jen skoro... pravda, že Tomovo coupe posloužilo jako inspirace s černou střčechou, když sem to viděl, tak jsem se zamiloval. ale někdy bych je na srazu chtěl mít obě na jedné fotce... :-D
úpravy:
bílej interier
přesvícenej do bílých led diod
černá okna s atestama
podložky pod kola H R 25mm
repas turba (sám doma)
z BOSCHE antipšouka udělaný BOSCH maxipšouk
překopané sání
rozvody, náplně, svíčky (klasika)
přetěsněné vše mimo vany
lakované víko (barva shořela)
komplet udělané brzdy (vpředu vrtané kotouče)
udělaná rozpěra ala SPARCO
komplet udělaný repas přední nápravy
H R pružiny -35mm
tlumiče koni
lakované prahy + P nárazník (blbej odstín, nutno znova předělat)
lakovaná střecha + křídlo do perleti
lakovaná kola do stříbrné metly (17" EXCLUSIVE LINE)
lakované plasty v interieru
lakované zadní třmeny
nová maska MILLENIUM
komplet vystříkané dutiny + podlaha
vráceny podběhy
co je v plánu:
čeká mě spojka...
repas zadní nápravy
turbína se asi moc netváří, ale klouček to jistí...
přetěsnit vanu
předělat odvětrávání oleje
prahy a nárazník přestříkat
nové čelní okno
a pak prkotiny stylu ostřikovače, fučení u zadního stěrače, atd...
xenony
DVD radio (už je na cestě)
STK + EMISE
další letní gumy :-D
atd...
PROBLÉMY: žere olej na muj vkus moooc, ale něco vano, něco turbína, něco tim odvětrávánim...
ulomená trubka na klimatizaci, ale na leto to patrik jistí :-D
vlhko v jedné mlhovce
asi termostat, jelikož max 70 St...
Závěr: za ty peníze jsem si nic nápadnějšího a dravějšího koupit nemohl. Jsem na výsost spokojený, i když občas mi u toho tečou nervy, nevyměnim za nic na světě. Jsem jeden z těch, co říkal "FIAT je šrot" ale názor jsem změnil...
For honza: nabízím stejnou kvalitu jako pan grabijec ale určitě rychlejší termín...co ty na to???????Vymysleli by sme spolu tvar a cenu by sme taky nějak doladily....a matroš už taky s tim že pan grabijec nedělá nerez já ho umim a dokonce i vydrží teplotu....
TYP:fiat coupe 2.0 20vt plus 6speed
DO PROVOZU:srpen 2000
MAJITELEM:od řijna 2007
PROVEDENE UPRAVY
-blow-off ventil bidrin mk2 twinport,nově nalakovane víko ventilu,změněn vzhled předního narazniku,nove vrtane kotouče Brembo vzadu
NOVE DILY
-spojka valeo
-chladič klimatizace
-řemeny,napinaci kladky
-komplet brzdove obloženi
-svíčky,přechod na selenii 10w60,olej.filtr champion
SOUCASNE PROBLEMY
-prosakujíci olej ze špatneho těsnění vika ventilu,asi ne přiliš dobře udělany repas turbodmychadla takže nejlepši řešení koupit turbokit od kloučka :)( dale asi špatny termostat poněvadž za jizdy se nedostanu ani na 70'c,
STARSI PROBLEMY
-zpuchřela hadice od turba do olejove vany
-praskla hadice od turba do ic
-jíž zminěna spojka,turbodmychadlo
jj, díky za radu. kouknu na tu adresu. mám 20VT a to fouknutí mi tam vyloženě chybí. a nechci koupit nějakej blow off a pak být naštvanej že to odfukuje málo nahlas. a to tvoje foukání je paráda
Blow-off ventil byla první věc, kterou jsem si do Coupé koupil. Myslím, že mi ho posílal Aladin, ale už je to docela dávno, tak přesně nevím. Pokud máš 20VT a chceš to samé, tak scháněj Forge FMDV004.. Ze Saabtuning.cz jsem myslím objednával Forge FMDV001 (říkal že je to 004) a ten mi nefungoval a auto chcípalo.
Maty: už z Třebíče si pamatuju ten super zvuk a ted jsem si ho moc rád připomněl. a to foukání blow off je super. dával jsi ho tam ty nebo jsi tak koupil? zajímalo by mě kde se dá koupit, protože jsem ho na netu nikde nenašel... díky
Díky, snažím se aby auto vypadalo co nejlépe. Hlavně mě baví všechno pucovat a udržovat si autíčko v nejlepší kondici.
