Zvuk motoru - v pořádku?

• Jakub
    Ok, díky za odpovědi, na jaře zkusím ten řemen od alternátoru. )
  • Honza
    a taky dokáže ˇknučet šikmej zub považovanej za tichej -to v momenťě když je neco špatně s provozníma vůlema (ko ložisko..)..u přímejch zubů to platí též
  • Honza
    jinak kňučení závisí od velikosti kol..v převodovce, a hlavně třeba v FWD autech na SP jsou dost velký tak řvou dost
  • Honza
    v tom bmw ječí přímejzub na převodovce, atřeba na starejch lančiích (beta, 037, S4), nebo čemkoliv s eatonem významě kňučí pohon rotorů kompresoru..

• Honza
    8V i 16V vždycky jakoby takhle "knňučeli" pokud má člověk zapojený vyvažovačky "kňučí" víc ptom co sem se zbavil vyvažovaček na coupe tento zvuk nesleduji (pravda neslyším ho:) a v tipu to samé... hodně dělaj pomocný pohony-altík servo..to simyslím že je zdrojem tohoto hluku..zkuste zarejdovat a sledovat jak s ezvuk mění... v servi je totiž přímej zub a jak známo převodovkys přímím zubem kňučej

řemeny to může mít libovolný.. GATES, Dayco, Conti atd.. a neovlivní to..
  • Charles
    mě podobnej zvuk dělá servočerpadlo..
  • JP
    Mě se ten zvuk zezačátku taky moc nezdál, ale nechal jsem vyměnit rozvody a nic se nezměnilo, pak jsem časem slyšel víc 16VT a dělaly to úplně všechny, takže si nemyslim že je tam něco rozbitý. Mam pocit že Marcel tady kdysi před řadou let psal, že to dělá řemen Gates, ale nechci mluvit za něj.
  • Invi
    Ale stejně je mi to záhadou, našel jsem spousty videjí s Deltama, případně Coupátkama a dělají to všechny. Ale motor z Integrale 8vt to nedělá, jen 16vz. Dále 20VT už to také nedělá, to mi chlapi nevykládejte, že jste na to za své letité zkušenosti nikdo nenarazili :-P
  • krisz
    Asi je to normalni,ja tiez taky zvuk mam motora...Ale skoda toho delty,studeny motor a ten kokot tlaci skoro do obmedzovaca :(
  • Invi
    http://youtu.be/OQtJ_mQ9WB0

asi je to normální..
  • Martin
    tak to jo :D
  • Honza
    běží to na 4:) jen tam sou už 6 let vačky 294/285°, kteýr to maj na svědomí
  • Martin
    mě přijde že to běží jen na tři válce
  • sebo 1.8 16V
    Honza
    to kto ti priniesol:)
    To už znie aj môj Zetor 1,8 l:)
  • Invi
    Ten altík na jaře možná zkusím, ale jak jsem hledal zdroj, zdá se mi že to jde od serva :-/
  • Jakub2
    Honzo neber si to špatně, ale na videu mě to přijde jako elektromobil kombinovanej s parním strojem :-)
  • Honza
    taky vše v pořádku?

:)

1) Je v tom motoru všechno OK, nejde na 3 válce (Veta na HSM 1 někdy v r. 2006)

2) není v tom náhodou turbo?
    (vyplašenej majitel upravené CTR poté co dostal solidní klepec...)
  • Tommy Angelo
    Invi a hoši zkusil bych vyměnit ložisko na altíku haléřová záležitost a nic se tím nezkazí .) jak jsem ti prodával coupatko Invi tak jsem ti to říkal :) a sám jsem zvědav :) jestli to je tím...
  • Adys

• Adys
    Taky mi to tak dělá, už 3 roky... Jde to od řemenu u alternátoru. Měnit jsem ho nezkoušel.
  • Invi
    Hm .. tady nic, počkám co na to odborníci teda :-/

http://youtu.be/GGC8DKY-hp0
  • Invi
    Já mám stejný zvuk, a nevím jestli s tím něco je :-)
  • Jakub
    Chtěl jsem se zeptat jestli u 16VT je zvuk alá vysavač v pořadku ?