Otazka

• Honza
    vetova supra seriová rozhodně nebyla.. těsněn po prodeji někam na sever jí bylo odbržděno skoro 700PS...
  • Elkar
    Tak jestli to je do nějaké hospodské pře, tak prostě houno, nedá to žádný seriovy auto.

Takhle poskládaný převody jsou pro výrobce krajně nevhodný.
  • Abyss
    Hej dragster, hehe :-) mi nepripada ako seriove auto:-D. Tak teda uz vieme ze je to blbost. Ked seriova supra ma maximalku do 300km/h zo 6kvaltom a ten moze tocit tak 7tisic najmenej.
  • Honza
    supra to nedá -se seriovýmšpajzem rozhodně ne.. pamětníci dob před 6 lety pamatují určitě vetovu supru která dala v max na 2km něco přes 293km/h a to už tam 6tku měl:)
  • Invi
    Asi jediné řekl bych monstrum je TOP FUEL Dragster o výkonech 6000-8000 koní. Ten má tuším 2 rychlosti a dosahuje + - 600km/h.
  • Invi
    Není..
  • Abyss
    Johny: ale kolko toci taka 700konova coveta na tej 3ke pri tej rychlosti. Pointa je ta ci je mozne ist na 3ke 250km/h pri 7000ot/min. Ci je to mozne pri presne tychto hodnotach. Nic viac.
  • Johny
    Riadna téma zase :-) trochu nechápem pointu :-)

Napr taka kreveta ZR1tka ide 217km/h na trojke a fajný jogurtík da aj 200 na dvojke a na trojke pôjde hayabusa 250.

a kto nieje leniví tak stačí do uja googla napísať "auto" gearbox ratio speed a vypluje Vám tolko udajov že budete spokojný.

• Abyss
    Ved prave ze taka supra by na 3 bola schopna este do tych 180km/h ale 250 je uz vela aj na seriovy dodge charger zo 69 ktory ma 3 stupnovy automat. Rozdiel medzi tymito autami je dobrych 30rokov. Budis, nech da tych 250km/h na 3 ale ako dlho jej to bude trvat nehovoriac ze sa zmesti do 7tisic. Ako pisal honza, taku prevodovku by vymyslel len debil. Neekonomicke este aj z pohladu spotreby.
  • Honza
    notak sek hoĎ převodový poměry, rozměr kol a uvidíš že nebyla...:)
  • Martin
    jo řekl bych že taková toyota supra 3.0 Biturbo by toho schopná byla
  • Abyss
    A co taka toyota supra?
  • Honza
    reálný to je max u něakýho emerickýho V8 ze 60 let s 3 stupňovým automatem a nějakejma steroidama v nádrži a pod kapotou.. tj bavíme se o speciálehc na 1/4 míly..
  • Abyss
    takze je to blbost :) respektive nerealne
  • Honza
    normální auto -nikoliv
    supersport -možná, ale taky ais nikoliv
    speciální stavba -možná...

je to jak sis již odpověděl o zpřevodování, využitelném rozsahu otáček motoru a výkonu motoru, samozřejmě i hmotnosti a aerodynamice... v dnešní době kdo by to ale dělal...

postavit takhle debilně odřazenou převodovku na motor z tanku?
  • Abyss
    hlavne ma zaujima ci take auto je. Upravy berme bokom. Ale tym padom ked su dlhsie predvody tak akceleracia je pomalsia nie?. A cim su kratsie tak zrychlenie je lepsie. Mam namysli nove auta( benzin diesel to je fuk)
  • Elkar
    Dyt je to jen otázka toho jak je to zpřevodovaný. Matematika. Kdybych měl dost prostoru na to a výkon motoru tak proč bych na 3ku nemohl jet třeba 300km/h?

Pro motor by to bylo jako kdyz si na kole das ten nejtezsi prevod. Rozjet se s nim bude ta nejtezsi cast ale na ten samy prevod muzes jet i 50+...
  • Abyss
    A mam taky pocit ze stara testarosa sa dala tocit okolo 9500ot/min. To bol iny sportiak. Nova Corveta tolko netoci...
  • Abyss
    Ale mam namysli 3 predovovy stupen. Lebo mooozno realne by to bolo ale nie pri 7000ot/min. Aj ja dam na svojom na jednotke 70km/h na dvojke 120km/h a trojka lahko cez 150km/h. Ale 250km/h na 3 mi pride dost na hlavu pri 7tisic. Tie stare vozy mali vacsinou 4 stupnove prevodovky tak tam je to kus posunute...
  • Coupe73
    Já jsem osobně zažil s Chevrolet Camaro za 1 90km/h a vůbec se motor nechoval, že by chtěl vylítnout
  • Coupe20VT PLUS :-D
    když dokáže stará tesstarrosa dát na jedničku 130km/h, tak proč ne...
  • Abyss
    Je mozne aby akekolvek seriove auto ale aj drahsie auto ako bugati, bentley, atd dalo na 3 prevodovom stupni rychlost 250km/h pri 7000ot/min. Osobne sa mi to zda byt dost velky blud. A aj keby to dalo tak pri 7tisicoch by to nebolo ale tak 10tisic. Tuto hranicu tocia auta v nascar pokial viem. Co si otom myslite?