Testovanie 3 prevodoveho stupna :D

• Abyss
    Krisz: nakoniec som sa na to vykaslal lebo som siel s babou vonku a nie s kamosom ako bolo v plane a niesom kkt, ze nieco take budem robit prednou. Kazdopadne to otestujem :) no mozem len napisat ze zatial som siel na tom 225km/h ked som siel pred mesiacom zo SNV po dialnici (rovinka, tachometrovych) ale poskytnem video :) s absolutnou podlahou :D
  • krisz
    No co Abyss vyskusal si auto kolko ide?
  • krisz
    No aj ja som bol prekvapeny ze bravo jede az tolik na to ze vazi podla papieru 1145kg a pise maximalku len 186km/h,ale sme v aute sedeli len dvaja a auto bol uplne prazdny,isli sme s holkou na vylet do mnichova tak vies v nemecku musis vyskusat kolko ide tam sa da :) Inak pneu mam 195/50/15...
  • Abyss
    Dik :).na 105 koni slusne :) na 210 mi to zrychli celkom decentne no potom to uz ide tazko... tak ked sa to dnes podari tak aj natacam aby ste to mali cervene na ciernom :) GPSku ja neverim.... inak uz dopredu pisem ze moje pneu su 205/40ZR17 takze do potom zohladnite :)
  • krisz
    Abyss:Davaj si pozor a vela stastia,dufam ze tvoje 1.8 jede vic ako moje bravo 1.9jtd 105koni(budik 210km/h-gps198km/h :D)
  • Abyss
    Pegas: to myslis vazne? :-D ved od 4tisic to zacina este len tahat :-D dnes mam plane ist v noci na D1 tak skusim kolko da 4ka a takisto aj maximalku + sa pokusim natocit video :-)
  • Pegas77
    tak já svoji stařičkou 2.0 16V netočím nad 4, co kdyby se to chtělo rozskočit
  • Abyss
    Bolo by dobre kebyze sem da niekto svoju skusenost co ma 1.8 kolko mu to da. Tak sa da zistit mozno aj stav i ked si myslim ze hodne ludi sa boji tocit uz cez cervene pole :-D je jasne ze 16vt a 20vt sa neda porovnavat s 1.8
  • Invi
    Proč hanba?
  • Abyss
    to je slusne :)
  • krisz
    Mate turbomotor a este ste nevyskusali na neutrale obmedzovac? hamba :D :D 16VT originalne obmedzuje pri 6800ot...
  • Elkar
    16vt jde vytocit do cervenyho. nekde na 6300.
  • Abyss
    16VT neviem kde ma obmedzovac, iba viem ze cervene pole zacina uz od 6tisic... tak deleko to asi nepojde. na dvojke dam myslim az 120km/h niesom si isty. Najcastejsie nakladam 3ke :)
  • krisz
    Neserte,vsak bravo 1.9jtd 105koni jede na 3-ke 135km/h pri 5100ot(obmedzovac 5200ot :D) :D U 16VT vyrobca udava na 3-ke 145km/h ale(to asi pri 5800ot) ja som jel 160 a vic km/h jako raketa :D na 4-ke 220km/h a na 2-ke 115km/h :D
  • Abyss
    chcel som otestovat to ci je to tak ako sa pise v tabublkach :) cize okolo tych 140km/h. Nic viac.... Nemam ziadne upravy iba citu seriu s katom :)a co viem tak v radiacej je nejaky iny soft +4ps... ale omezovac mi piskne na 7300ot....
  • Elkar
    to neni moc testovani kdyz omezovace jsou na stejny hodnote a tu trojku do omezovace vytoci kazdy auto v prumernym stavu. cili bez zkouseni kdyz se podivam do tabulek tak tam mam 150km/h cca a je to.
  • Invi
    Přehodím regulátor a vyzkouším tu trojku, to je akorát do 150ti, víc tady blbnout nelze :)
  • Abyss
    4ku chcem skusit tiez, ale to chce peknu rovinku na dialnici :) ale teraz uz budem testovat na uplnej rovinke a aspon s polkou nadrze :) na 4ke som siel max 180 cca 6000ot takze este by to mohlo potiathnut o tych 10 km.... :)
  • mrkinHGT
    já mám u coupé 20VT+ vyzkoušenou pouze maximálku na čtyřku, tuším že mi tehdát brnkal omezovač ve 210km/h..
  • Abyss
    Dolph: ale ty mas upraveny raketoplan :D ale ja seriovu 1.8 :)
  • Dolph
    Já jel na trojku v 7tis 170 kmh dle navigace a s pevným startem mi to trvalo 10,7 sekundy :-)
  • Abyss
    ono by to islo trosku dynamickejsie ale predtym ako som to skusal som nacapoval plnu ja blbec :) a ked som zacal zrychlovat tak cesta bola trochu dokopca.... i tak si myslim ze na 1.8 celkom slusne... kola su 17" 40 profil
  • Honza
    to je teda hlemýžď:)

jinak všechny 1.8my na 3jku daj stejně teoreticky.. reálně do toho vstupuje pouze obvod kola a omezovač otáček (pokud se někdo rejpal v řj..

jinak platí:

http://fiatcoupe.cz/rady-navody/prevodovka/

http://fiatcoupe.cz/direct/data/articles/rady-navo dy/prevodovka/pilovy-diagram-version-1-.xls

kde po dosazení vyjde na 3jku max kolem 140km/h při 7300..
  • Abyss
    Mal som slabu chvilku a skusal som kolko to vytaihne na 3ke do obmedzovaca :) natiahlo to na 155km/h v obmedzovaci cca 7300ot, koniec videa je seknuty lebo som radil do 4 ky.... Kolko Vam da to vase ? :D

http://tinypic.com/r/2db9cnt/5