20VT z jižních čech?

• Syky
    diky..
  • Coupe20VT PLUS :-D
    250km/h
  • Syky
    kluci mimo tema..mrknete mi prosim kdo ma 20VT do velkeho technicaku,kolik je tam napsana maximlani rychlost?diky..
    vím vím... viděl jsem počátky... to jsi vyndal někde z řeky? :-D ale bude šlapat jak housle co? :-DD
  • nocarret
    no já to mam na 16VT, 20VT zatim neřešim, řikam zatim .-). Já tam mam úprav víc takže nevim jak by se to chovalo na serii. Po startu musíš podržet plyn jinak to chcípne po chvílui už to brumlá v pohodě
    for NOCARET: VAE myslíš volnoběžný ventil? a jak přidat volnoběh? to přeci nejde... nebo ano? pouč mě, zda by to šlo i na 20VT? ale to stejně není řešení problému. přeci nebudu řešit špatný volnoběh tím, že demontuju další věc...
    tak ten ventil zezadu na sání co odsává páry jsem už taky zkoušel odpojit a zaslepit... beze změny... FOR VENOUŠ: kdyby jsi mohl příští pátek zajet k honzovi, tak by to bylo ideální... byly bysme tam 3 a víc hlav víc vymyslí... :-D
  • nocarret
    odpojit lze ale musíš přidat volnoběh, já jsem ho úplně vykopal a chodí to k mojí spokojenosti
  • Luxor
    otáčky se zřejmě zklidní... ale pak jestli je to vadným VAE nebo jednotka z nějakého důvodu VAE blbě reguluje...
  • Mertix
    nocarret myslíš?zkusim ho odpojit, co to udělá:)
  • nocarret
    Metrixi ty máš 16VT ne to je VAE na tuti .-)
  • Luxor
    součástka č. 7... tak kdyby se někdo nudil může vyzkoušet jak mu tenhle ventil funguje... Plus kdyby tu někdo o tom mohl něco fundovaně napsat :-)
  • Luxor
    Když tu řešíte pohoupávání, nemůže na to mít vliv takzvaný "non-return" valve? (v některých vozidlech označovaný jako one-way valve) nebo-li jednosměrný ventil který je zapojený na sání za klapkou a zajišťuje odvod a neodvod par z klikovky podle režimu... Měl jsem teď v ruce 3 starší a žádný nefungoval pořádně. Různě se zasekávají - chvílemi i propouští na obě strany úplně stejně, chvílemi trošku těsní, někdy zas víc... Je tam membrána a léty zřejmě poničená vzhledem k teplu apod...
    ale nehoupávalo když sem ho tehdá v tom zuboženym stavu koupil... začalo nepatrně houpat tak cca 4 měsíce zpátky. myslel jsem že je to třeba celkovym stavem motoru, ale to už je teď taky pasé. mechanicky mám laťovku nejlaťovější... :-D
  • Carlos 20vt
    Zkus na noc odpojit baterku někomu už to pomohlo a nic za to nedáš..
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    20VT houpe,kdo má AF metr ví že houpe přesně podle toho jak se hýbe bohatost. Je možné že houpání nikdá neodstraníte :-)
  • Mertix
    MAP sem zkoušel, beze změny:(
    ještě mě napadá, ale to je fakt nápad jen tak od boku, jestli ten BOV (pístkovej) není pro tyhle motory vyloženě nevhodnej... krosmen o tom něco psal...

PS: až na to příjdem, bude to dost nedostatkové zboží, protože za novou tu součástku bysme vyplácli ranec a Patrika vykoupíme z jeho zásob :-D
    přesně.... za studena pohoda drží 1200 a za tepla začne houpat...
    co jsem vyměnil:
    čidlo teploty pro ECU
    komplet všechny filtry
    svíčky
    vičistil krokáč
    otestoval čerpadlo (to jsem zatím nevyloučil na 100% a vše co s tím souvisí vstřiky, regulátor)
    přetěsněné komplet sání
    přetěsněné všechny hadice od filtru až po klapku
    seřídil BOV, aby neměl šanci přisávat...
    přešel a vyměnil všechny podtlakové hadice a zapojil je přesně podle schémata
    prostříkal všechny konektory kontaktolem
    vyčistil váhu vzduchu a klapku
    samozřejmě diagnostika (nic nenašli)

zbývají: čidla co hlídají vzduch, cívky, ostatní čidla... MAP senor, atd...

skoro všechno mám už vyměněné a pořád nic. začínám bejt beznadějnej, protože věci na které jsem vsázel mám za sebou...
    nějaké další poznatky? :-(
  • Mertix
    to je problem skoro všech, tak už na to někdo přidte:)dělá Ti to i za studena?mě to za studena dělal krokovej moturek, ted už to dělá jen za tepla...
    ahoj lidi. jelikož začínám být beznadějný, potřeboval bych někoho z jižních čech, kdo by postavil svoje 20VT vedle mého a obětoval mi pár hodin a navíc byl tak ochotný a zapůjčil na tu chvíli svoje díly... potřebuji nutně zjistit, proč mi motor na volnoběh houpá... Tomu, kdo se nabídne, dám vše do původního stavu, za to ručím svojí ctí...
    please, ať mi začne coupéčko dělat jen a jen radost :-(((
    PS: já sem z Tábora, ale v rámci JČ dojedu kamkoliv... Díky předem Ondra