Dotazy na vase zkusenosti

• Jan Paukovic20VT
    Tak to je spravny takovyhleho krasny coupatky by byla skoda.
  • RAdE
    =))) jj STK v prvni rade, ale uz popomyslim na budoucnost =)
  • Jan Paukovic20VT
    Tak tak nejdriv je zaklad poradnej a bespecnej chod auta a as pak nejaky dodatecny blbustky na ty je pak cas furt a as to nekde rosekas kuli tomu ze mas neco na podvozku v haji tak ti podlosky nepomuzou ale jinak to je to co jsi chtel.
  • Innocento
    No...v první řadě by jsi to asi měl dát do kupy, aby to neplavalo :-)
  • RAdE
    Aha diky moc Honzo, takze ted vim, ze potrebuju ty se zmenou rozteci =)) co rikate na toto? http://tuning.autodoplnky.cz/podlozky-pod-kola/pod lozky-kol-roztec-4x100-stredovy-naboj-57-1-s250868
    popripade kolik by jste doporucili tech mm ? A ma to pak i nejaky vliv na chovani auta krom toho, ze to bude lepe vypadat? Diky moc, fakt se v tom nevyznam .-)
  • Jan Paukovic20VT
    Rozsirovaci se jen daj na strek kola se sroubama maj stejnou roztec cos je 4x98 u coupatka a ty se zmenou rostece se nandaj na stred kola a nanicch jsou jeste diry s rosteci napr 4x100 na jiny kolo abys nemusel menit kola kdys mas jinou rostec na elektronech nes 4x98.
  • RAdE
    Prosim, potrebuju poradit - vysvetlit jakej je rozdil mezi podložkama pod kola se změnou rozteče a nebo Rozšiřovcími podložkamy pod kola?Diky..
  • Jan Paukovic20VT
    Mne se to v tech rychlostech taky vlnilo a pricina 1-praskla predni pruzina po vymene nic moc velky zmeny dost odjetej podvozek hlavne predni tlumice plus vule zadni napravy zacas ti to zacne vrzat jak me ta sama zavada.
  • RAdE
    Jj STK je jiste, jen co na to budu mit cas bo to mam horsi s dojizdenim z prace dom.Zatim jsem chtel aspon vysondovat par rad a zkusenosti od ostatnich a zuzit, tak moznosti probelmu.
  • Tlama
    hele nejlepší asi bude když zajedeš na nejblišší STK a tam ti to za hubičku překontrolují...jinak vyheverovat zadek a vzít za to sem a tam....nemělo by to mít znatelnou vůli...podle mého soudu když jsou plovoucí šrouby dobře utažené tak nemohou dělat žádnou paseku....sám sem je měl a byli OK.
  • RAdE
    Ahoj Tlama - Jirko, mohl by jsi neco blize k te vuly na zadni naprave? Bo se mi zda, ze opravdu plave - lice jak pri tom brzdeni, tak ve vetsi rychlsoti zadek.
  • Tlama
    to nebude kolama...spíš vůle zadní nápravy když to takhle šíleně plave
  • RAdE
    Hele, jsem lama, ale v podstate si mi asi chtel napsat, ze by to mohlo byt tema kolama, a ze kdyz bych koupil nejake ty podlozky co zminujes, tak bych pak pouzil normalni srouby a melo by to byt lepsi?
  • Simarik
    no a taky ti určitě pár lidí řeklo ať se na to vyse.eš a dáš podložky se změnou rozteče !
  • RAdE
    jj, momentalne je mam v garazi bez pneu...A mam strach, ze to tema kolama byt muze, idkyz par lidi mi reklo, ze ty plovouci by na to nemely mit vliv, tak nevim :-//
  • Simarik
    taky mám pochybnosti o kolech, nemáš origo kola ?
  • RAdE
    Ahoj, jj pneu jse mmel predtim nankang 205/55 R15 ted mam nove Pirelli pzero nero 205/45 R16....Kola R16 4x100, plovouci srouby.
  • von Raven
    nevim jestli poradim ale gumy sou nove? sirsi? jaky rozmer a kola maji roztec 4x98? nebo plovouci? podlozky s rantlikem na kola? atd...
  • RAdE
    za ty chyby jako "videsilo" a ten uvod se omlouvam mam hlad a spechal jsem na jidlo =)
  • RAdE
    Zdravim, mam celkem dost dotazu, kdyz nekdo budete mit na nejaky z nich znat odpoved budu moc rad.
    Takze prvni vec co me docela trapi je, ze se mi zda, ze se zaclo auto po vymene kol a pneu chovat nejak divne, respektive kdyz dupnu na brzdu zacne se mi auto vlnit jako had coz nevim, jestli je dobre (odvzdusneni brzd jsem zkusil) proste pri koupy auta jsem menil kotouce i desticky a se znamim jsme vypalovaly kotouce, ze jsme se rozjeli cca 140-180 a plna na brzdu a auto aspon, jestli si dobre pamatuju ROVNE brzdilo bez jakehokoli problemu.Kdyz ted dupnu na brzdu od 100km/h a vysse, tak se auto zacne opravdu vlnit jak had a netusim, jestli se tak kupe chova nebo je neco spatne.
    2. vec - Dnes jsem tomu dal "po tlame" a vytahl jsem to na 230 pak jsem pustil plyn, rychlost normalne jak ma padala na ca 200, ale auto bylo DOST spatne ovladatelne spise jakoby se chtelo rozplavat a asi by to nedopadlo dobre, coz me az celkem videsilo, takze se ptam, jestli pri takove rychlosti se to proste takle uz chova nebo opet, jestli neco spatne...
    3. jedu cca 80-100Km/h na rovince a zkousel jsem prudce z jednoho pruhu do druheho a auto udela zvlastni pohyb jakoby vlnu, tezko se to pise proste hodne houpave.Nemas sice sportovni podvozek mam origo, ale kdyz jsem to delal s fabii, zdalo se mi ze ma tvrdi podvozek, ze se snad i lepe chovalo...Takze opet se ptam, jestli se tak origo podvozek chova nebo neco spatne...
    Budu rad za kazdy vas nazor a zkusenost, protoze nejhorsi je, ze nevim, jestli se tak kupe ma proste chovat nebo mam neco spatne.