Alfa 156 3,2 GTA

• Elkar
    horší to je při cestě z práce, to je plyn na podlaze :-D
  • Aljaška
    motor je v cajku, to buď Honzo v klidu. Já jsem nenapsala, že to žere 3 litry. Třeba ta hruhá 156 2.5 24V, 6V nejezdila za míň než GTA, jasně, že když tomu dáš, tak to žere i trávu kolem silnice, ale bavíme se o klidné cestovní jízdě do práce.
  • Honza
    to vám to jezdí na 3 válce ne? se 156 jezdíme kolem 10... denní ježdění...
  • Aljaška
    GTA máme 2 roky a jezdí se s ním skoro denně. Koukám na to, kolik to žere. Já s coupéčkem bez turba jsem na tom hůř:-)
  • italmania
    10l? možná tak na dálku a do 100km-h, opravdu je to žrout, vím jak jsem tankoval, gtv 3,0 24v tam jsem se nedostal pod 13l, zlaté coupe 20vt. Kolega má 166 3,0 a brečí jak želva 14-15l. Jinak na sbazar sekce tuning tam je GTA 156SW za 209tis. krásná cena.
  • Aljaška
    16l ?? Tos musel mít nohu furt na plynu. Neb Při normální jízdě máme s GTa spotřebu po 10 litrů. Je jasný, že když tomu dáš, tak si to vezme, ale dá se s tím v pohodě jezdit. Mě moje coupé žere víc.
  • Elkar
    a navic.. 3,2 litru z toho uz se daj taky vymacknout uplne jiny vykony.. mam radsi kdyz mam motor kterej ma vyuzity moznosti.
  • Elkar
    no, ne ze bych koukal na spotrebu ale 16l je ... naprd.
  • italmania
    Lítal jsem s GTA týden, když si na to vzpomenu, jen se usmívám. Motor a naladění podvozku je fatastické, jedeš 250km-h a klidně si můžeš ladit rádio, kolem 5000 otáček motor doslova exploduje a to co jde z výfuku to je koncert, coupé 20vt tohle neumí. Měl jsem i GTV 3,0 24v 220ps, ale 3,2 250ps toje něco jiného. Ale dostat se pod 16l je nereálné.
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    pro solidní srovnání je třeba dělat testy co nejpoctivěji - jasná věc!
  • nocarret
    no v sérii na seroivých gumácha a podvozku dam krk že jo, pokud bude coupe slick a alfa serie tak bych se hádal ale při rovnejch podmínkách neni o čem
  • Rodriquez
    To David20VT: to že 20VT napráská alfe GTA jste zkoušely jen na sprintu??? na sprintu podle mě coupe vede ale vemte tyhle dvě auta na okruh,dejte do nich dva závodní jezdce a myslím si že alfa težce napráská Fiatu...
    jasně,za cenu 20VT neexistuje nic lepšího,to je jasná věc. Diskuze byla trochu jinak pojata a tak proto ten výsledek
  • Mila84
    Z pohledu cenového můžu mít za cenu jednoho 156 nebo 147 GTA tři Coupé 20VT nebo jedno brutálně poštelovaný. Seriových 6,3 u GTA nebo 6,5 u 20VT z 0/100 to je prd rozdíl
  • Lenoš20VTLE
    147 seriovýmu coupe ujede na sprintech o čumák
  • Carlos 20vt
    JJ na okruhu si GTA vedla velmi dobře,myslím,že tam je i před něakým ferrari:-)147GTA by ti to na sprintu podle mě napráskala..
  • Honza
    než polemizovat, stačí kouknout na youtube na pořad topgear/fifth gear a pustit si videa testů jak GTA, tak coupe... myslím, že časy zajetý na okruhu mluvěj za vše...

Alfa má výhodu víceprvkový zadní nápravy, 6ti kvalt je úplně jinak poskládanej, a to tak, že ty kvalty na sebe hodně pěkně navazujou oproti coupe... v čemž má alfa i přes nižší MK výhodu v akceleraci...
  • ROSSI 20VT Plus
    Pokud se nemýlím, bylo alfě 147 a 156 GTA vytýkáno to samé, problémy s přenosem výkonu díky absenci samosvoru a velmi, velmi trvdý podvozek, který v techničtějších pasážích odskakuje. Proto si i já myslím, že by byl stejný řidič rychlejší ve Fiatu. Už jen díky samosvoru a zátahu z nižších otáček.
  • Aljaška
    v Techničáku máme 1535-1553, tak nevím kde je chyba. Mno a ono je stejně jedna věc udávaná na papíře a druhá je realita:-)
  • Koty
    156 GTA váží 1480kg, 250PS, 0-100km/h za 6,3sec, 300Nm :-)
  • Lenoš20VTLE
    ALU tak vem řemen nebo lešeňovku a máš to vyřešený
  • Aljaška
    156 gta váží , nebo to aspoň uváděj 1535-1553kg. Pokud mě pamět neklame, tak 20VT má 1380 kg ne? Takže na sprintu turbínku nedá, v běžné provoze je to věc jiná. Tak vyhraje lepší řidič:-) Ale víc než 156 GTA bych se bála 147 GTA. Líp sedí a míň váží:-)
  • Aljaška
    Alfa 156 GTA ROZHODNĚ COUPÉ 20vt NEDÁ!!! PROČ MYSLÍTE , ŽE TOHO 20vt CHCI?? PÁČ POTŘEBUJU SPRÁSKAT DRAHOU POLOVIČKU NÉÉÉ:-)
    na sprintu se pozná kdo má lepší špičku,v provozu se pak můžete divit jak vám jiná auta uletí ačkoliv ve sprintu jste mu dávali o auto. Alfici typuju na dobrej podvozek a velmi vyrovnanej agregát a z toho vyplývá že v provozu vám uletí a už jí nikdy nedohoníte. Leda že by mu došel benzín :-)
  • Aladin
    u Ilonky doma jedno stojí.Nijak se mi nezdálo že by to jelo lépe,ale neměl jsem možnost to srovnat přímo vedle sebe na sprintu...
  • Coupe20VT PLUS :-D
    3.0V6 v GTV není lepší než 20VT. ale ovšem tohle může bejt dělo... váhově stejný jak coupe, akorát ta 156 má 22kW navíc...
  • Mertix
    184 kw, 1300kg...asi to bude lepší...
  • ZdenysM.L.
    Chci se zeptat jestli s tím někdo jel a jestli je to lepší než 20VT.Dík