platím vše. A tak jim říkám, aby nemuseli, pořád nahánět nějaké obsilky a upomínky v době, kdy je vše zaplaceno, aby změnili datum na 15...bohužel to nejde, prostě se nedomluvíš no...
  • Dave 1,8
    To je u všech těchto spolků stejný- berňák čez rwe, platíš vysoký zálohy,kdzž dojde k vyůčtování a mají vracet to je doba,běda když člověk nezaplatí včas.Jinak-pokud každá rodina přeplácí na záloze 100 kč jak velkou mají tyto instituce bezúročnou půjčku?
  • nocarret
    ale já to myslel jinak mě neva že to je na dvou papírech, mě jde o ten princip že když je nedoplatek tak ti rovnou nacpou složenku ale jak maj vracet tak jsou průtahy
  • Innocento
    To ti věřim. Holt je to vedený jako 2 odběrný místa, žádnýmu vemenu to nedojde a nemají žádný mechanismy k tomu, aby k tomuhle zbytečně nedocházelo. Kdybys viděl hierarchii v těhle společnostech, tak by ses ani nedivil.

U nás třeba posílají přeplatek 34,- Kč za vodu složenkou za 20,- Kč a je děsnej problém to po telefonu vyřešit tak, aby to připočetli k zálohám.

A je toho mnohem víc :-)
  • nocarret
    To je sranda s nima...na baráku mám nedoplatek za elektriku 4500.-, složenka k zaplacení byla samozřejmě přiložená a zároveň mi přišlo druhym papírem vyúčtování za dílnu kde mám přeplatek 8300.- a u toho stálo že mi bude vráceno extra složenkou někdy....to je jednání to by člověk brečel...