To byl amatérský sraz na letišti kousek od nás a nikdo se mnou nechtěl sprintovat (nevíte někdo proč? :o) ), jedinej kdo souhlasil byl klučina v Audi. Pak jsme si dali akurát sprint s Kotym a jeli domů...
maty moc pěkná kára... fakt udržovaná a motor máš jako novej to chválím... ale jediný co ti vytknu je to video ze sprintu...máš turboso a jedeš proti kombíku...tam byla mamina v tom autě ne... tohle video me rozesmalo :-D
no oproti původnímu stavu,kdy jsme hopřivezly je to jako nebe a dudy...nechal jsem na jeho šperkování ruce a nespočet mnoho hodin (třeba leštění svodů trvalo měsíc nepřetržité práce..)
jen dodám, že u p. grabiece jsme byli na konzultaci a předání těsnění na výrobu těsnění v říjnu, al ještě k ničemu nedošlo (kolega z P205 klubu se dočkal svodů po 4 měsících..takže čekací doba značná:()
Auto je v rodině od r. 2001...do roku 2005,kdy jsme začli pořádně jezdit sprinty se spíš řešily drobný motorový pokázy (přidřená klika,ruplej rozvoďák..) od r. 2005 se jezdilo v seriovým stavu..ale jenom chvíly..zajetej čas 15.83s na 1/4 míly s váhou 1280kg,papírovým výkonem 139PS byl celkem slušnej..ale jaksi jsme chtěly víc...
Tak motor šel na přelomu roku 05/06 ven a dal se známýmu ladičovi (p. Albrecht) ,se kterým se dobře známe a máme to k němu pár kroků.
Na motoru se udělalo pár věcí,který bych teď udělal úplně jinak.
nějaký specifikace:
-Kompletní GO a vyvážení seriového spodku do 0.5g
-Kompletní úprava hlavy a ventilů (KP 11,2:1)
-vačky - 294/285 zdvihy 10.3mm
-sací potrubí kappa 16vt,škrtící klapka 56mm
-upravený airbox + vložka Green
elektronika:
- serie IAW 4Q4 s chipem bitpowers (no nějak to jede ,ale mohlo by líp-nejlepší předvedenej výkon ze strany CZ chiptunerů,že se i s autem několikrát svezly a v mapách se dost hrabaly..)...ale motor prostě potřebuje Alpha-N řízení..
výfuk:
seriové svody 4-2-1,zbytek svařenec z toho co dům dal, takže zatím nic moc
-spojka serie,pouze přitvrzený přítlačák
-převodovka dlouhá serie
-poloosy..radši nic..trošku se krouťej
podvozek :
-předek FK automotive,snížení -60mm,tlumič vlastní úprava
-zadek Koni + Eibach
-kola 7"x15" borbet+ barum bravuris 195/50/15, podložky 8mm
-brzdy: předek kotouče nevrtaný zimerman,desky pagid "Blue" ,zadek kotouče AP,desky seriový pagid, v plánu vyhodit ABS a natahat nový vedení + HBV 23.81mm
Odhadovaný výkon stávajicího setupu motoru podle dosahovaných časů do 15s(běžně kolem 14.5-8s) na 1/4 míly,při váze po odlehčení interiéru 1250kg a dle kolegů z anglie, kteří dosahují výkonů na seriové elektronice a s normálním sáním kolem 180-195PS,si troufám tvrdit,že tam těch 190-200PS je (už jen proto,že závod s CTR, či ITR s lepším zpřevodováním v holé serii byl vyrovnaný..) ...
plány:
- ryze česká závodní elektronika (snad již v průběhu tohoto roku až budou periferie OK)
- kompletní potrubí vč. svodů od p. Grabiece -dle mého návrhu s jeho korekcemi plynoucími jeho zkušeností
-seriová lamela bravo HGT
-externí pumpa Bosch (dle anglánů stabilnější než walbro..)
-pokrácení stálého převodu
-velká klapka
-motor o objemu 2.1l, nebo 2.5V6+6q s několika oživovacíma zásahama (zlegalizovat to pujde-jen nevím co bude výhodnější..)
