6-ti kvalt ano nebo ne?

• Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    a tohle limit
  • Marcel 8Vritmo,20Vkappa
    furt dokola jak v blázinci. tohle je 20VT
  • amadeus69
    Na spotřebu to určitě vliv mít bude, pokud ti jde o tohle. Mě vždycky přišlo že ta pětka na 20VT točí ve 130 dost, ale i tak se dalo jet pod 8 litrů bez větších problému.

Jinak na bmw mám šestku a při dálniční rychlosti +-140 jedu za 6,8 s motorem 2,5 a šesti válci a je to benzín :)
  • Abyss
    Niekde som tu videl ze medzi 5 a 6 je rozdiel 500ot. No neviem kolko to toci pri tych rychlostiach. (seria) na 1.8 pri 200vke to je 5800ot. Dost :-)
  • JohnyXX
    Ahoj otáčky se pohybujou od cca -200 až -500 ot/min oproti 5 rychl. stupni - otec má RSku tam je šestikvalt
  • Coupe20VT PLUS :-D
    otáčky nevím, můžu zkusit... spotřeba je u mě neobjektivní :-)
  • Abyss
    Kolko toci 6tka a 5tka pri 200km/h a kolko pri 240km/h. Je to citit aj v spotrebe?
  • Coupe20VT PLUS :-D
    je to jedno, protože jí stejně budeš horko těžko shánět a pokud seženeš, bude stát ránu...

z vlastní zkušenosti:

měl jsem 5q a teď mám 6q a rozdíl trošku do maximálky, stálý převodale jinak jako obyč smrtelník rozdíl nepoznáš.
  • jirka90
    nn, mám serii a neplanuju měnit :)...díky :)
  • amadeus69
    Pokud nemáš hodně upraveno (+-300koní) tak 6ti kvalt vydrží.
  • jirka90
    Zdravím, chci se zeptat. Čím více se zajímám o tom, zda dát 6-ti kvalt nebo ne, tím více mi přijde, že se to moc nedoporučuje, že se to sere. Co mi k tomu kdo poví? Díky moc :)