-
19:48:19 11.2.2009
ital, koroze nikde zato tukancu 3/4 zbytek mi dodali mistni degeni na parkovistich
-
19:41:11 11.2.2009
itálie je co se týče koroze celkem svatá-a ještě švýcary..HGT jsme měli z itošky a krom kosmetickej vad danejch tím, že auto měla zřejmě ženská ani stopa po rzi..tipo mam ze švýcar a v r.1999 kdy jsme ho kupovali ani puchejřek...bohužel 10let provozu na českejch silnicích a srážka s policií čr se na němtrochu podepsaly,alei to už mam podchycený a tipo je jak nový:)
-
20:15:21 9.2.2009
Já mám spodek zrezlý fest.Všechny ty místa co píše honza a taky vzadu u podběhu ,ale jen s jedné strany.A samo poslední hrnec od výfuku ten je jak liška.)Co se týče koroze tak většina aut s německa jsou chycené páč tam fest solí tak jako u nás.Když sem měl 16VT s itálie rok 94 tak nebyla koroze vubec nikde bylo jako ze salonu..
-
14:21:15 9.2.2009
zadní rohy pod blatníkem nejsou moc dobře ošetřeny :-) ale stačí dobrej nátěr na očištěnej povrch a jeto zdravý :-)
-
14:04:49 9.2.2009
nástřik spodku jsem udělal hned druhý den po koupi... co bylo náznakem odprejsklé, otrhat, natřít základem a pak celou podlahu nastříkat novou ochranou na spodky, další co jsem udělal, tak dutiny prahů a všech nosníků. (spešl valvolinová směs ještě s nějakou sra.kou, trochu toxické k přírodě, ale mě to nevadí :-D)další co jsem vystříkal, byla kapota zevnitř a komplet zavazadelník zevnitř... a samo jsem neměl na kupasu ani jeden plast podběh, takže parádní přístup na kompletní očištění a vystříkání a ještě hned před zimou všechny 4 podběhy namontovány. chce to hlídat a jak se něco objeví, hned odstranit a opravit. jsem dokonale vyškolenej z vectry A, která rezla fakt brutálně a já měl r.v. 93 a dodneška mám třeba origo zadní lemy netknuté, o čemž se jinejm ani nemohlo zdát... :-D
-
13:53:17 9.2.2009
jelikož jsme coupe koupili v roce 2001, rok 1995,koupený zde v čr jako nový,provozovaný 5let (při koupi v r 2001 najeto 170000km), tak coupe řádně zažilo českou zimu a nevypadalo zrovna jako lev salónů (codělat na prodej byly 3 kousky..).. mám vypozorováno kde rezne (v podstatě stejný místa jako u tipa/brava
1) pomocný nosníčky v motorovým prostoru -reznou celkem dost (občas jsou úplně rozpadlý..),starší verze je měli pevný,novější šroubovaný
2)příčka pod chladičem -jde vyměnit za krásnou novou
3)přední "podběhy" - přední nosníky kolem místa uchycení držáku trubičky na brzdovku, spodní hrana těhto nosníků,květník tlumiče,v motorovým prostoru koroze na povrchu nosníků -zejména na hranách,který se daj snadno otlouci
4) lem pod prahem, na kterým rád praská již nepružnej ochranej nástřik a jak podněj zateče,je zle (platí pro celou podlahu,v místech kde dojde k poškození toho nátěru, a v okolí odvodnění podlahy a různejch šroubů)
5) zadní podběhy -ač mají plastové kryty,ty ale nějak musí držet a tak to rezne kolem jejich uchycení, u některých kousků i zevnitř v zavazadelníku kolem spoje podlaha-podběh. pokud nemáš plastový podběhy,tak coupe(tipo, bravo/a atd..) rádo rezne v místě uchycení matice na bezpečnostní pás a ve spoji dílů podběhu...šutrem se to ostřílí až na plech a pak to jede...
6) zadní čílko pod nárazníkem a vzpěry nárazníku
s extrémní korozí na coupe jsem se nesetkal-zatím to byla"povrchová" koroze,se kterou si poradil ocelovej kartáč ve vrtačce,či flexe...i když stále mám co vylepšovat -motorovej prostor a zadní část auta mam hotovou,chybí mi obnovit nátěr spodku
-
13:52:43 9.2.2009
moje na zadních lemech, jelikož jsou vytažený... ale jinak jsem četl, že kastle je dobře ošetřena již od výroby... a pak reznou všechny bouračky v místech, kde se vařil COčkem a nahřejvalo autogenem...
-
13:33:14 9.2.2009
Měl jsem možnost vidět již dost FC,ale všechna bez koroze.Takže nevím,zda jsou tak udržovaná nebo rezuvzdorná.Každý vůz má nějaká ta choulostivá místa a tak se ptám,kde je má kupátko(především na karoserii) ?