-karbonový prvky(kapoty,dveře)
To škubání mi dělá rupnutá hadice, když jsme jí zalepily, tak to zhruba 50km necukalo a nestřílelo do výfuku když jsem podřazoval z 3 na 2 a motor šel ke 3.000 ot..
Tak já začnu tou kritikou, někdo to musí začít :-), tak co se týče péče, kterou do toho Maty dává je asi na maximum, vždy krásně vyleštěné, vypiplané do detailů, prostě nádhera na to koukat. Jeden z nejčistčích motorů co sem vůbec viděl. Kdo byl na klubovým srazu, může potvrdit. Dále auto vyniká bezvadným zvukem, to se musí zažít, dnes sem se opět naživo kochal :-). Myslim, že na tom udělal hodně práce, která je vidět a může být právem spokojen. Abych řekl pravdu asi bych tomu nic nevytknul, možná snad jen šrouby u kol a klaksony hodit do laku :o)), promin musel sem si rýpnout.Jinak Ti přeji a't to máš co nejdříve v poho a táhne ti to podle tvých představ :o))
TYP: Fiat Coupe 2.0 20V Limited Edition No. 545
DO PROVOZU: červenec 1999
MAJITELEM OD: listopad 2007
PROVEDENÉ ÚPRAVY:
- blow-off ventil Forge FMDV004
- sportovní vložka do originálního airboxu Green
- místo středového tlumiče navařená trubka
- koncový tlumič Imasaf
- xenony
- nový lak až na kapotu a přední nárazník
- nově nalakované tubusy kolem zadních světel
- nově nalakované víko ventilů
- nově nalakovaní zadní brzdové třmeny
NOVĚ DÍLY:
- vodní chladič
- přední vrtané kotouče Brembo
- přední brzdové destičky Ferodo
- hadice od turba do olejové vany
- hadice na vodu vedoucí pod sáním
- rozvodový řemen a kladky
- palivový filtr
- pilový filtr
- svíčky
- vyměněné všechny náplně
NOVÉ POUŽITÉ DÍLY:
- stropní světlo
- hadice od váhy vzduchu až k turbu
SOUČASNÉ PROBLÉMY:
- netěsnost mezi blokem motoru a převodovkou
- prasklá hadice vedoucí z hadice sání před turbem až do odlučovače (vede kolem bloku motoru)
- škubání po ubrání plynu
- kolísání otáček
STARŠÍ PROBLÉMY:
- prasklá hadice na vodu
- prasklá hadice od váhy vzduchu až k turbu
- prasklá hadice měřící palivové výpary v sání
- zpuchřelá hadice od turba do olejové vany
POZNÁMKA:
V současné době mám problém s tím, že když auto dostane trošku do těla (několik zrychlení do 6.000) začne na volnoběh z výfuku vycházet modrý dým. Stačí přidat a dým zmizí. Při jízdě nekouří vůbec. Před Vánoci jsem se už chystal vyndavat turbo, ale narazili jsme na prasklou hadici, která vede z hadice sání těsně před turbem, kolem bloku motoru až dozadu za blok, kde ustí do kovové krabičky (vede do ní i odvětrání víka ventilů a z krabičky vede hadice do sání). Modrý dým možná může způsobovat i toto, takže čekám až mi dorazí nová hadice. Jenže ta není nikde v Evropě k dostání a nejdříve prý za měsíc a přitom měsíc od objednání už ubehl a teď mi to řekl znovu... :o( Když jsme tuto hadici provizorně zalátal, tak auto neškubalo, držel si hezky otáčky a také to nekouřilo.. Ale po zhruba 50km se vše vrátilo, takže čekám na novou hadici a pak se uvidí.
MatyCZ, stačilo prostě říct, že bys nám rád představil svého mazlíka :D. Jinak je to skvělý nápad, jen nevím, jak by šlo zařídit, aby se jeden den představil jeden člen a kdy a kdo by to byl :).
Ahoj, co kdybychom začali nový seriál, kde bychom každý den představili jedno auto člena? Je nás tady spoustu, ale vůbec neznám autíčka majitelů, jejich radosti i starosti..
Každý den by si svého miláčka představil někdo nový, přidal by k příspěvku 3-5 fotek, klidně i videa, napsal nám o problémech, úpravách... Do dalšího dne by byla diskuze, kde by se hodnotilo auto, co se líbí, nelíbí atd.