zima

• Belma LE
    Barchetta v garáži pod plachtou, jinak nic neřeším. A já do práce na kole a jinak mimo město vlakem :-D
  • bubAk_
    syky a polo, neuveritelne, i kdyz taky uz neco shanim :D coupe at spi v garazi :)
  • kisik
    Máme s Coupečkem sníh moc rádi :-) , před zimou se tak nachystá , že si myslí že je pořád léto :-) . S 16VT jsem zatím vyjel všude .
  • Abyss
    Nj ale ked uz mam zimne pneu k dispozicii tak ich pouzivam ked idem na stk a rovno na nich moze auto stat aj cez zimu. Ale neviem si predstavit keby auto malo stat pol roka na mojich letnych- 40 profil...
  • mrkinHGT
    Nemyslil jsem doslova na špalky...
    Pro pneumatiky to zrovna není nejlepší, stát na místě 6měsíců bez hnutí..
  • Elkar
    Občas dobiju baterku, gumy mam lehce přehuštěný (+0,3) a jednou dvakrát za zimu auto nastartuju až do provozní teploty a zapnu topení, vetráky. to je vše.
  • Abyss
    Spaliky by som sa neodvazil dat pod auto:-) nato mam zimne gumy s origo diskami. Na tych nech to stoji kolko chce. Ja sa bojim len aby mi cez zimu nezlenivelo auto.
  • Honza
    zaziování... no v mým případě, kdy coupe stojí v garážiklidně rok bez hnutí můžu říct, že jen občas jdu dobít baterku a změřit tlak v gumách... jinak neřeším nic..
  • mrkinHGT
    Na zimu jsem pred tydnem poridil bravo jtd. Po trech Hgt, jedne maree Td125 je to muj druhy taliansky ropak a jsem zatim moc spokojen!! Mam moc rad bravicka:)
    Coupaka musim v garazi poradne zabalit do perin..

Jake mate poznatky a rady ohledne zazimovani vozu?
    napr: na spalky ano/ne?
  • Ravel
    U nás jezdí FC také celoročně, i když pro každodenní jízdy zatím slouží stará Brava a na delší cesty Bravo 2. Podle mého názoru by každé auto mělo týdně ujet alespoň 50-100 km, aby se prohřály všechny oleje, pohly brzdy atd. Auto, které celou zimu nejezdí trpí určitě víc. Jak vypadají po např. 2 měsíčním stání brzdové kotouče všichni vidíme, jak potom asi vypadá uvnitř motor?
    Jinak v souladu s návodem k obsluze doporučuji na zimu vhodný olej 5W-XX (který já ostatně používám u motorů s hydroštely celoročně).
  • Invi
    Každý jsme hold jiný.. Někomu auto slouží, jiní slouží autu ;-)
  • Janinka 2.0.16VT
    Syky tady nejde o to si vzít jiné auto .Mě to prostě baví :)
  • Syky
    ja nikdy...vzdycky jsem se nejak zaridil..ted kupuju polo na zimu..
  • Janinka 2.0.16VT
    Taky jezdím celoročně a každý den a žádný problém mi to nepůsobí.|Jasně že auto potřebuje v zimě lepší péči ale jinak pohoda.
  • Dráček
    ja teda jezdim celoročne a žadný problem perfekt a nemam auto na to abych ho mela celou zimu schovany to by mi ani abstak nedovolil:-D a kdyz hnije atd kazdy auto..coupe mam na jezdeni ne na divani:-)hold se pres leto zase na nem makne kdyz neco...nemuzu si stezovat
  • Abyss
    Setisko: moje auto uz bohuzial zazilo jazdenie v zime predchadzajucim majitelom. Ja cez zimu jazdit nechcem, koli presolenym cestam a kamienkom. Ale na druhej strane nechcem aby mi auto zlenivelo... Tak neviem ako to poriesim.
  • sebo 1.8 16V
    FC nerobí čo chce musíš len vedieť ako sa chová a trestá každú vodičovu chybu . Ja som mal v starej práci 106 ale starú malo to len 1,0 motor ale bola schopná isť 170km/h .Po 6 rokoch mi ho zobrali lebo mala 5 dverí že prijali mladých obchodných zástupcov a ja ako mechanik môžem mat 3 dverové staré :) .O 2tyzdne bolo to 5 dverové ako kôpka plechu .Mladík ho prevrátil a zabrzdil na strome nič sa mu nestalo aj keď vôbec som nechápal ako sa mohol dostať sam von .
    Ja jazdím na FC aj cez zimu žiaden problém dokonca človek pozná ze ABS je dobra vec
  • Setisko
    Abyss: Neriskuj, byla by to škoda.. Podívej, jak jsem dopadl já.. Coupéčko si dělalo co chtělo a to si myslím, že jsem zareagoval pohotově. Ale nešlo nic dělat.
  • Abyss
    cez babie leto uz len dojazdit zakonzervovat do vosku a vytiahnut z garaze az niekedy v aprili(duben) Toto je moj postup. Jazdim iba cez vikendy a pekne pocasie. I ked ma trocha mrzi, ze cez zimu bude stat, co pre auto nieje moc dobre. Ale mozno ho vytiahnem aj cez zimu ked budu pekne vymrznute cesty a svietit slniecko. Uvidime:)
  • Carlos 20vt
    turba jezdi diky viscodrive v zimě dost dobře.
  • Jakub2
    no, na rozdíl od tebe mám rodinu a máme doma 2 auta, třetí si rozhodně kupovat nebudu :-) a ono Uno, přežije pár zim v ČR? Měl jsem za to, že tyhle auta už se rozpadla.
  • Tommy Angelo
    já také mám Coupátko jen na slunečné pošasí do léta a na celo rok mám na hrkačku uno v ropě co mě vozí za 4l nafty také moc nechápu kdo coupatko používá v zimě když jde sehnat levná hrkačka na zimu a běžné ježdění...
  • Jakub2
    Mě nic jiného nezbývá, mám ho i na cesty do práce :-( a čeká mě první zima tak jsem zvědavý jak se v tom jede na zimních silnicích, ale myslím, že to není žádná hitparáda.
  • Turok
    plno lidi jezdí, ale pokud chceš mít coupéčko v co nej stavu tak je lepši nejezdit.
  • Jakub2
    jezdíte někdo v FC celoročně?